Együtt leszünk család.

Tekerd lejjebb a fűtést, és öltözz rétegesen az idei Vastag pulcsis napon te is!

A Hollandiában már több mint tíz éve ünnepelt ‘Warm Sweater Day’ mintájára: február első vagy második péntekén az iskolák lejjebb tekerik a fűtést egy-két fokkal, és a diákok rétegesen öltözve, meleg pulóverben, sapkában, sálban ülik végig a tanítást, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a fűtéssel takarékoskodva is sokat tudunk tenni a klíma védelmében.

Itthon az eseményt a Green Guide Budapest csapata szervezte meg a Holy Duck blog írójával – Mengyán Eszterrel karöltve ezzel is a környezettudatos életmód felé terelve az embereket.

Hajlamosak vagyunk ugyanis annyira felfűteni az irodákat, iskolákat, otthonainkat, hogy nyári ruhában mászkálunk otthon télen is, ahelyett, hogy inkább magunkra kapnánk egy pulcsit. Erre a pazarlásra hivatott felhívni a figyelmet ez a kezdeményezés.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Idén újra arra biztatunk mindenit, hogy ha tehetitek, csavarjátok lejjebb egy kicsit a fűtést otthon vagy a munkahelyen, és bújjatok vastag pulcsiba február 4-én!

Miért jó ez?

- Hirdetés -

Egy-két fok különbség nem tűnik soknak, de mégis nagy hatása lehet. Ha csak egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, a Cambridge-i Egyetem egy kutatása szerint akár 6%-kal csökkenthetjük az energiahasználatunkat, és szintén 6%-kal a szén-dioxid kibocsátásunkat.
És sose felejtsük el: sok kicsi valóban sokra megy. Egy ilyen apró megmozdulással is aktívan tehetünk azért, hogy minél tovább tudjuk élvezni a bolygónk jelenlegi klímáját. Ha pedig ezt barátainkkal együtt, másokat inspirálva tesszük, egy szuper program is kerekedhet belőle, ami virtuálisan is összeköt minket.

- Hirdetés -

Az esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/247381237422265

freepik.com

Szólj hozzá