Együtt leszünk család.

4 dolog, amit megtanultam megtenni a házasságom érdekében

A párommal 15 éve vagyunk együtt és 11 éve házasodtunk össze. Mindig azt kérdezik tőlünk: „Hogyan csináljátok? Mi a titkotok?”

Nos, nincs semmi különleges válaszunk. Az élet lényege, hogy amikor fiatalabb vagy, a dolgok könnyebbnek tűnnek. Emlékszem, hogy a dolgok stresszesek lettek az esküvőnk megtervezésekor, de utólag visszatekintve ez a folyamat sokkal egyszerűbb volt, mint például a házvásárlás vagy kisgyermekek nevelése.

Mert van 4 dolog, amit megtanultunk megtenni a házasságunkért, miután gyerekeink születtek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Figyeljétek egymás stressz jelzéseit és legyetek megértőek egymással

A hosszú évek alatt megtanultuk a párommal, hogyan állapítsuk meg egymás stresszszintjét és a jeleket, hogy a dolgok nem jól működnek. Megtanultuk azt is, hogyan tudunk segíteni a másiknak annak alapján, hogy melyik stressz szinten tart.

- Hirdetés -

A partnerünk stressz jelzéseinek megtanulása nem azt jelenti, hogy hazamegyünk és megkérdezk tőle, miért nem tudja jobban kezelni a stresszt és a szorongást. Egyszerűen odafigyelést jelent. Próbáljuk észrevenni a dolgokat, és tisztában vagyunk párunk hangulatával és jelzéseivel, majd ennek megfelelően reagálunk.

- Hirdetés -

2. Kommunikáljatok egymással

Egy párkapcsolatban kulcsfontosságú kitalálni, hogyan kommunikálhatunk a legjobban partnerünkkel.

Időnként tudatosan kell, de néha lazábbra is lehet venni. Kapcsolatba kell lépni a társunkkal. A hétköznapi beszélgetések szükségesek napról napra, és néha az is elég ha csak meghallgatjuk egymást. Ezek a dolgok naponta építik a kommunikációt közöttünk.

3. Legyetek időnként egyedül is

Egy egészséges párkapcsolatban meg kell tapasztalnunk az egymástól külön töltött időt is. Időre van szükségünk a feltöltődéshez, függetlenül attól, hogy ez egy-két órát jelent (pl. edzés ideje alatt), egy estét a barátainkkal vagy egy jóga tábort, ami „csak a miénk”.

4. Ismerd meg párod és soha ne hagyd abba a tanulást

Hogyan készítheted fel a kapcsolatodat a gyermekvállalásra? Alaposan meg kell ismerned a párodat. Ennek nem kell 12 évet igénybe vennie, de nagyon fontos a hatékony kommunikáció és annak megértése, hogy mind egyedülálló emberi lények vagytok, akiknek időnként szükségük van a saját személyes terükre, saját tapasztalásokra, hogy képesek legyünk megtalálni önmagunkat, növekedni, tanulni és bővíteni látókörünket.

 

freepik.com

 

- Hirdetés -