Együtt leszünk család.

Szánhúzó a családban

Nagyon sok szülő számára ismerős élethelyzet, amikor a televízióban együtt néz a család egy szánhúzókutyákkal játszódó filmet, vagy mesét, és attól a naptól kezdve megváltozik az életünk. Ezután reggeltől-estig ugyanis mást sem hallunk, mint “Anya, apa vegyünk egy ilyen “farkaskutyát!”

És számunkra is nagy a dilemma… Ugyanis a szánhúzók gyönyörűek, különlegesek, és valljuk be, minket is megérint az a rengeteg csodás és okos állat ott a filmvásznon…

De nézzük a dolgok reális oldalát: ezek a rendkívüli állatok különleges bánásmódot igényelnek. Ugyanis ők nem egyszerűen kutyák a családban, ők igazi családtagok! Ezt ők attól a pillanattól kezdve tudják, hogy először átléptek a házunk kapuját, és azonnal ennek megfelelően rendezkednek be az életünkbe. Amire felocsúdtunk, már teljes jogú tagjai a családnak, és az életünk már nem csak a gyerekek, hanem a kutya körül is ugyanolyan lendülettel forog. Ha ehhez hozzá tudjuk igazítani addigi kutyátlan, vagy más fajtához szokott életformánkat, igazi szánhúzós család lehet belőlünk. Ha így alakul, tökéletes és teljes lesz a boldogság, és minden bizonnyal  örök, és feltétel nélküli szeretet alakul ki a fajta iránt.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ha a szánhúzókat a szívünkbe zártuk, akkor többé nem fáj olyan nagyon, hogy komoly, már-már zárdára hasonlító kerítéssel vesszük körbe otthonunkat, nehogy meglépjen a szemünk fénye egy óvatlan pillanatban! Természetes lesz az is, hogy az őszi leárazásnál a következő nyári szezonra hat-nyolc locsolófejet vásárolunk, mert mindennapos dolog az orrán-száján spriccelő, megcsócsált slagvég!  Aztán folytathatnám a sort a lapos talpúra átalakított tűsarkú meséjével, de kinek is kell a tűsarkú, hiszen abban nem lehet túrázni, vagy hatalmas sétákat tenni esténként, nem igaz?

No persze az is biztos, búcsút inthetünk a gyönyörű, virágzó és gyümölcsökkel teli kertnek, hiszen már ott szaladgál és kertészkedik benne a mi gyönyörű kutyánk, kertünk új rózsaszála…. A rózsáról jut eszembe! Antoine De Saint-Exupéry mindenki által jól ismert sorait idézném, amit sose felejtsük el: “- Felelős vagyok a rózsámért – ismételte meg a kis herceg, hogy jól megjegyezze.” Jegyezzük hát meg mi is, hogy ezek az állatok kiszolgáltatottak, elesettek nélkülünk, életük végéig csak ránk számíthatnak! Csak akkor engedjünk a csábításnak, hogy ilyen csodánk legyen, ha erre valóban fel vagyunk készülve! Ekkor viszont minden nap, akár 15 éven át együtt élhetünk egy igazi csodával!

- Hirdetés -

Magyarországon már 2008-óta működik az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány. Itt olyan önkéntesek és kutya szerelmesek tevékenykednek, akiknek eltökélt szándéka, hogy a bajba jutott, elárvult szánhúzó kutyákon segíthessenek és új családba adhassák őket. Ehhez a legnagyobb segítség a SZJA 1% felajánlása, amelyet még 2021.05.20. éjfélig elektronikusan és postai úton is meglehet tenni. Az alapítvány munkáját virtuális örökbefogadásokkal és kis összegű adományokkal is segíthető.

- Hirdetés -

Amennyiben szeretnéd követni az alapítvány munkásságát és szívmelengető posztokat látni, az új családba került szánhúzókról, akkor a Facebook oldalukon és az Instagramjukon is követheted.

Facebook: https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert

Instagram: https://www.instagram.com/szanhuzo_alapitvany/

Adatok:Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Bankszámla szám:

10404742-50505249-49551019
K&H Bank

Nemzetközi bankszámlaszám:

(IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019
Swift kód: OKHBHUHB

Adószám: 18899173-1-43

Paypal cím: paypal@szanhuzoalapitvany.hu

Központi e-mail címük: info@szanhuzoalapitvany.hu

Kiemelt kép: freepik.com

- Hirdetés -