Együtt leszünk család.

Mi történne, ha az emberiség 1000 évre elaludna, majd felébredne?

Ha az emberi létezés megszűnne egy időre, 3,5 millió tonnányi szemét maradna Japántól Kaliforniáig. Ez azt jelenti, hogy még több műanyag hulladék barangolna az utcákon, erdőkben és óceánokban. Nem lenne meglepő, amikor 1000 évvel később felébrednénk, és még mindig ott lennének a műanyag McDonald’s-os poharak.

De nem minden rossz hír, ami az 1000 éves alvással járna, mivel az emberek távolléte rengeteg jót jelentene a bolygónak minden területen.

Cikkünk 8 szürreális hipotézist vetít előre, amelyek valószínűleg valóra válnának, ha 1000 évig aludnánk. Lehet, hogy ilyen lenne a Föld 3021-ben:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Az erdők mindenütt visszanőnek a Földön

Az erősen megrongálódott esőerdőknek több mint 4000 évre van szükségük, hogy teljes mértékben megújítsák minden tulajdonságukat. Ez azért van, mert az emberi tevékenység megnehezíti számára a munkájának gyorsabb elvégzését. Tehát, ha az emberek nem lennének a bolygón, a fák és a természet minden eleme a vártnál sokkal gyorsabban nőne vissza.

- Hirdetés -

Az erdőkben élő állatok száma is növekedni kezdene, mivel rengeteg táplálékuk lenne. Az állatok pedig kulcsfontosságú tényezők a megtisztított erdős területek regenerációjában. Ezenkívül az árnyékot szerető fáknak rengeteg idejük lenne megtalálni a foltjaikat és növekedni. Ez az eljárás több mint 160 évet vesz igénybe.

- Hirdetés -

2. Óriási számú épület összeomlana

A legtöbb ház építéséhez használt tetőzsindely 20-30 évig tart. Ezt követően szivárgások és egyéb problémák jelennek meg, amelyek orvoslásához emberi beavatkozás szükséges. Abban a pillanatban, hogy a tető szivárogni kezd, csak idő kérdése, hogy a víz szétrohasztja-e a fatetőt és a falakat. Emiatt a fa szerkezetek lennének az elsők. Az üveg- és fémszerkezetek is nagyon gyorsan romlani kezdenének. Így elfelejthetjük ezeket a szuper magas és díszes felhőkarcolókat is. Az egyetlen épülettípus, amely valószínűleg 1000 év után is állna, a kőből épültek.

3. A bolygó koromfekete lenne

Az első napon, miután az emberek elaludtak, a legtöbb fosszilis tüzelőanyaggal működő erőmű leállna, ami világszerte áramszünetet eredményezne. Csak a Times Squareen és Las Vegasban lenne még néhány napig fény. A hűtőinkben lévő összes ételünket csótányok és egerek támadnák meg, amelyek most uralják majd a világot. Ezenkívül sok, a metrórendszerekben vizet pumpáló szerkezet meghibásodik, ezért 36 órán belül elárasztaná az alagutakat. Alaszkában az olajtartályok a széléig megtelnek, majd később felrobbannak. Az olaj kiömlene, és liter számra kerülne az óceánba.

4. A legtöbb háziállat kihalna

Az olyan az állatok, mint például a kis kutyák és juhok lennének a legkiszolgáltatottabbak, és nagy veszélybe kerülnének. Még ha bent is maradnak egy épületben, végül elfogy az élelmük, és kénytelenek lesznek kimenni és élelem után kutatni. A nagyobb kutyák, mint pl. a német juhászok, és a vadabb fajták, képesek lesznek alkalmazkodni a vadonban és megvédeni magukat. A macskáknak valószínűleg sikerül alkalmazkodniuk új életmódjukhoz. Azonban túl kell élniük egy kicsit.

5. A világ számos műemléke már csak történelem lenne

A korrózió minden olyan anyag egyik legnagyobb ellensége, amelyet a legtöbb gyönyörű műemlékünk megépítéséhez felhasználtak. Csak az arany mentes a korróziótól az idő múlásával. Manapság a légszennyező anyagok jelentik a korrózió első számú okát, és ezért az embereknek manapság folyamatosan karban kell tartaniuk ezeket és az otthonaikat. De még ha az emberi tevékenység hirtelen le is állna, ez a probléma nem múlna el.

Ez azért van, mert a fémeket egyszerűen az oxigén jelenléte károsítja. Ez rozsda növekedését okozza, ami előbb-utóbb pusztulásukat eredményezi. És anélkül, hogy az emberek ott lennének, hogy gondoskodjanak a problémáról, a pusztulás még nagyobb.

6. A vegetáció átveszi a városokat

Ha az emberi tevékenység megszűnik, a szőlőnek és a borostyánnak csak körülbelül 5 évre van szüksége az épületek külsejének elfoglalásához. Például Houtouwan kínai falu 2002-ben elnéptelenedett, 2 évtizeddel később pedig a természet teljesen átvette a hatalmat. Számos épületet teljesen beborított a szőlő és borostyán. Tehát el tudjuk képzelni, mennyivel rosszabbá válna a helyzet további 980 év után.

7. Sok város víz alatt állna

Az oka annak, hogy az olyan városok, mint Amszterdam még a víz felszín felett van továbbra is a vízelvezető rendszereknek, a gátaknak és a hidaknak köszönhetők. Mind távol tartják az óceánt a városainktól, és megakadályozzák a katasztrófákat, például az áradásokat és a szökőárakat. De ha az emberek nem lennének, hogy fenntartsák ezeket a rendszereket, a víz ereje tönkretenné őket. Hatalmas mennyiségű víz jutna be városainkba és egykori otthonainkba.

Ennek ellenére az olyan városok, mint New York City, Miami és New Orleans valószínűleg víz alá kerülnének. A mai adatok alapján ezek a városok 2070-re mind rendkívüli vízszintemelkedést tapasztalnak majd. De az emberek nélkül, ez valamivel kevesebb időbe telhet.

8. Az embereknek harcolniuk kellene, hogy visszaszerezzék városaikat

Az embereknek ismét harcolniuk kellene túlélésükért, mivel vadállatokkal kell szembenézniük. Az együttműködésre és a csoportos munkára való képességük döntő fontosságú ahhoz, hogy segítsenek nekik uralkodni az összes többi teremtmény felett. Arra még emlékeznének, hogyan lehet barátkozni az állatokkal, például macskákkal és kutyákkal. A fő különbség most és az idők kezdete között az, hogy még mindig meg vannak régi városaik maradványai.

Már minden technikai tudásuk megvan, hogy mindent visszaállítsanak a jelenlegi állapotukba. Azonban primitív gondolkodásmódba kell visszatérniük ahhoz, hogy táplálékra vadásszanak és más nagy vadállatokat legyőzzenek. De, mint fentebb említettük, együttműködésük képessége elősegíti őket ennek elérésében.

via

freepik.com

- Hirdetés -