Együtt leszünk család.

5 park, ahova már elviheted a gyerekeket

Az elmúlt hónapok bezártsága után mindannyiunknak jól esik kimozdulni, mégha csak egy pár órás kirándulásról van is szó. De vajon milyen helyre mehetünk, ahol biztonságos? Sorra nyitnak ki a szabadtéri múzeumok, állat- és kalandparkok természetesen a biztonsági előírásokat betartva. Mi most összegyűjtöttünk 5 olyan szabadtéri helyet, amiket érdemes felkeresni.

 

Szarvasi arborétum és Mini Magyarország

A két hektáron elterülő Mini Magyarország közel száz interaktív makettel várja a látogatókat a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, nyugdíjaskluboknak egyaránt különleges élményt nyújtanak.

A kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályáján robognak, olyan jeles állomásokat érintve, mint a zombori vagy a kétegyházi vasútállomás.

- Hirdetés -

Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mestermûvek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bõvült, így már akár a Dévai várig, vagy  a Kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk elõtt. 2016-tól a Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat. A szarvasi Mini Magyarországban töltött országjáró túránk alatt, így már egészen a Pozsonyi várig, a Magyar Szentek Templomáig, vagy akár Huszt váráig is barangolhatunk.

- Hirdetés -

A makettpark folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről időre érdemes visszatérni, hogy felfedezzük az újdonságokat, és újabb területeket barangolhassunk be. Az év minden szakában varázslatos élménypark legtöbb makettje 1:25 léptékű, bár néhány esetben ettől eltérő méretaránnyal találkozhatunk, hiszen fontos szempont volt, hogy a gyerekek számára is befogadható méretű makettek készüljenek, a felnőttek pedig olyan perspektívából láthassák az épületeket, amilyenből korábban soha.

Forrás és bővebb információ: http://minimagyarorszag.hu/info/bemutatkozas

Kép forrása: Veszprémi Állatkert és Dínópark

Veszprémi Állatkert és Dinó kiállítás

Az állatkertek mindig óriási népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A veszprémit azért szeretjük különösen, mert akár egy balatoni nyaralás hűvösebb napján is elmehetünk oda, na és persze a dinók miatt. Dinó rajongó gyerekeknek és szüleiknek szinte kötelező program.

Akár egy egész napot is eltölthetünk ott annyi a látnivaló. A dinópark jelenleg azonban csak hétvégenként látogatható.

Május elején már a Balatontól mindössze 15 km-re található park is újra megnyitotta kapuit, ám a biztonsági előírásokat fontos betartani.

Bővebben: www.veszpzoo.hu

Kép forrása: Skanzen

Skanzen

A múzeum május 23-án újra megnyitotta kapuit. A szabadtéri múzeum egyelőre sétálójeggyel látogatható, a megszokott nyitvatartási időszakban (k-v: 9-17 óra között).

A sétálójegy értelmében a házak, épületek egyelőre zárva lesznek. Egyes épületbelsők megtekinthetőek, de belépni egyelőre nem lehet.

Sétálhatunk viszont a tájegységekben, az utcákon, az épületek kívülről megtekinthetők, az udvarokba, portákba bemehetnek a látogathatók. Kikapcsolódhatunk a múzeum 60 hektáros parkjában, természetesen a házirend kereteit betartva.

– A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft.

– Ingyenes belépésre jogosultak: 14 év alattiak, 70 év felettiek, illetve azok a látogatók, akik normál és rendezvényes napokon eddig is ingyenesen léphettek be a Skanzen területére.

– A fenti árak visszavonásig érvényesek.

– Az ebtartási szabályok előírásait követő gazdikat is várjuk szeretettel kutyáikkal.

Forrás, további információk és szabályok: www.skanzen.hu

Szadai Szafari Park

Május 20-án megnyitott hazánk első és egyetlen autós Safari Parkja Szadán.

Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be a park területére, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait a zebmárokat…

Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engednek be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A belépéshez előzetes reigisztráció szükséges: (https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/).

A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során egészen közel kerülhetünk egzotikus állataikhoz.

Kiruccanásunkkal egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére. „Régi álmom valósul meg a ’Safari Parkkal’, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek.” – foglalja össze Ifj. Richter József.

Mozduljunk ki biztonságosan, és legyünk részesei a hazánkban egyedülálló ’safari élménynek’!

Előzetes online regisztráció kötelező! https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/

Kép forrása: Sobri Jóska Élménypark

Sobri Jóska Élménypark, Bakony

Az óriási kalandparkban mindenki megtalálhatja a neki való kihívást, ám fontos, hogy az előírt biztonsági szabályokra itt is kiemelten figyeljünk oda!

További információk: http://www.bakonyikalandpark.hu

 

Kiemelt kép forrása: unsplash.com