Együtt leszünk család.

J.K. Rowling új mesekönyvvel jelentkezik, amelyet online, ingyenesen is olvashatunk a novemberi megjelenés előtt

A Harry Potter könyvek írója bejelentette, hogy sorozatként fogja megjelentetni új, The Ickabog című meséjét, így a korlátozások miatt otthonlévő gyermekek ingyen elolvashatják, a novemberi megjelenés előtt.

J.K. Rowling új gyermekkönyve az igazságról és a hatalommal való visszaélésről szól, amelyet évekig a padlásán őrzött.

A mese egy képzeletbeli világban játszódik, és nem kapcsolódik Rowling többi művéhez. A történtet 34 napon át napi online sorozat formájában teszik közzé. Ezt követően novemberben könyvként, e-könyvként és hangoskönyvként is megjelenik. Rowling a könyvből származó bevétellel a koronavírus-járvány által sújtott társadalmi csoportoknak szeretne segíteni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Rowling a The Ickabog-ot „az igazságról és a hatalom visszaéléséről szóló történetnek” írta le. Több mint egy évtizeddel ezelőtt írta, és hangsúlyozta, hogy nem tekinthető válaszként a jelen világ történéseire.

A témák időtlenek és bármilyen korban vagy bármely országban alkalmazhatók lehetnek” – hangsúlyozta Rowling.

- Hirdetés -

Rowling azt is elmondta, hogy a The Ickabog-ot a Harry Potter kötetek között írta meg, és eredetileg azt tervezte, a sorozat utolsó könyve, a Harry Potter és a Halálos ereklyék című kiadvány után közzéteszi. Ám meggondolta magát, és ehelyett felnőtt regényeket írt Robert Galbraith álnéven. Úgy gondolta, hogy egy darabig távol tarja magát a gyermekkönyvek írásától, és padlásán tartotta a The Ickabog első változatát. Ám az idő múlásával egyre többet gondolt rá, és felmerült benne a gondolat, hogy ingyenesen közzétegye. Márcsak azért is, mert különösen szép emlékeket őriz a könyvvel kapcsolatban, ugyanis amikor a könyvön dolgozott felolvasta esténként a családjának, és az akkor még kisebb gyermekei most, hogy újra elővette a történetet nagyon izgatottak lettek.

- Hirdetés -

Rowling arra kéri a gyerekeket, hogy küldjenek illusztrációkat az egyes fejezetekre, a legjobbak és a történethez legjobban illők belekerülnek a könyv novemberi nyomtatott kiadásába. „Szeretném látni, hogyan szárnyal a fantáziájuk! A kreativitás, a találékonyság és a befektetett munka a legfontosabb szempont, nem feltétlenül azt keressük, aki technikailag a legképzettebb.”

Bővebben: https://www.theickabog.com/

The Guardian

- Hirdetés -