A chai tea és a gyümölcslevek ezt az ünnepi forró italt az elkövetkező ünnepi összejövetelek kötelező kiegészítőjévé teszik.
Nemrég karácsonyi ételeket ajánlottunk a világ minden tájáról (12 finom és könnyen elkészíthető karácsonyi étel), most pedig egy ízletes karácsonyi – téli ital következik.
Hozzávalók
-
3 csésze víz
-
4 zacskó fekete chai tea
-
8 csésze almabor vagy almalé (64 uncia)
-
2 csésze alacsony kalóriatartalmú áfonyalé
-
½ csésze narancslé
-
4 darab fahéjrúd
-
3 egész szegfűszeg
-
Plusz fahéjrudak és/vagy friss áfonya
Elkészítés
1. lépés
Forralj fel vizet egy közepes lábasban. Ha felforrt, vedd le a tűzről, tedd bele a teászacskókat. Fedd le és hagyd állni 5 percig, majd szedd ki a teazacskókat.
2. lépés
Egy 6-8 literes edényben keverd össze az almabort, az áfonyalevet, a narancslevet, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és az áztatott teát. Forrald fel; majd csökkentsd a hőt. Fedd le és párold 20 percig. Vedd ki a fahéjrudakat és a szegfűszeget.
Melegen tálaljuk. Kívánt esetben díszíthetjük további fahéjrudakkal és/vagy áfonyával.
Készítsd el az almabort az utasításoknak megfelelően. Tedd légmentesen záródó edénybe. Hűtőben legfeljebb 3 napig tarthatod. Tálald lehűtve, vagy akár felmelegítve.