Együtt leszünk család.

Tojásfestés egy kicsit másképp

Húsvétkor nem maradhat el a tojásfestés, még annak ellenére sem, hogy idén valószínűleg elmarad a locsolkodás.

Mégis a tojásfestés remek közös családi program is lehet, a gyerekek is élvezik és ha nem is locsolók kapják ebben az évben, azért a lakás- és a húsvét asztal díszei még lehetnek.

A hagyományos technikákon túl számos módja lehet egy tojás megfestésének, hagyatkozzunk bátran a fantáziánkra, és alkossunk valami egyedi hímes tojást idén. Cikkünkben is összegyűjtöttünk néhány nem szokványos tojásfestési ötletet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

freepik.com

Papírfüles húsvéti nyúl tojások

- Hirdetés -

Amilyen egyszerű ez az ötlet annyira jól mutat a végeredmény. Hasonló technikával más állatokat megformáló tojást is készíthetünk.

- Hirdetés -

freepik.com

Színes, vidám minták

Bármilyen színt és mintát amit csak elképzelünk, megfesthetjük a tojásokon. A gyerekeknek igazi alkotóműhely ezeket készíteni.

 

freepik.com

Csillogó arany, maga az elegancia

Miért ne lehetne elegáns arany színben tündöklő a húsvéti tojás? Fessünk rá mintát is, ha szeretnénk egy-két tojást igazán feldobni.

flaxandtwine.com

Tavasz tündér tojások

Igazán szemet gyönyörködtető ez tavasz tündérré változtatott tojás. Ezek valóban jól mutatnak majd az ünnepi asztalon.

tellloveandparty.com

Kiscsirke tojások

Kiscsibe vagy más állatok (pl. húsvéti nyúl) megmintázásával nem csak a gyerekeknek okozunk örömet, nekünk is mindig mosolyogni támad majd kedvünk, ha rájuk nézünk.

freepik.com

Hagyományos piros egy kis csavarral

Egy kis csavarral a hagyományos piros tojás is nagyon szépen mutat, tegyünk rá egy kis csipkét, fessünk rá fehér festékkel valamilyen nem szokványos mintát.

A fentiekből is látszik, hogy tényleg csak a kézügyességünk, és a fantáziánk szabhat határt a tojásfestésnek. Bátran kísérletezzünk akkor is, ha a végeredmény nem sikerül tökéletesre, a lényeg úgyis a közös alkotás élményén van.

 

Kiemelt kép: freepik.com

Szólj hozzá