Együtt leszünk család.

Poénos rapslágerrel hódít A kuflik és az Akármi mozifilm

Nem akármilyen nézőszámot produkáltak a magyar rajzfilmhősök

Már több mint tízezren váltottak jegyet a legújabb Kuflik mozifilmre. Az elhagyatott rét lakói nem akármilyen kalandokkal, új szereplőkkel és egy poénos rapslágerrel hódítanak a szélesvásznon. Mindeközben pedig elindult a Kuflik sorozat 3. évada a Magyar Telekom Videótékájában.

A KEDD Stúdió gyártásában készült A kuflik és az Akármi mozifilmben olyan akármik történnek a kuflikkal, hogy az aztán tényleg nem akármi! Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

Az új filmből az is kiderül, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos Flömd, aki „szökdelős-elkapdosósozni” is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kuflik és az Akármi mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek.

A film egyik erőssége a vizuális poénok mellett a sok-sok vicces hanghatás. „A kuflik hangzásvilága egy hatalmas játszótér. A figurák gyakran teljesen más hangon szólalnak meg, mint amire a megjelenésük alapján számítanánk: az ormányos Flömd például egy nagy elefánt, aki vékony orrhangon beszél” – mesélte Jurik Kristóf rendező egy interjúban. 

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A filmben egy mókás rapdal is felcsendül, a Csitt-csatt dal, amely szerintünk a következő nagy rajzfilmsláger lesz. A dal egy részlete a Kuflik YouTube csatornájára is felkerült, és egy hét alatt több mint háromezren voltak rá kíváncsiak.

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a Csitt-csatt rapslágert, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

Szintén jó hír a rajongóknak, hogy elindult a Kuflik sorozat 3. évada a Magyar Telekom Videótékájában. Az új évadba két bónusz epizód is bekerült, amit a sorozat moziváltozatában nem láthatott a közönség.

A kuflik és az Akármi mozifilmet legközelebb november 13-án és 14-én láthatjuk a Filmünnepen, a Cinema City Magyarország mozijainak műsorán.

A Kuflik sorozat 3. évada pedig már elérhető a Magyar Telekom Videótékájában.

Kedd Stúdió

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá