Együtt leszünk család.

Karácsonyi rajzpályázat indul gyerekeknek Téli házaló népszokások címmel

Karácsonyi rajzpályázatot indít a Hagyományok Háza gyerekeknek négy korcsoportban Téli házaló népszokások címmel. A karácsonyi előkészületek négyhetes böjttel járó időszaka az advent. Az adventi időszak a zajos mulatságok helyett a csendes várakozás, reménykedés, befele fordulás napjai.

A Hagyományok Háza által indított rajzpályázat témája a téli házaló népszokások, a szentcsalád-járás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás (mendikálás), a betlehemezés, a névnapi köszöntés, a regölés vagy az aprószentek napi vesszőzésének a megjelenítése.

Négy korcsoportból várják az alkotásokat: óvodás, általános iskolás alsós és felsős, valamint középiskolás.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített rajzokat e-mail címmel, telefonszámmal, a készítő nevével és életkorával feltüntetve lehet elküldeni postai úton a Hagyományok Háza címére vagy online is fel lehet tölteni. Határidő: 2020. december 4.

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit emléklappal jutalmazzák. A rajzokból álló kiállítás anyaga megtekinthető lesz a Hagyományok Háza weboldalán.
A nyertes alkotásokat oklevéllel és tárgynyereménnyel is díjazzák, valamint kiállításon mutatkoznak majd be a Hagyományok Házában.

- Hirdetés -

További információ: Hagyományok Háza

- Hirdetés -

A kép illusztráció: freepik.com

MTI

Szólj hozzá