Együtt leszünk család.

Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül


Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül, most egy közeli madárrezervátumban ápolják – írta a BBC hírportálja csütörtökön.

A madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt a New York állambeli Oneontából a nagyvárosba szállították.
A baglyot, melyet Rockefellernek neveztek el, a rezervátumban megitatták és “annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni”, mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett.

“Az a csoda, hogy nem zúzták össze” – tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.
Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van. Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

“Erősen éjszakai életet él, aki nem keresi, nem is nagyon találkozhat vele” – magyarázta Kalish. Egyes példányok télen délre vándorolnak, mások maradnak a hideg északon. Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.

Elmondta, hogy a kis bagoly megmentése a 2020-as év összes rossz híre között “olyan történet, amit meg kellett osztani”.
Annál is inkább, mert a 23 méter magas fenyőt a közösségi médiában sok kritika érte szerény külseje, ritkásan nőtt ágai miatt. Volt, aki szerint a fa “a megfelelő tisztelgés a felejthető év előtt”.

- Hirdetés -

Kép: New York Post

- Hirdetés -

MTI

- Hirdetés -