Együtt leszünk család.

Nem muszáj fenyőfát venni, lehet alternatív karácsonyfád is

A december egyébként is a féktelen költekezés, vásárlások időszaka, éppen ezért ha valamiben meg tudjuk fogni ezt, az akár lehet a fenyőfa vásárlás is. Sokan – jogosan – sajnálnak élő fenyőfát venni és ezért alternatív megoldásokban gondolkodnak.

Szerencsére számos megoldás létezik már, cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze:

Legyen könyves karácsonyfád

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ha könyvrajongó vagy, rendezd a könyveket „piramisba” tegyél rá karácsonyi égőt, és kész is a könyves karácsonyfád.

unsplash.com

- Hirdetés -

Játssz a fényekkel

- Hirdetés -

Pár szög és egy hosszabb égősor segítségével hangulatos karácsonyfa alakot alakíthatsz ki egy üres, jól látható falon. Igazán meghitt és hangulatos megoldás.

pexels.com

Karácsonyfa faágakból

Az előzőhöz hasonló megoldás, amikor különböző méretű faágakból háromszög alakot készítünk spárga segítségével és a falra akasztjuk. Ezt aztán égősorral és díszekkel tesszük karácsonyfává.

pexels.com

Minimalista dizájn

Ez a megoldás nem is igazán karácsonyfa, de ha nem szeretnénk semmilyen “karácsonyfa szerű” dolgot, akkor fellógathatunk fényfüzéreket és díszeket a szoba egy részébe és azt nevezzük ki ünnepi területnek. Téli estéken olvasó, pihenő sarokká alakíthatjuk.

pexels.com

 

Létra karácsonyfa

Egy régi, már nem használt létrát is feldíszíthetünk karácsonyfaként. Akár fel is újíthatjuk egy kicsit vagy egy teljesen új létrát festékkel és különböző technikákkal régiessé is varázsolhatunk. Arra ügyeljünk, hogy stabil legyen.

freepik.com

Kültéri fa

Ha van kerted, az is jó megoldás lehet, hogy egy kinti (fenyő)fát díszítesz fel.

pexels.com

 

+ Plusz tipp: Földlabdás fenyő

Ha mégis szeretnél fenyőfát, de szeretnél odafigyelni a környezetre is, akkor a földlabdás fenyő is jó alternatíva lehet.

pexels.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá