Együtt leszünk család.

Minimalista táborok nyújtanak segítő kezet a nehezebb helyzetbe került családoknak

Táborok 27 ezer forint alatt! Új felépítésű táborok jelentek meg a koronavírus-járvány hatására, amik elsődleges célja, hogy alacsony árakon nyújtsanak tábori élményt a nehezebb helyzetbe került családok gyermekeinek. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője ismertette a részleteket az úgy nevezett minimalista táborok kapcsán.

A táborszervezők alkalmazkodnak a kialakult helyzethez és jól láthatóan kettéválik a táborpiac. A táborkínálat nagyobb része követi a családok átlagos években megszokott elvárását, valamint a piaci trendeket és igazán sok programmal, kifejezetten minőségi tartalommal kínálja táborait, amelyekben a gyerekek egy percet sem unatkoznak.

Ezen minőségi táborok mellett új táborstruktúra kezd kibontakozni, ami a jelenlegi helyzetre próbál választ adni. A táborok között megjelentek a minimalista táborok, amelyek már közel 10%-át teszik ki a táborkínálatnak. Ezen táborok esetében elsősorban a gyermekfelügyeleten van a hangsúly, valamelyest kevesebb programmal, de kedvezőbb árral. Ezen vakációs lehetőségek díja átlagosan 27 ezer forint alatt van egy-egy turnusra. Ezen tábortípus megjelenésének oka, hogy a koronavírus-járvány miatt anyagilag nehezebb helyzetbe került családok számára is tudjanak élménnyel is kombinált gyermekfelügyelet nyújtani a táborszervezők.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Különleges az idei év és megérhető, ha a táborok is egyedi válaszokat adnak erre. A Táborfigyelő mindig a minőségi táborok mellett tette le a voksát és ezért dolgoztunk az elmúlt években, de most egyrészt egyértelmű, hogy szükség van ezen minimalista táborokra, valamint azt is látjuk, hogy ezek megalkotásával a táborszervezők részéről van egyfajta szolidaritás is a nehezebb helyzetbe került családok irányba.” – mondta el Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A minimalista táborok árelőnye nagyságrendileg 10 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy két, minőségi napközis turnus árából három hetet tudnak lefedni a családok minimalista táborral, ami a tizenegy hetes vakáció közel harmada.

 

- Hirdetés -

Táborfigyelő

- Hirdetés -

Szólj hozzá