Együtt leszünk család.

Így változnak az utazási szokásaink

A pünkösdi hétvégén sok szálloda újranyitott és beindulni látszik a belföldi turizmus.Volt olyan szálláshely, ami telt házzal működött a hosszú hétvégén és szépen érkeznek a további foglalások is. Ma már minél közelebbi az úti cél, annál jobb és minél kisebb a szálláshely, annál biztonságosabbnak ítéljük.

Ahogy enyhültek a korlátozások, elindultak a családok, a párok, az idősek és a fiatalok. A hosszú bezárkózás után mindenki örült, hogy végre kimozdulhat. Hamar megteltek a vidéki vendéglátóhelyek teraszai, majd amint lehetett, a vendégek visszafoglalták a korábban lemondott szállásukat. Sokan elkezdték szervezni az idei belföldi nyaralásukat. A szálláshelyek még nem is igazán kezdtek el akciózni, júliusra és augusztusra, azaz a főszezonra már folyamatosan emelkedik a foglaltság.

A kisebb szálláshelyek keresettebbek, sőt sokan érdeklődnek most kifejezetten olyan vendégházak iránt, amelyet 2-4, maximum 6 főre adnak ki. Korlátozások még vannak, például a nagyobb szobaszámmal rendelkező szállodák magas létszám esetén turnusokra osztják a vendégeket, hogy az étkezéseket megoldják. A wellness részlegek szolgáltatásai közül lehet olyan, ami még nem működik, ilyen az infraszauna és a gőzkabin. A szaunát is csak egy család hozzátartozói használhatják adott időben.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Úgy tűnik, a vendégek elfogadták a szabályokat, együttműködőek, megértőek. Nincs most panasz. Talán lejjebb adtunk az igényeinkből. Még inkább tudatosodott bennünk az otthon töltött idő alatt: az élmény az, ami számít.

A foglalások során van néhány fő szempont, amit figyelembe vesznek a vendégek és amire most még nagyobb hangsúlyt fektetnek a szálláshelyek.

- Hirdetés -

Ami fontos:

- Hirdetés -

Higiénia

Tiszta, szép szálláshelyet keresnek a vendégek. Ez az elsődleges szempont, amikor választanak. Tájékozódnak az interneten képek és vélemények alapján, mielőtt döntenek. Előszeretettel foglalnak négycsillagos szállodába, bízva a magas minőségben vagy választanak olyan vendégházat, amit csak ők fognak ott tartózkodásuk alatt használni.

A szállodák teljes személyzete maszkban és kesztyűben végzi a napi feladatait. Több helyre kézfertőtlenítőket helyeztek ki. A vendégházakat kiadók is odafigyelnek rá, hogy minden tökéletesen felkészülten és fertőtlenítve várja a következő vendéget.

Minél kevesebb idegennel érintkezés

Ez szintén két véglet lehet: Egy nagyobb szállodában érezheti úgy a látogató, hogy itt sok szolgáltatás közül választhat és hiába van több vendég, de eloszlanak a részlegek között. Egy vendégházban pedig más az ő családján kívül egyáltalán nem tartózkodik majd ott abban a pár napban.Egyes wellness-szállodák új szolgáltatásaként lehet kérni a masszázst akár a szobába is, és minden hotel ajánlja a közösségi terein belül a 1,5 méteres távolság betartását, valamint egy liftben csak egy család vagy hozzátartozók utazhatnak egyszerre. Lehetséges, hogy csak tányérszervizes megoldást biztosít az étterem vagy svédasztalról választhat a vendég, de a felszolgáló viszi ki az ételt.

Megbízható

Sokan választanak olyan helyet, ahol már jártak korábban. Ismerik, kedvesnek találják a személyzetet, úgy gondolják, ott nem éri majd őket csalódás. Most talán kevesebben vállalkoznak arra, hogy új helyszínt próbáljanak ki.

Sélley Emese/unsplash.com

A higiénia és a biztonság mellett továbbá nagyon fontos a látogatóknak, hogy hétvégére tudjanak foglalni és ha lehet, elfogadják a SZÉP kártyájukat. A szülőknek nem sok szabadsága maradt, ezért a családok hosszú hétvégékben gondolkodnak és közeli célpontot fognak választani. A kültéri szabad programok, mint a túrák, kalandparkok, várak idén nagyobb érdeklődésre számíthatnak. A fürdők, a strandok forgalma vissza fog esni.

Nagy előnyt élveznek a Balaton mellett a hegyvidéken lévő vagy erdőszéli wellness-szállodák, illetve apartmanok, kis panziók és vendégházak. Ezek foglaltsága már most magas lehet, főként a hétvégékre. Érdemes tudni, hogy a szálláshelyek a kivételes helyzetre való tekintettel változtattak a lemondási feltételeiken is. Érdeklődjünk mielőtt foglalunk, de félnünk nem kell, jól felszerelt, biztonságos intézkedéseket betartó szálláshelyek várják a vendégeket.

Amellett, hogy egy utazásnál jobban semmi sem tudja feltölteni az embert, rengeteg csodaszép helyszínt megismerhetünk és a hazai kis vállalkozók életét is segíthetjük, ha itthon utazunk.

 

Kiemelt kép: freepik.com

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá