Együtt leszünk család.

Így rendezzünk gyerekzsúrt karantén idején

Minden évben eljön a kérdés, hogy hol rendezzük meg a gyerek születésnapi partiját. Nyilván minden szülő szeretné emlékezetessé tenni az újabb gyertya elfújását, családi vagy baráti körben. Azonban az eddig megszokott lehetőségek, úgymint a játszóház, a közösségi terek, de még az otthoni házi buli is jelen helyzetben kivitelezhetetlen volt.

Mit tehetünk akkor mégis, hogy ha szeretnénk a szűk családi körön kívül is megünnepelni gyermekünk születésnapját?

Rendezzünk online partyt!

Az utóbbi hetekben igencsak megnőtt az online tevékenysége még a gyerekeknek is, így tanultak, így tartották a kapcsolatot a barátaikkal, a nagyszülőkkel, miért ne lehetne akkor éppen a bulit is ilyen formában megrendezni?

Nem kell hozzá más, mint bár jó fej barát (ha kisebbek, akkor kell még pár jó fej szülőtárs is, aki segít becsatlakozni), egy feldíszített szoba, torta, ajándékok.

A tortát akár közösen is megsüthetitek otthon, ez is lehet egy különleges élmény, főként ha a torta általában cukrászdából rendelt.  Nem baj, ha nem  lesz mesefigurás, vagy marcipánnal bevont. A lényeg a közös élményen. (Egyébként ügyesebb kezű anyukák otthon is simán elkészíthetnek egy figurás tortát, mint, ahogy munkatársunk tette: Jégvarázsos Barbie tortát sütöttem)

Egy anyuka ismerősöm például meglepetés videót készített a kislányának. Megkérte gyermeke barátait, és a távolabbi családtagokat, hogy egy rövid videós üzenetben köszöntsék fel a kislányt, majd ezt a videót összevágta és így egy nagyjából 10-12 perces köszöntős videót kaptak. Mondanom sem kell, hogy óriási örömet szerzett így kislányának.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, biztos vagyok benne, hogy ebben a helyzetben minden gyerek értékelni fogja, hogy online köszöntik fel.

Kép: freepik.com