Együtt leszünk család.

Online mutatkozik be Bajzáth Mária új népmesegyűjteménye

Megérkezett Bajzáth Mária Gingalló című népmesegyűjteménye

Bajzáth Mária Népmesekincstára újabb gyűjteménnyel bővül: megjelent a Gingalló– Magyar népmesék óvodáskortól című kötet! Az új könyv nem maradhat bemutató nélkül, ezért 2020. június 28-án online könyvbemutatót szervez a Kolibri Kiadó saját Facebook-oldalán, ahol beszélgetéssel, játékkal és természetesen mesemondással várja a népmese-rajongók, mesekedvelők népes táborát a szerző és a kiadó.

A nemrég megjelent könyvben az óvodásoknak, kisiskolásoknak szólnak a népmesék és a fejezeteket megnyitó szólások, közmondások. A népmesék között minden mesetípus megtalálható: az állatmeséktől kezdve, a legendákon, tréfás- és tündérmeséken át a falucsúfoló mesékig. Mint a korábbi gyűjteményeknél, most is az a legjobb, ha a szülők olvassák fel a történeteket, még akkor is, ha gyermekük már ismeri a betűket, hiszen így lehet igazán örömteli a népmeseélmény.

Láng Anna varázslatos rajzaival és a közmondásokhoz kapcsolódó böngészőjével, valamint a válogatott történetek segítségével minden család elmerülhet a születés és élet csodájában, a család és barátság fontosságában, az ész és erő küzdelmében, de a könyvben kiemelt szerepet kap az idősek tisztelete és az elvégzett munka értéke is.

A Gingalló megjelenésének örömére és a mai helyzethez idomulva online könyvbemutatót szervez a kiadó 2020. június 28-án, vasárnap 10 óra 30 perctől a Kolibri Kiadó Facebook-oldalán. Az eseményen Bajzáth Mária beszélget Balázs Eszter Annával, a könyv felelős szerkesztőjével, de nem maradunk játékos feladványok és mesemondás nélkül sem.

A közvetítés után pedig nyereményjátékban is részt vehetnek az érdeklődők, melynek végén 3 szerencsés megnyerheti a Gingallót.

Az eseményről további információ itt található: https://www.facebook.com/events/609106183296154/