Együtt leszünk család.

Mit árulhatnak el rólad az alvási szokásaid?

Akár hiszed, akár nem, életünk 1/3 -át alvással töltjük. Ezért joggal mondhatjuk, hogy így vagy úgy ez alakíthatja személyiségünket. Sőt, valójában lehetséges az ágy rossz oldalán felkelni – kiderült, hogy a jobb oldali alvók nehezebben ébrednek fel.

Cikkünkben összegyűjtöttük az emberek által preferált alvási pozíciókat és beszámolóikat az alvással kapcsolatos személyiség egyszerű ellenőrzéséhez.

A Slumber Cloud tanulmánya szerint (amelyet 2000 amerikai állampolgárral végeztek) az ágy oldala, amelyen alszunk, befolyásolja a személyiséget. A felmérésben csak foglalkoztatott amerikai állampolgárok vettek részt, és ennek eredményeként érdekes információkat szereztek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mit mond rólad az ágy oldala, amelyen alszol?

A tanulmány kimutatta, hogy a bal oldalon alvók nemcsak bal agyféltekés gondolkodásúak, hanem szeretik a régi zenét és drámákat is. És éppen ellenkezőleg, a jobbra ébredő emberek a jobb agyféltekéjüket használják többet. Ezenkívül rockzenét hallgatnak, és amikor filmeket választanak, akciófilmeket keresnek.

- Hirdetés -

Alvási helyzet: háton

- Hirdetés -

Személyiség: Ha lehajtott karokkal alszol, akkor elfoglalt vagy, és ha a karjaid kinyújtva helyezkednek el-nyitott és nyugodt személyiséggel rendelkezel. Magas követelményeket támasztasz nemcsak magaddal, hanem másokkal szemben is. Az emberek értékelnek a hallgatási készségeidért.

Egészség: Lehet, hogy derékfájásod van, és ez az alvási helyzet akár súlyosbíthatja is. Ezenkívül, ha hajlamos vagy a horkolásra, a háton alvás nem jó ötlet. Van azonban néhány előnye is. Nem fáj a nyakad, mert a gerinc, a nyak és a fej semleges helyzetben van. Ha kissé megemelt párnán alszol – az jó! Ez valójában a legjobb helyzet a gyomorégésre.

Alvási helyzet: hason

Személyiség: Egyedülállóan igazi elragadó személyiség vagy. Magas önbecsülésed van, de néha teljesen bezárkózhatsz, és inkább magadban tartod a dolgokat. Ráadásul nem szereted ha kritizálnak.

Egészség: Valószínűleg észreveszed, milyen mélyek a ráncaid reggel. Nem meglepő, hogy ezt a pozíciót lehet a legjobban használni jó, HD minőségű ráncok, például szarkalábak vagy nasolabialis redők eléréséhez.

Valószínűleg nyakfájdalomban is szenvedsz, mert a hason alvás nagy nyomást gyakorol a nyak idegeire.

Alvási helyzet: oldalt

Személyiség: Ha magzati helyzetben alszol (a térdeket a mellkasodhoz közel hozod), akkor kívülről kemény, de belülről puha vagy. Ha csak az oldaladon alszol, karjaid közel vannak a testedhez, társaságkedvelő és hiszékeny vagy.

Egészség: Lehetséges, hogy éjszaka nem horkolsz, mert az oldalsó alvás nyitva tartja a légutakat. Azonban néha légszomjat tapasztalhatsz, különösen, ha szívproblémáid vannak.

És ti melyik oldalt és hogyan alszotok?

Kapcsolódó cikk: 7 városi legenda az alvásról, amiről mindannyian azt hittük, hogy igaz

via

freepik.com

 

- Hirdetés -