Együtt leszünk család.

Romantikus és karácsonyi, mi kell még? 5+1 film, amit nézz meg decemberben a Netflixen!

Nem lehet elég korán kezdeni a hangolódást, gondolta a Netflix, amikor már novemberben megjelent a kínálatában a sok-sok romanikus karácsonyi film. Ha az Igazából szerelem mellett valami újra is vágysz, ha úgy érzed szükséged van kikapcsolódásra, varázslatra, bájra, akkor ezek a romantikus filmek tetszeni fognak.

Vannak semmitmondó, közepes, egész jó és nagyon jó filmek a Netflixen. Az Alkalmi randevú (Holidate) nincs a listámon, ha azt láttad, felejtsd is el, sokkal jobb karácsonyi filmeket ajánlok!

Semmi dráma, csak könnyű, picit megható, leginkább szívmelengető történetek, ezekre van szükségünk karácsony közeledtével. Fordított sorrendben haladok, az első hármat mindenképp nézd meg, de szerintem egyikben sem fogsz csalódni, ha te is imádod a karácsonyt, a meséket, a romantikus szálat a filmekben.

Mosolyt csalnak majd az arcodra ezek a kedves karácsonyi filmek:

Kép: Netflix.com

5. Karácsonyi hadgyakorlat (Operation Christmas Drop )

A tartalom röviden: A légierő adományokat gyűjt és sok embernek, sok családnak teszi szebbé a karácsonyát. A karácsonyi kézbesítés majdnem meghiúsul…

Trópusi karácsonyt ritkán látunk még filmekben is, a szép humanitárius program pedig

szívet melengető. A filmnek köszönhetően betekintést nyerhetünk abba, hogyan segíti az amerikai légierő alapvető segélycsomagokkal Mikronézia lakóit. Lassan 70 éve minden évben több tonnányi segélyszállítmányt dobnak le gépeikről és nyújtanak ezzel a 22 ezer szigetlakónak támogatást. Jobb adni, mint kapni! Erre épül a karácsonyi film és megható látni mennyire tudnak örülni a helyi kisgyerekek bármi apróságnak, amit éppen a táskánkban vagy a zsebünkben találunk és nekik ajándékozunk. A szigetre kerülő kongresszusi titkárnő (Kate Graham) és a légierő századosa között alakul ki románc. Alexender Ludwigot korábban viking szerepben láthattuk, most vicces mikulássapkás hősként látni.

Bájos, kicsit megható történet, színes fényekbe öltöztetett pálmafákkal.

Mindenre van megoldás. Kiváltképp karácsonykor.”

Kép: Netflix.com

4. Az adventi naptár (The Holiday Calendar)

A tartalom röviden: A fotós lány örököl nagymamájától egy különleges antik adventi naptárat, amelynek ablakai maguktól nyílnak, ami megjósolja a jövőt és elvezeti a szerelméhez.

Nagyon meseszerű történet, de annyira csodaszép a karácsonyi díszítés a főhősnő illetve a családja házában, a főtéren és szinte az összes jelenetben, hogy ezzel engem megfogott. Az adventi naptár gyönyörű és a játékok is bájosak. A szerelem persze ott volt végig a lány orra előtt…

Talán kicsit átlagos sztori, de mégis a szerethető szereplők (különösen a nagypapa) és az imádnivaló dekoráció miatt érdemes egy délutánba beilleszteni egy bögre forró csokival vagy néhány szaloncukorral a kezünben.

Bárki bárminek tettetheti magát, hogy milyen érzéseket vált ki, csak az számít!”

Kép: Netflix.com

3. Karácsonyi cserebere (The Princess Switch)

A tartalom röviden: Egy cukrászlány egy neves sütőverseny miatt Belgraviába utazik, ahol véletlenül összetalálkozik az esküvőjére készülő hercegnővel, akivel megszólalásig hasonítanak egymásra. Helyet cserélnek egy kis időre.

Romantikus vígjáték, a mosolygós, kedves Vanessa Hudgens-szel, akit két szerepben is láthatunk. A férfi főszereplőket is jól válogatták ki a szerepekhez, egy-két vicces jelenet is megmosolyogatja a nézőt. Csodás a karácsonyi dekoráció Belgraviában, szépek a hercegnős ruhák, van egy kis csavar a történetben és az egész film kellemes szórakozást nyújt. Kicsit kiszakít a mindennapokból, miközben megnyugtat, erre is szükségünk van ebben az ünnepi időszakban.

