Együtt leszünk család.

Rád gondolok! – Az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai

Rád gondolok! címmel az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai december 1. és december 24. között. A sorozat középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a déli panorámateraszon kialakított ünnepi dekoráció áll.

A járványvédelmi szabályoknak megfelelően a Várkert Bazár is bezárta kapuit, kulturális és közösségépítő munkáját azonban tovább folytatja a Rád gondolok! kampánnyal.

“A főváros ékszerdoboza nem a hagyományos adventi programokkal jelentkezik, hanem az online térbe költözve buzdítja közönségét arra, hogy legyen a kultúra a várakozás és a közös ünneplés eszköze” – idézi a közlemény Sikota Krisztinát, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettesét.
A Várkert Bazár idén videókalendáriummal készül, melyben ismert hazai művészek, fellépők adventi produkciókkal és saját történetekkel, gondolatokkal emlékeztetnek a közelgő ünnepre.
A huszonnégy videóban többek között Rúzsa Magdi, Palya Bea, Szalóki Ági, Mező Misi, Vecsei H. Miklós, Farkasházi Réka, Gryllus Dániel, Jordán Adél, Csuja Imre, Járai Márk, a Grecsó fivérek, Mautner Zsófi és Gianni Annoni osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében. A kalendárium első “ablakában” Hirtling István színművész adja elő Márai Sándor Négy évszak: december című írását.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A közlemény felhívja a figyelmet arra az interaktív plakátra is, amelynek segítségével december 16-tól két forgalmas budapesti villamosmegállóban, a Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.
December 15-én a Várkert Irodalom egy karácsonyi különszámmal készül, amelyet az érdeklődők a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül tekinthetnek meg az előadás napján és az azt követő hetekben. A Messze zsong a hálaének című produkcióban közreműködik Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba ferences szerzetes.

A Várkert Bazár déli panorámateraszán a Fortepan 1900 és 1990 közötti karácsonyi fényképei, valamint 20. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg az ünnepre hangolódás jegyében.
Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán és Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

- Hirdetés -

Várkert Bazár

- Hirdetés -

MTI

- Hirdetés -