Együtt leszünk család.

Mit tegyünk, ha a nyaralás alatt lesz beteg a gyerek?

Talán egész évben arra az egy hétre várunk, amikor végre nyaralni indul a család, minden készen áll, az indulás előtti napon azonban belázasodik a gyerek. Vagy éppen a nyaralás kellős közepén történik meg mindez.

Sajnos ez a gyerekekkel történő utazásokkor benne van a pakliban, mindenkivel előfordulhat, hiszen a gyerekek gyakran könnyebben elkaphatnak fertőzéseket. Ha megelőzni nem is tudjuk, azért érdemes felkészülni az ilyen esetekre.

Indulás előtt tájékozódjunk

Akár belföldön tervezünk nyaralni, akár külföldre készülünk, mindig tájékozódjunk előre, hogy hol van a legközelebbi gyermekorvosi rendelő / kórház, esetleg védőnő, ha a sajátunk valami miatt nem érhető el telefonon abban az időszakban. Külföldi utazásoknál különösen érdemes utánanézni hol találjuk a szállásunkhoz legközelebbi kórházat, és mindenképpen kössünk biztosítást.

Állítsunk össze útipatikát

Még felnőttként is érdemes alapvető gyógyszereket magunkkal vinnünk egy-egy utazásra, gyerekekkel pedig igencsak ajánlott. Több mindentől is függhet, hogy mi kerüljön az útipatikánkba, ha gyerekekkel utazunk, ezt pár napja meg is írtuk, miket érdemes magunkkal vinni: Mi kerüljön az útipatikába, ha gyerekekkel utazunk?

Legyünk elővigyázatosak

Természetesen nem csak járványügyi helyzetben szükséges betartani az alapvető higiéniai szabályokat, de most talán különösképpen oda kell figyelnünk ezekre. A rendszeres és alapos kézmosás, és hogy nem fogdossunk az arcunkat, sok fertőzéstől megkímélhetjük magunkat.

Ha mégis megbetegszik valaki

Időnként – legyünk akármennyire is elővigyázatosak – mégis megbetegszik valaki. Lehet ez egy gyors fertőzés vagy gyomorrontás, esetleg valami komolyabb, mégis minden esetben az a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba. Elképzelhető, hogy gyorsan túl lesz rajta, és nem kell megszakítani a nyaralást, de néha sajnos úgy alakul, hogy hamarabb haza kell indulni. Ilyenkor viszont az a legfontosabb, hogy a beteg mihamarabb jól legyen.

Gyerekekkel utazni több szempontból kockázatos, azonban ez ne szegje kedvünket, nyáron sokkal kisebb az esélye a betegségnek. Azonban, ha betartjuk az alapvető dolgokat, nagy eséllyel gondtalanul élvezhetjük a nyaralást.

freepik.com