Együtt leszünk család.

Meghan, Sussex hercegnője elárulta, hogy elvetélt második gyermekével

A hercegné a New York Times-ba írta meg a kisbabája elvesztésével kapcsolatos fájdalmát és a vetélés megbélyegzésével is foglalkozik.

Meghan egy júliusi reggelen éppen Los Angeles-i otthonukban cserélte elsőszülött fia, Archie pelenkáját, amikor éles fájdalmat érezett, majd a fájdalomtól „a földre zuhant”.

“Tudtam, miközben elsőszülött gyermekemet szorongattam, hogy éppen elveszítem a másodikat” – írta.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Órákkal később egy kórházi ágyban feküdtem, férjem kezét fogva. Éreztem a tenyerének nyirkosságát és megcsókoltam ami így még nedvesebb lett a könnyeinktől. A hideg, fehér falakat bámulva azon tanakodtam, hogyan gyógyulhatnánk meg. ”

Hozzátette, hogy miközben azt figyelte, ahogy a férjének megszakad a szíve, amikor megpróbálja tartani az összetört darabjait”, rájött, hogy a gyógyulás egyetlen módja az, ha először azt kérdezi: „Jól vagy?”

- Hirdetés -

Meghan a vetélés körüli megbélyegzéssel foglalkozva folytatta: „A gyermek elvesztése azt jelenti, hogy szinte elviselhetetlen bánatot hordozunk, amelyet sokan megtapasztalnak, de kevesen beszélnek róla.

- Hirdetés -

Veszteségünk fájdalmában felfedeztük, hogy “egy 100 nőből álló szobában 10-20 nő szenved vetéléstől” – írta.

“Ennek ellenére a fájdalom megdöbbentő közös jellege ellenére a beszélgetés tabu marad, (indokolatlan) szégyennel átitatva, és magányos gyászciklussal.”

Akik bátran megosztották történeteiket, másoknak is erőt adtak ehhez. Fontos volt megkérdezni más nőket, hogy vannak. „Ha meghívást kapunk fájdalmaink megosztására, megtesszük az első lépéseket a gyógyulás felé” – írta.

Utalt a dél-afrikai tévéinterjújára is, amelyet akkor adott, amikor „kimerült” volt, szoptatott, és „megpróbálta bátor arcát mutatni” a nyilvánosság előtt. Tom Bradby, az ITN újságírója megkérdezte, hogy jól van-e, és őszintén válaszolt neki – emlékezett vissza. ” Köszönöm, hogy megkérdezted “- mondtam.” Nem sokan kérdezték, hogy jól vagyok-e. “

A New York Times cikkben írtak szerint a gyógyuláshoz vezető út egy egyszerű kérdéssel kezdődik: Jól vagy?” azt írta, hogy a veszteség és a fájdalom sokakat sújtott 2020-ban.

Meghan arra buzdít mindenkit, hogy kérdezzék meg másoktól, hogy „Rendben vannak-e?” Ugyanis manapság az az új normális , hogy az arcokat rejtő maszkok arra kényszerítették az embereket, hogy egymás szemébe nézzenek „néha melegséggel, máskor könnyekkel” – tette hozzá. – Hosszú idő óta először, emberként valóban látjuk egymást. “- Jól vagyunk? – Jól leszünk.”

(via: The Guardian)

Fotó: Dominic Lipinski/PA