Együtt leszünk család.

Leszek én a hangod… egy dal és egy könyv az Autisták Védőotthonáért

Egy dal, amely nagyon sokat mond el valamiről, amiről oly keveset tudunk. Egy dal, amely egy autista kisfiút nevelő család mindennapjairól szól. Egy dal és egy könyv, amely helyettük mondja el, hogy nap mint nap hogyan élik az életüket

Z. Kiss Adrienn pedagógus és édesanya. Egy olyan anyuka, aki bár ápolásin van otthon az autista gyermekével (Csongorral), mégis mert nagyot álmodni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Első könyve 2019. novemberében jelent meg A szeretethez nem kellenek szavak címmel, ami a visszajelzések alapján segítség volt a sorstárs szülőknek.

Kiderült, hogy Adriennék nincsenek egyedül és történeteik bebizonyították, hogy másoknak erőt adhatnak azzal, hogy mesélnek az átélt dolgokról.

- Hirdetés -

Adrienn ezen felbuzdulva írta meg a folytatást Leszek én a hangod… címmel.

- Hirdetés -

Hiszem, hogy ha lehetőségünk van rá, akkor szólnunk kell azokért, akik nem tudnak kiállni magukért. Hogy meglássuk a hús-vér gyerekeket, családokat, sorsokat. Szóval… a nagyfiam autista. Nem tud beszélni, és nem zseni valamelyik amerikai filmből. Talán pont ezért fontos, hogy helyette meséljek. Hogy láthatóvá és hallhatóvá tudjam tenni Őt is ebben a világban. Mert megérdemli, hogy több legyen egy statisztikai adatnál…”

A könyv a Geobook Kiadó gondozásában jelent meg 2020. novemberében, és a bevételből az Autisták Védőotthonát támogatják. 2020-ban a karantén alatt világossá vált, hogy hosszútávon szükséges a védőotthonnak egy nagyobb épület, hogy az ott gondozott autista felnőttek megfelelő, kényelmes körülmények között élhessenek. Adriennék is ezt támogatják, és azt kérik, hogy akinek lehetősége nyílik rá, akkor a Tulipános kert facebook oldalon induló aukció keretén belül csatlakozzanak hozzájuk, hogy ez az álom valóra válhasson, és egy tágasabb, korszerűbb épületben élhessenek az otthon lakói.

A könyv már rendelhető: Z. Kiss Adrienn: Leszek én a hangod

Adrienn férje, Z. Kiss Zalán zenész írt egy dalt kisfia autizmusáról, és zenész társai rögtön a jó ügy mellé álltak.

Kisfiunk autizmusa nap, mint nap tanít bennünket, és büszkék vagyunk rá, hogy mindig inspirál Bennünket valamire. A születésével megváltoztatott minket, és bízunk benne, hogy a közvetítésünkkel nem csupán anyagilag segít az akcióink bevételeivel, hanem nyomot hagy a világban. Segít a figyelmet azokra irányítani, akiknek a hangját nem hallhatjuk…Ezért is született meg a dal. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy Duba Gábor írta hozzá a szöveget, aki valahogy annyira megérezte, hogy mit szeretnénk a világba kiáltani, hogy ezt senki más nem tudta volna így. Az első pillanattól kezdve biztos volt, hogy ezt a líraibb dalt csak egyetlen énekes hangján tudnám elképzelni, aki nem más, mint a Szolnoki Péter. Peti az első kérésre az ügy mellé állt, és tehetségével, csodálatos hangjával pedig úgy tolmácsolja az üzenetet, ahogy megálmodtuk.”

A dal pedig itt hallható:

Szólj hozzá