Együtt leszünk család.

Kültéri plakátkiállítással mond köszönetet a szociális dolgozóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kültéri plakátkiállítással mond köszönetet a szociális dolgozóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten a szociális munka napján.

A karitatív szervezet a tárlattal az ágazat csaknem százezer dolgozójának szolgálatára, sokszínű, nélkülözhetetlen, mégis sokszor észrevétlenül maradó munkájára  hívja fel a figyelmet.

A plakátokon olvasható üzenet Szent Pál galatákhoz írt leveléből való, azt fejezi ki, hogy ez a hivatás olyan szeretettel vállalt szolgálat, amelyben a segítő idejét, figyelmét, energiáját áldozza a gondjaira bízott másikért, és ezt nemcsak a munkakörében leírt feladatok ellátásával teszi – közölte a szervezet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Máltai Szeretetszolgálat 20 plakátot helyezett ki a BKK reklámfelületein, a kültéri kiállítás egy hónapig lesz látható a 4-es és 6-os villamos több megállójában, a Széll Kálmán téri peronokon, Óbudán a forgalmasabb csomópontokban, valamint a Keleti pályaudvar mellett. A reklámhelyeket a BKK térítésmentesen bocsátotta a karitatív szervezet rendelkezésére.

Több mint 99 ezer ember dolgozik a szociális szférában, közülük 42 ezren gondoskodnak a koronavírus-járvány miatt különlegesen nehéz helyzetbe került bentlakásos intézmények lakóiról. Az országban 1600 intézményben élnek idős, fogyatékos, pszichiátriai vagy szenvedélybeteg emberek, akik a járvány miatt zárva tartó otthonokban hosszú ideje csak a dolgozókkal találkozhatnak. Ők most nem csupán a munkakörükben leírt feladataikat látják el, hanem a távol maradó hozzátartozók, barátok, ismerősök szerepét is átveszik, ha a szükség úgy kívánja. Munkájuk így lesz mással nem helyettesíthető szolgálat.

- Hirdetés -

A szociális munka napja 2016 óta ünnep Magyarországon, november 12. az ágazatban dolgozók számára munkaszüneti nap.

- Hirdetés -

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

MTI

Szólj hozzá