Együtt leszünk család.

Idén először díjazták a családbarát irodákat

Online díjátadón hirdették ki a 10 éves Az Év Irodája győzteseit

A 10 éves Az Év Irodája versenyen a független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat. Számos egyedi belsőépítészeti megoldás is helyett kapott idén, például egy régi felvonógyár helyén vagy egykori nagykövetségi épületben kialakított iroda. 12 győztest hirdettek ki, beleértve azokat a különdíjasokat is, akik egyik meghirdetett kategóriába sem illeszkedtek teljesen, mégis elismerésre méltó pályázatot nyújtottak be. A szervezők kiemelten fontosnak tartják az édesanyák munkaerő-piaci újraintegrálását, ezért a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat.

Az Év Irodája hazánk legnagyobb független ingatlanszakmai versenyeként jól tükrözi a magyar irodakultúra fejlődését az elmúlt évtizedben. Kijelenthetjük, hogy ez az időszak túlzás nélkül felért egy irodaforradalommal, hiszen gyökeresen átalakultak a hazai irodák, megváltozott a munkakultúra. A győztes pályázók a globális trendek tekintetében is megállják a helyüket, hiszen kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, a zöld minősítésekre és a munkavállalói jóllétre is, valamint előszeretettel alkalmaznak okos megoldásokat a munkavállalói élmény fokozása érdekében. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva a jubileumi díjátadó eseményt online közvetítették, a győzteseket pedig videóhívással kapcsolták élőben. “A járványhelyzet mindannyiunk számára új helyzetet teremtett, de úgy gondolom, a munkatársaknak egészen felemelő érzés lesz majd visszatérni a győztes irodákba. A jövőben a munkakörnyezet kialakításakor új szempontokat is figyelembe kell majd venni, erősödhet az a tendencia, hogy az irodák kialakításakor elsődleges lesz a tér munkatársakra és a munkahelyi kultúrára gyakorolt hatása, és a cégek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségesebb irodákra és bútorokra. A homeofficeelterjedése és a gyors létszámváltozások miatt rugalmasabb, aglisirodaterek fognak kialakulni” – emelte ki Fodor Dániel, a verseny főszervezője.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A jubileumi díjátadón Az Év Irodája Designdíjat a Positive Adamsky reklámügynökségnyerte el. Az egykor a Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületeként működő teret példaértékű minőségben sikerült a mai kor igényeihez igazítani.

- Hirdetés -

A szervezők nagyon fontosnak tartják az édesanyák munkaerő-piaci újraintegrálását, ezért a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen, a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat.

- Hirdetés -

Újvári Enikő, a Mozgalom alelnöke kiemelte, hogy a győztes kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a fizikai térben és a vállalati kultúrában is megjelenjenek a szülőket támogató elemek, például a rekreációs szobák vagy a gyermek birodalmak.
Az Év Családbarát Irodája kategória győztese a Magyar Telekom és T-Systems székház lett.
Az Év Családbarát Közösségi Tere: Myhive playground gyermekmegőrző

 

Az épületegyüttes a szintén először átadott, Az Év Irodája Vállalati Székházdíjat is elnyerte, ugyanis mind tömegében, mind méretében, mind belsőépítészeti és munkakultúra megoldásaiban az elmúlt tíz év irodapiaci forradalmának esszenciája, vagyis kiválóan összefoglalja azokat a törekvéseket, amelyeket Az Év Irodája is képvisel immár egy évtizede. A Kisvállalati díjatelnyerő All You Can Move SportPassmodern irodája remek összhangot képez a klasszicista stílusban épült YBL-Palotával.
Szerencsére a magyar irodapiac fejlődése töretlen, hiszen nem csak új irodákat ismerhettünk meg, hanem a már működő munkahelyek is innovatív megoldásokkal bővülnek. Ezt a verseny szervezői Az Év Irodája Evolúciós Díjjalis szerették volna kifejezni, amelyet a TETRA PAKnyert el. Másik érdekes trend, hogy a szakmai szolgáltatók is olyan munkahelyeket alkotnak, amelyek show roomként, virtuális laborként működnek, így a cégek testközelből ismerhetik meg az irodakialakítási lehetőségeket. Ezt a törekvést ismerték el a szervezők Az Év Az Év Irodája Szakmai díjjal,amelyet a FITOUT iroda nyert el. Míg Az Év Belsőépítész cége díjjal a Pyxis Nautica Építészirodát jutalmazták.
A 2019-es Az Év Irodája Díj nyertesei:
Az Év Irodája Kisválallati díj: ALL YOU CAN MOVE Iroda – Nyári Attila Design
Az Év Nagyvállalati Irodája: TransferWise – DVM Design
Az Év Design Irodája: Positive Adamsky HQ – Törőcsik Ferenc
Az Év Családbarát Irodája: Magyar Telekom és T-Systems székház – Tiba Építész Stúdió
Az Év Irodája Evolúciós Díj: ABW Office Space for TETRA PAK – LEVEL UP Office Design
Az Év Közösségi Irodája: HubHub Budapest – Mádi Láncos Studio Kft.
Az Év Belsőépítész Cége: Pyxis Nautica Építésziroda Kft
Az Év Vállalati Közösségi Tere Különdíj: Microsoft Bistro & Lounge
Az Év Családbarát Közösségi Tere: Myhive playground gyermekmegőrző
Az Év Irodája Szakmai díj: FITOUT Zrt.
Az Év Irodakivitelező cége: FITOUT Zrt.
Az Év Irodája Vállalati Székház díj: Magyar Telekom és T-Systems székház

 

További információ és a képek forrása: https://azevirodaja.hu/verseny/2019

- Hirdetés -