Együtt leszünk család.

Tíz film, amely megmutatja a boldogsághoz vezető utat

A boldogság különböző formákban jelentkezhet. Emberek milliói élnek a Földön, és soha nem halljuk meg az egyetlen igaz választ arra a kérdésre: mit jelent valójában a boldogság? Lehet, hogy valaki igazán boldognak érzi magát, amikor szórakoztató bulikon beszélget emberekkel, míg mások már régen megtanulták örömüket lelni a kemény hétköznapokban.

Természetesen mindannyiunkban sok a közös. A legtöbb ember a szeretetet, a barátságot, a gyermekek születését, a személyes eredményeket felvenné a boldogságot okozó dolgok listájába … De az élet ettől még sokrétű dolog marad.

Cikkünkben tíz olyan filmet mutatunk, amelyekben a szereplőknek sikerült megtalálniuk a boldogsághoz vezető utat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vándorút

Ez az utazós film sokat elárul. Az élet meglehetősen sok megpróbáltatást gördít egy Tom Avery nevű kaliforniai férfira: fia a Francia Pireneusokban halt meg. A fiú a híres Szent Jakab-úti zarándoklat elején hunyt el. Hogyan tud az apja továbblépni? A szív lelassul … De a főszereplő egy erős ember. Új célt talál: a fia álmának valóra váltását, ezt az utat járja be helyette. Azok, akik szeretik a komoly és mély cselekményeket, imádni fogják ezt a filmet.

- Hirdetés -

Júliusban

- Hirdetés -

Agatha Christie azt mondta: “Az élet az utazás során olyan, mint egy álom a legtisztább formájában.” Mi marad a fizika tanár számára, aki beleszeretett egy török táncosba? Daniel nem hallgatott az észre, csak a szívét követte. Nos, ő vezetett … Isztambulba. Útja során Daniel különféle és különös eseményekbe keveredik, de úgy véli, hogy egy ősi azték szimbólumú gyűrű megmutatja neki az utat. A spontán utazás rajongói biztosan élvezni fogják ezt a filmet.

Az élet háza

Néha vannak olyan körülmények az életben, amelyek lehetővé teszik, hogy teljesen megváltoztassuk saját sorsunkat. De néha nincs időd megvárni a mennyei segítséget. Egy 45 éves építész, George megtudja, hogy a napjai meg vannak számlálva. De annyi álma volt, és úgy gondolta, hogy elég ideje lesz … Lehetséges-e rövid idő alatt kijavítani a múlt összes hibáját? Ki tudja? De van egy ötlete … Ha már feladtad minden őszinte családi kapcsolatodat, ez a mély film meg fog győzni, hogy az ellenkező irányba haladj. A főszereplőt a zseniális Kevin Kline alakítja.

Éjfélkor Párizsban

Lehetséges, hogy Woody Allen olyan filmet készíthet, amely valamilyen módon nem érinti meg a szívünket? A válasz biztosan nem. A mozi igazi mestere mindig képes olyan világot létrehozni, ahol az érzelmek irányítják a show-t. A romantikus forgatókönyvíró, aki titokban azt kívánta, bárcsak az 1920-as években élne, menyasszonyával érkezik Párizsba. Úgy tűnik, hogy a vakációjuk egy ilyen helyen csak tökéletesen telhet. Hirtelen Gil álmai valóra válnak … Ó, Párizs, hány titkod van még?

A halászkirály legendája

A menny mindig lehetőséget ad nekünk. De néha a sors jelei meglehetősen lenyűgözőek. Jack rádiós műsorvezetőként dolgozik, és egyik maró megjegyzése tragédiává válik. Kilép a munkájából, és megpróbálja a bánatát alkoholba fojtani. Valamivel később találkozik egy hajléktalannal, Perry-val (Robin Williams), aki egykor történelem professzor volt. Megmutatja Jacknek Manhattan másik arcát, ahol a kastélyok közvetlenül az utcán helyezkednek el, és a középkori lovagoknak mindig van hová menniük … Ezt a csodálatos filmet joggal hívhatjuk „egy titkot tartalmazó doboznak”. És épp annyi csoda van odabent, amennyire készen állsz.

Az élet ízei

Szenvedélyes indiai fűszerek kontra francia finomított szószok? Miért ne!? Néhány indiai bevándorló éttermet nyit Provence-ban. Ötletük jó, de van egy kis probléma: van egy francia étterem, Michelin-csillaggal, közvetlenül az új létesítmény előtt … Nagyon sok mondanivaló van ebben a gyönyörű és tartalmas filmben, de röviden: finom – minden értelemben!

Az élet egy csoda

Emir Kusturica hű önmagához. Tehetséges érintése az egyszerű cselekményből igazi útmutatóvá teszi, hogyan lehet boldogságot találni az élet megpróbáltatásai és gondjai között. Ez egy vígjáték-dráma egy álmodóról, Lukáról, aki vasúti alagutat akar építeni a Balkánon. Az élet sok kihívást tartogat számára: háborút, árulást, csalódást … De minden, ami történik, erősíteni látszik őszinte öröm utáni vágyát.

Rockhajó

Ez egy valós történet egy brit kalózrádió dj-jeiről, akik az ellenőrizetlen, gondtalan és vakmerő 60-as évek során egy tengeren lévő hajóról sugároztak. El tudnád képzelni, mennyire ismert lenne, ha a BBC csak heti két órában sugározna popzenét? Készen állsz arra, hogy belevágj a rock and roll korszak hangulatába? Akkor menj, a tengeri szellő és néhány karizmatikus szereplő vár rád! A korszak sok remek dalát hallhatjuk, és meggyőződésünk, hogy nem csak a Beatles játszott jó zenét.

Rövidre vágva

Los Angeles az 1990-es évek. Az élet javában zajlik, és itt jön a sáska pestis … Ebben az ironikus és néha szürreális filmben lehetőség nyílik arra, hogy több mint 20 szereplő élettörténetét játsszuk le. Az egyiket egyébként a bájos Andie MacDowell játssza. Ez a filozófiai film arra emlékeztet bennünket, hogy a mindennapok forgatagában az emberek elfelejtik az örök értékeket. A boldogság néha olyan közeli … De, ahogy gyakran mondják, ízlés kérdése.

Eddie, a sas

Ez az ihletett film elmondja nekünk, hogy nemcsak a szuperhősök emelkedhetnek a mindennapok fölé. A cselekmény valós eseményeken alapul, és ezért még érdekesebb megfigyelni, hogyan válik egy Eddie nevű ügyetlen, szemüveges férfiból „Sas”. De ha azt hitted, hogy legendás bajnok lett, akkor tévedsz. Először is, ez egy film egy hétköznapi srácról, akár csak bármelyikünkről. Eddie szokatlan útja a boldogság felé pedig egy … síugrás.

freepik.com

via

- Hirdetés -