A második rész is elérhető már a Netflixen, amibe belevittek még egy csavart, nem árulok el titkot, mert ez is a cím, megjelenik egy új hasonmás. Az első rész jobb, de az új részben a palota díszítése kívül-belül bámulatos, egyszerűen meseszép!

Kép: Netflix.com

2. Behavaza (Let It Snow)

A tartalom röviden: Egy nap cselekményei párhuzamosan zajlanak, több középiskolás fiatal élete, dilemmái peregnek a szemünk előtt, Szenteste estéjén pedig a szálak összefonódnak.

Esik a hó és édes fiatalok szánkóznak, autóznak, meg gofrit esznek és buliznak. Szomorúak, szerelmesek, sírnak, nevetnek, mégsem erőltetett vagy sok, inkább olyan habkönnyű az egész. Nem is igazán karácsonyi a történet, barátságról, szerelemről szól és őszinteségről, biztatásról, egymásra figyelésről.

Történnek dolgok, rossz dolgok is,… és ilyenkor meghátrál az ember, de ha meghátrálsz, a jó dolgokról is lemaradsz… Ha az élet valami különlegeset kínál neked, élned kell vele!

Kicsit az Igazából szerelem című filmre hajaz, csak tini szereplőkkel. Kedvesek és jól játszanak a fiatal kevésbé ismert színészek és a nosztalgikus érzés mellett megkapjuk a várt ünnepi hangulatot is a filmtől.

Te olyan valakit érdemelsz, aki a tetőről üvölti világgá, hogy milyen csodálatos vagy!”

Kép: Netflix.com

1. A karácsony igazi öröme (Holiday Rush)

A tartalom röviden: Az egyedülálló apa elveszíti rádiós állását röviddel karácsony előtt, megváltoznak az anyagi körülményeik, így neki és négy elkényeztetett gyerekének is sokat kell tanulnia, és rá kell jönniük, mi is az igazi boldogság.

Szerettem ezt a filmet, mert egy könnyed karácsonyi filmről van szó, mégis van benne egy pici tanulság. A főszereplő tisztában van vele, hogy a gyerekei elkényeztetettek, tesz érte, hogy ne így legyen. A történetben van egy előre kiszámítható romantikus vonal, de a sok nevetés üdítő és jól esik nézni a filmet. Igazi karácsonyi hangulatot elevenítenek meg a szerethető szereplők és hatalmas plusz pont azért, mert a családról szól. Arról, hogy a családban összetartanak, bármi is történjen. Szép jelenetek, poénok, szívmelengető részek, egy igazán jó karácsonyi film.

Az abszolút kedvencem viszont nem egy film, hanem egy minisorozat a Netflixen. A nyolc rövid rész, akár egymás után megnézhető, imádnivaló történet, nem átlagos sztori!

Kép: Netflix.com

+1 Dash és Lili

A tartalom röviden: Lily egy piros jegyzetfüzetet rejt el egy könyvesboltban, a megtaláló tinifiú, Dash pedig belemegy a leírt játékba. A karácsonyimádó lányban és a karácsonytól hidegrázást kapó srácban az a közös, hogy mindketten magányosan töltik az ünnepet. Feldobják egymás napjait a lapokon való üzenetváltásokkal és kihívásokkal, aztán eljön a nap, amikor többet szeretnének…

Már az első részből kiderül, hogy ez egy kicsit más megközelítésű karácsonyi történet. Először Dash-t, a szimpatikus, helyes, könyvidámó, de kicsit morcos srácot látjuk, és máris elönt az érzés, hogy de jó is volt, tininek lenni, de nem lennél újra… Épp drukkolni kezdesz, hogy egymásra találjon a két fiatal, amikor kiderül, hogy Lily egészen más, mint Dash gondolja. Hiszen Lily imádja a karácsonyt, minden velejáróját, és boldogan készül rá. Csak a jegyzetfüzeten keresztül kommunikálnak és mégis mindketten változnak. A fiú rácsodálkozik az élet szépségeire, apró csodáira, Lily-nek köszönhetően, a lány pedig igyekszik elfogadni magát úgy, ahogy van és új tapasztalakat gyűjt, Dash buzdítására. Egymásba szeretnek úgy, hogy nem is találkoznak. Tetszett ez a kis mese, az egyedi történet, az édes szereplők, és bár egy kiszámítható tini-romantikus minisorozat, mégis van egy varázsa. Talán attól, mert ismerős és bohókás, attól lesz annyira nagyon jó és elbűvölő, na meg mert a csodálatos, karácsonyi pompában úszó New Yorkban játszódik. 

Jó kikapcsolódást, szórakozást a karácsonyi romantikus filmekkel!

freepik.com