Együtt leszünk család.

Tíz ok, amiért az otthoni szelektálás jobbá teheti az életünket

Tavasszal sokan nagytakarításba kezdenek, és ez az időszak, amikor nekiállunk szelektálni és kidobálni a felesleges dolgainkat.

Cikkünkben most összegyűjtöttünk tíz okot, amiért a szelektálás kiváló terápiaként szolgálhat mind az elménk, mind a testünk számára.

1. A rendetlen otthon komolyan befolyásolhatja egészségünket

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kezdjük azzal, hogy megnézzük az érem másik oldalát – miért rossz, ha rendetlenség van otthon. Kiderült, hogy a rendetlenség negatív hatásai sokkal súlyosabbak lehetnek, mint gondolnánk. A felesleges dolgok mind a szellemi, mind a testi közérzetünkre hatással lehetnek. Többek között szorongást okozhatnak, ronthatják az alvást, csökkenthetik a fókuszálási képességet és növelhetik az oxidatív stresszt. Ez kellemetlen kombinációja azoknak a dolgoknak, amelyeket el akarunk kerülni.

2. A szelektálás megtisztítja az elmédet

- Hirdetés -

Ha otthonunkban zűrzavar uralkodik, az valószínűleg a tudatalattinkban tapasztalható káoszt tükrözi, ami rontja a képességet arra, hogy koncentráltak maradjunk. A rendetlenség korlátozza az információfeldolgozás képességét is. Fizikai terünk megtisztítása segíthet elménk felszabadításában. Ez gyakran tisztító élményt eredményez, amiután könnyebbnek érezzük magunkat, és több helyünk van a lélegzésre. Amint elszakadtunk az anyagi javaktól, és nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az embereknek és a tapasztalatoknak, megérezzük majd a szabadság érzését, amely függőséget okozhat.

- Hirdetés -

3. Csökkenti a stresszt és a szorongást

Rendetlen térben élni mentálisan megterhelő lehet, mert szinte lehetetlen figyelmen kívül hagyni a befejezetlen feladatokat. Ez állandó, alacsony szintű stresszt eredményez, amely kimerítheti energiánkat, túlterheltség érzését keltheti, sőt idővel károsíthatja immunrendszerünket. A stresszt és a szorongást számos dolog okozhatja, és nem biztos, hogy csak az otthonunk szelektálását kell elvégeznünk a problémák leküzdése érdekében. De első lépésként érdemes megpróbálkozni vele.

4. A szelektálás javítja az emésztőrendszer működését

A tér rendezése olyan tünetek eltűnését eredményezheti, mint a puffadás, a reflux, a rossz emésztés és a gyulladás. Ez annak tulajdonítható, hogy a bél- és agy között kapcsolat van: mivel a stressz szintje csökken, és az elméd kevésbé rendetlen, testünknek több energiája van és kevesebb az oxidatív stressz. Méregtelenítési folyamataink jól működnek, és a mikroflóra is egyensúlyban van – mindazok a kedves tápanyagok, amelyeket a szervezetbe juttatunk, felszívódnak és a megfelelő helyre kerülnek. Az antioxidáns védelem is javulni fog.

5. A fertőtlenítés segít megszabadulni a káros kórokozóktól otthonunkban

A rendetlen otthonok lehetővé teszik a por, a szennyeződés, az állati szőr és a penész felhalmozódását is. Az ezekben található kórokozók és toxinok katasztrófát jelenthetnek egészségünk számára, allergiát, légzőszervi betegségeket, gyulladásokat, oxidatív stresszt és végül krónikus betegségeket okozva. Lehet, hogy csak akkor veszed észre, hogy ezen allergének hatásaitól szenvedsz, amíg meg nem tisztítod a környezeted.

6. Több időd lesz

Egy tanulmány úgy számolt, hogy az átlag amerikai életének egy évét eltévedt vagy rossz helyen lévő dolgok utáni kutatással tölti. Tehát egy kis komoly takarítás szó szerint visszaadhatja az életünket! Egy másik tanulmány szerint a rendetlenségtől való megszabadulás a házimunka akár 40% -át is megszüntetheti.

7. Erősítheti a barátságokat

Egy amerikai felmérés szerint a háztulajdonosok fele nem hívná meg barátait otthonába, mert zavarba hozza őket a rendetlenség. Ugyanez a felmérés azt mutatta, hogy a legalább három gyermekes anyukák 16% -a nem engedte, hogy meghívjanak barátokat, mert otthonuk túlságosan tele volt kacatokkal. Emiatt nagyon sok értékes időt elveszíthetünk a barátokkal, mindezt azért, mert az emberek túl ijesztőnek találják otthonaik kitakarítását.

8. Javíthatja a nemi életet

Nehéz elhinni, de állítólag igaz. Egy tanulmány megállapította, hogy amikor a kapcsolatok feszültek az olyan dolgok miatt, mint a tömött terek, a dezorganizáció végül jobban befolyásolja az életet, mint kellene. Az ilyen jellegű konfliktusok káros hatással lehetnek nemi életre is.

9. A rendetlenség miatt tartósan fáradtnak érezhetjük magunkat

A Princetoni Egyetem Idegtudományi Intézetének tanulmánya szerint azok az emberek, akiknek rendetlen az otthonuk fokozott kimerültséget tapasztaltak, mivel a rendellenes környezet okozta stressz mentális energiája kibővült. Ráadásul, mivel a rendetlenség megnehezíti az információkra történő összpontosítást és feldolgozást, keményebben kell próbálkoznunk és több energiát kell felemészteni a mindennapi feladatok elvégzéséhez.

10. A rendetlenség negatívan befolyásolja a döntéshozatali képességet

Ugyanaz a Princetoni Egyetem tanulmánya elmagyarázza, hogy a meglévő rendetlenség tudatossága és bosszúsága megviseli a mentális állapotot. Ez nagyobb valószínűséggel okoz csalódást, és másképp hozhatunk döntéseket, mint amikor tiszta a fejünk.

freepik.com

via

- Hirdetés -

Szólj hozzá