Együtt leszünk család.

Idén az esküvők igazi örömünneppé válhatnak

A hétvégén elértük az 5 millió beoltottat, így a kormány döntésének értelmében lehet lakodalmakat is tartani 200 fő részvételéig. Sokan fellélegezhetnek most, hiszen van aki tavaly óta nem tudta megtartani a lagziját.

Többen másodszor, harmadszor futnak neki az esküvői időpontnak, míg voltak akik bátran beleugrottak a szervezésbe és bejött a számításuk, meg tudják tartani nyáron az esküvőjüket. Hiszen idén már csak nem amiatt kellett izgulni, hogy meg legyen a megfelelő helyszín, a ruha és az időjárás is kegyes legyen, hanem, hogy egyáltalán megtarthatóak lesznek-e a lakodalmak.

De vajon mennyire változott az elmúlt időszakban a párok hozzáállása az esküvőkhöz? Mennyire tervezik másképp a nagy napot, mint a járvány előtt tették volna?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Esküvői trendekről beszélgettünk Magyarország első női ceremóniamesterével Bánhegyi Barbarával.

Mit csinál pontosan egy ceremóniamester?

- Hirdetés -

Van aki modern vőfélynek hív bennünket, de alapvetően esküvős házigazdák vagyunk. Én a magam részéről sokkal összetettebbnek látom ennél ezt a feladatot. Már a szervezés elejétől segítjük a párokat, hol szervezőként, hol koszorúslányként, hol válságmenedzserként, hol barátként…mikor mire van szükség.

- Hirdetés -

Az esküvő napján összefogjuk és irányítjuk a többi szolgáltatót, kommunikálunk a násznéppel, és tartjuk a lelket a párban, illetve folyamatos visszajelzést adunk nekik. Tulajdonképpen őket képviseljük mi aznap.

Hogy látod mennyire mertek esküvőt tervezni az idei szezonra a párok? Vannak akik még várnak? 

Teljesen vegyes. Van aki elhalasztotta, de olyan párom is van, akik pár hónapja kezdték a szervezést, annyira bizakodóak voltak…

Nehéz jó döntést hozni, egy az USA-ban élő esküvőt tervező párom most a 3. dátumra szervezi már át, és még nem biztos, hogy ezen a napon végre megtarthatják…

A tavalyi szezonban dolgoztál esküvőkön?

Furcsa szezon volt, sok esküvőt mondtak le, amik megtarthatóak lettek volna végül és nagyon bánta a pár, de azért párat meg is tartottak és ezek a legeslegjobb esküvők voltak.

Tavaly úgy istenigazából örült egymásnak mindenki, egyszerűen boldog volt az egész násznép, nem csak az ifjú pár miatt, hanem csupán azért mert együtt lehettek. Örömünnep volt mind! Idén is erre számítunk!

Fotó: Dupla Expo

Mennyire tervezik másképp az esküvőjüket a jegyespárok az előző évekhez és főként a világjárvány előtti időkhöz képest?

Mostanában minden párnak van b, c, opciós dátuma. De egyébként nagy változás nincs, talán az, hogy igyekeznek minél több mindent szabadtéren megoldani, csökken a vendégszám, nincs kötelező puszilkodós gratuláció – bár személy szerint évek óta lebeszélem erről a párokat amúgy is.

Illetve a csoportképek is kezdenek eltűnni…az egy olyan kötelezően álljatok szorosan egymás mellé program. A menyasszonytánc – mint sok más – is opcionális, és ezért maradtak.

Elképzelhetőnek tartod, hogy a járvány hosszabb távon is át fogja alakítani az esküvői szokásokat? Netán már el is indult valami tendencia ezen a téren?

Talán a szertartásvezető létjogosultsága nagyobb lett, mint korábban, hisz volt olyan anyakönyvvezető aki most ki sem jött helyszínre, így a hivatalos kihelyezett esketések még nehezebbé váltak.…

Fotó: HTPHOTO

Mit tanácsolnál azoknak, akik még bizonytalanok, hogy megtartsák-e idén az esküvőjüket?

Idénre inkább a szabad helyek és a szolgáltatók miatt kell majd aggódniuk a pároknak… De a viccet félretéve a Covid arra tanított, hogy nem lehet felkészülni a jövőre, bármikor érhetnek minket meglepetések, bármikor várható még egy hullám.

Érdemes úgy szervezni az esküvőt, hogy annak dátuma könnyen mozgatható legyen, de semmiképp ne mondjunk le róla, mert egy örök életre emlékezetes élménytől és életérzéstől fosztanánk meg magunkat!

freepik.com

- Hirdetés -