Együtt leszünk család.

Muzsikál az erdő – testi-lelki feltöltődés a Mátrában

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat folytatódik, a Mátrai Művészeti Napokat 2020. július 4-12 között rendezik. Minden nap más-más településen élvezheti az egész család a testi-lelki feltöltődést nyújtó programokat, melyek célja a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”

A rendezvény tézise aktuálisabb mint valaha. A járványügyi helyzet mindenkit lelassításra késztetett, lehetőséget kaptunk a valódi értékeink számbavételére. A „Muzsikál az erdő” értékrendje, szellemisége megerősítést nyert. A fő cél a komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása mellett a fenntarthatóságra nevelés, a helyi értékek és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítése, a helyi közösségek felkarolása, összefogása, a helyi termékek fogyasztása, a hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, az erdők védelme, a természettel harmóniában való létezés.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A „Muzsikál az erdő” rendezvényekkel szeretnék még inkább felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora érték az erdő, a tiszta környezet.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata: „Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, zene – művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

- Hirdetés -

Az erdő, a zene, a művészet erejével igyekeznek a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

- Hirdetés -

A 2020-as „Muzsikál az erdő”-n különleges erdei helyszínekre várják a feltöltődésre vágyó közönséget. A család valamennyi tagja számára kínálnak vonzó és tartalmas, ingyenes programokat.

A Mátrában július elején szakvezetéses erdei sétákon vehetünk részt. Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival (pl. Mátrai bivalytartás, Fakanálkészítő manufaktúra), valamint ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében. Kerékpártúrát és tájfutó versenyt is rendeznek.

Megismételhetetlen erdei koncertélményt nyújtanak a világhírű klasszikus zenei és népzenei előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai. Fellépnek többek között: Palya Bea, a Duna Szimfonikus Zenekar, Horgas Eszter fuvolaművész, Révész Richárd zongorista, a Talamba Ütőegyüttes, Szalóki Ági és zenekara, Csík János és a Mezzo, az Egri Szimfonikus Zenekar, a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Misztrál Együttes, Bolba Éva és a JAZZterlánc.

A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, bábszínházzal, gyerekkoncertekkel várják. Bemutatásra kerülnek a természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s fotó, irodalom és gyermekrajzpályázatok is.

Helyi termékek, többek között a palóc viselet bemutatója, helyi étkek kóstolója és borkóstolók zajlanak majd a településeken.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Gyöngyöspata – Nagyparlag (07.04.), Kékestető (07.05.), Abasár (07.06.), Szurdokpüspöki (07.07.), Mátrakeresztes (07.08.), Tar – Fenyvespuszta (07.09.) Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta (07.10.), Fülek (07.11.), Salgótarján – Eresztvény (07.12.).

Minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót várnak szeretettel a 2020-as év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire.

További információ: www.muzsikalazerdo.hu

Kép forrása: Muzsikál az erdő

- Hirdetés -

Szólj hozzá