Együtt leszünk család.

Mit tegyünk, ha a nyaralás alatt lesz beteg a gyerek?

Talán egész évben arra az egy hétre várunk, amikor végre nyaralni indul a család, minden készen áll, az indulás előtti napon azonban belázasodik a gyerek. Vagy éppen a nyaralás kellős közepén történik meg mindez.

Sajnos ez a gyerekekkel történő utazásokkor benne van a pakliban, mindenkivel előfordulhat, hiszen a gyerekek gyakran könnyebben elkaphatnak fertőzéseket. Ha megelőzni nem is tudjuk, azért érdemes felkészülni az ilyen esetekre.

Indulás előtt tájékozódjunk

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár belföldön tervezünk nyaralni, akár külföldre készülünk, mindig tájékozódjunk előre, hogy hol van a legközelebbi gyermekorvosi rendelő / kórház, esetleg védőnő, ha a sajátunk valami miatt nem érhető el telefonon abban az időszakban. Külföldi utazásoknál különösen érdemes utánanézni hol találjuk a szállásunkhoz legközelebbi kórházat, gyógyszertárat, és mindenképpen kössünk biztosítást.

Állítsunk össze útipatikát

- Hirdetés -

Még felnőttként is érdemes alapvető gyógyszereket magunkkal vinnünk egy-egy utazásra, gyerekekkel pedig igencsak ajánlott. Több mindentől is függhet, hogy mi kerüljön az útipatikánkba, ha gyerekekkel utazunk, ezt pár napja meg is írtuk, miket érdemes magunkkal vinni: Mi kerüljön az útipatikába, ha gyerekekkel utazunk?

- Hirdetés -

Legyünk elővigyázatosak

Természetesen nem csak járványügyi helyzetben szükséges betartani az alapvető higiéniai szabályokat, de most talán különösképpen oda kell figyelnünk ezekre. A rendszeres és alapos kézmosás, és hogy nem fogdossunk az arcunkat, sok fertőzéstől megkímélhet.

Ha mégis megbetegszik valaki

Időnként – legyünk akármennyire is elővigyázatosak – mégis megbetegszik valaki. Lehet ez egy gyors fertőzés vagy gyomorrontás, esetleg valami komolyabb, mégis minden esetben az a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba. Elképzelhető, hogy gyorsan túl lesz rajta, és nem kell megszakítani a nyaralást, de néha sajnos úgy alakul, hogy hamarabb haza kell indulni. Ilyenkor viszont az a legfontosabb, hogy a beteg mihamarabb jól legyen.

Gyerekekkel utazni több szempontból kockázatos, azonban ez ne szegje kedvünket. Ha betartjuk az alapvető dolgokat, nagy eséllyel gondtalanul élvezhetjük a nyaralást.

freepik.com

Szólj hozzá