Együtt leszünk család.

Hogyan maradj jó nő otthon is?

Emlékszem egy korábbi esetre, amikor az addig inkább sportos, kicsit fiús ruhákban járó kolléganőm egy csinos szoknyában és blúzban érkezett meg az irodába. Megdöbbentett minket majd dicsérni kezdtük, milyen más így és kifejezetten jól áll rajta! Ő csak annyit mondott sugárzó mosollyal: „Ma lánynak öltöztem!”

Most, hogy jó pár hétre kiszakadtunk a külvilágból és szinte minden időnket otthon töltjük, talán nehezebben veszünk elő bármi mást a szekrényből, mint a kedvenc melegítőalsónkat.

Talán eddig másoknak akartunk megfelelni? Tudatosan vagy tudat alatt mások dicséretére vágytunk? Nincs ezzel gond, ha így van. Azonban biztos vagyok benne, hogy valahol mélyen szimplán önmagunk miatt öltöztünk fel csinosan indulás előtt.

Miért ne tehetnéd meg ezt otthon is?

Most lehet, hogy legyintesz és arra gondolsz, kisebb gondod is nagyobb annál, hogy ezzel foglalkozz és különben sincs semmi kedved kényelmetlen ruhákhoz.

Természetesen nem kell szűk szoknyába bújni otthon, mert az valóban nem túl praktikus. Viszont a másik véglet sem nyerő, amikor bő ruhákat veszünk fel, esetleg foltos, szakadt, elnyűtt darabokat, csak mert kényelmesek. Olyat érdemes választani a szekrényből, amit szívesen veszünk fel, ami feldob, amit jó viselni. Persze nem csak a ruha számít!

Belegondoltál már abba, hogy mi az, amitől jobban érzed magad otthon?

Nem a sminkről beszélek, mert annak most kifejezetten örülünk, hogy egyrészt nem kell vele foglalkozni, másrészt pihen a bőrünk.

Nem tudsz órákat a fürdőszobában tölteni, így az is rendben van, hogy nem egy új frizurával kezded a napot.

Ám van néhány trükk, amihez csak pár perc szükséges, mégis látványos lesz a változás:

  • Reggel hideg vizes arcmosás

Több nagyszerű hatása is van: Könnyebben felébredsz tőle, hiszen serkenti a vérkeringést, jót tesz a bőrödnek, mert összehúzza a vékony hajszálereket, feszesít, ránctalanít, és szebbnek érzed majd magad, mivel a hideg összehúzza a pórusokat, csökkenti a duzzadtságot a szemed alatt és a bőrpírt is. Tehát frissít, fiatalít és tényleg kevesebb mint 1 perc!

Kép: freepik.com
  • 15 perc mozgás:

A legjobb, ha a reggelt tornával vagy jógával indítod. Választhatsz a reggel helyett más időszakot is, de a napba 15 percnek bele kell férnie!

„Utálom a reggelt! Öljük meg!” (Lorelei Gilmore)

Minimum ennyi mozgás legyen a napi rutin része! Együtt is csinálhatjátok a gyerekkel. Ugráljatok, zumbázzatok vagy mutass meg neki néhány könnyebb jógapózt. Esetleg adj egy babzsákot neki, amivel ügyeskedhet, amíg te elvégzed a napi tornádat. Ne legyen kifogás, jobban fogod érezni magad tőle, ha rendszeresen mozogsz!

  • Egészséges ételek

A mozgáshoz szorosan hozzátartozik az étkezés kérdése. Nem mindegy, hogy mit eszel. Könnyen elszalad velünk a ló, amikor otthon ülünk egész nap. Csak egy kicsit ebből, csak ezt a maradék falatot már megeszem, aztán azt vesszük észre, hogy már nem merünk ráállni a mérlegre. Egy kis odafigyelés kell és meg tudod csinálni! Csoki ne legyen kéznél, gyümölcs pedig mindig legyen otthon! Készíthetsz finom és tartalmas smoothie-kat délelőttönként. Friss, roppanós zöldségből csirkével vagy tonhallal, főtt tojással pedig ínycsiklandó ebédet dobhatsz össze és biztosan nem maradsz éhes! A nassolásról sem kell lemondani! Süthetsz palacsintát vagy akár brownie-t is banánból és így a cukrot és a lisztet is elkerülöd. A legjobb reggeli a zabkása (csak zabpehely és forró víz, gyümölcs esetleg joghurt szükséges hozzá) a leggyorsabban elkészíthető vacsora pedig valamilyen tojásétel vagy egy tortilla, amibe beletekered azokat a színes hozzávalókat, amik épp fellelhetőek a hűtődben.

Kép: freepik.com
  • Öltözz csinosan – a magad kedvéért

Válassz olyan kényelmes, de csinos ruhát, amiben jól érzed magad. Nem számít más véleménye, most nem fog sem kritizálni, sem megdicsérni senki. Most nyilván nem fog semmit sem mondani a kolléganő, hiszen nem lát, de biztosan volt már olyan veled, hogy attól érezted jól magad egész nap, mert úgy indultál el otthonról, hogy egy új, szexi fehérnemű volt a ruhád alatt. Senki nem látta, és mégis. Otthon is ez történik. Illetve mégsem. A gyerekek mindig szépnek látják anyukájukat, és nem érdekli őket, hogy mi van épp rajta. Ám, ha csinosan felöltözöl tőlük is bezsebelhetsz egy-két bókot. A férjed pedig biztosan észre fogja venni a változást és megjegyzi, vagy elismerően, büszkén pillant rád. A legfontosabb azonban, hogy magadért teszed, magadnak teszel vele jót. Próbáld ki, hogy a melegítőalsó mellől a leggingset húzod inkább elő és egy kényelmes hosszított inggel vagy tunikával veszed fel. Sőt itt a jó idő, akár egy kis ruha vagy laza szoknya, csinos rövidnadrág, bármelyik jó választás lehet. Öltözz színesen, hordd bátran a ruháidat, nem kell ahhoz kimozdulni!

  • Esti kényeztetés

Ha semmihez sincs már erőd, kedved este, akkor lehet, hogy még a forró vízzel teli kád ötlet sem vonzó számodra. Pedig kellemes és az egyik legjobb énidős tevékenység néhány gyertyát meggyújtva, halk zene mellett vagy akár teljes csendben ejtőzni egy órát egyedül a fürdőszobában. Egy gyors zuhanyozás után tedd meg a következőket: kend be az arcod néhány masszírozó körkörös mozdulattal kedvenc krémeddel vagy shea vajaddal. Használj testápolót a teljes testeden, vagy legalább a lábszáradat, térdedet, lábfejedet és sarkadat kend be. Fésülködj meg. Vedd fel a selyem hálóinged. Aztán bújj az ágyba, és hogy a masszázs folytatódik vagy valami más, az már rátok van bízva!

Ne felejts el nő lenni otthon!

Ilyen apróságok igenis számítanak!

Meglátod, hogy ha te kívül-belül ragyogsz, akkor az a család többi tagjának is feltűnik majd és te is könnyebben veszed majd a napi rutint, illetve nem csattansz fel, amikor újra meghallod majd, hogy: Anyaaaa!

Kiemelt kép: freepik.com