Együtt leszünk család.

Egyszerű és gyors sütőtök leves recept

Ez a megnyugtató és egyszerű sütőtök leves recept életmentő, ha kevés az idő. Semmi sem olyan finom, mint egy meleg őszi leves, amely kiegyenlíti a hideg időjárási viszonyokat, amelyek a napok rövidülésével kezdődnek, és az aranyos őszi pulóverek átveszik a ruhatárunk felett az uralmat.

Bár rengeteg sütőtök leves recept létezik, rengeteg divatos összetevővel, ez a sós sütőtök levesünk egyszerűvé teszi a dolgokat, mindössze öt hozzávalót használva. A konzerv sütőtökpüré és a tejföl rendkívül krémessé varázsolja ezt a levest, míg a pirított hagyma és egy csipet sütőtök pite fűszer éppen a megfelelő mennyiségű édességet kölcsönzi. Néhány pohár csirkehúsleves összehozza az egészet, ezért ügyelj arra, hogy akár bolti, akár saját készítésű csirkelevest használsz, az gazdag legyen.

Hogyan készítsünk sütőtök levest konzerv sütőtökkel?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Személy szerint a valódi tökből készített levest preferálom, de mivel azt elég hosszadalmas megpucolni és felvágni, ezért ha gyorsan kell elkészíteni remek megoldás a konzerv vagy fagyasztott sütőtök leves alap.

Nem számítva az olívaolajat vagy a sót, ez a recept mindössze 5 összetevőt használ – konzerv tök, hagyma, sütőtök pite fűszer, csirkehúsleves és tejföl -, amelyek könnyen összeállnak 10 perc alatt, így kielégítő ételeket fogyaszthatsz rövid idő alatt.

- Hirdetés -

Még jobb, ha csak egy edényt használsz, és egyáltalán nem kevered, így napokig eltartható. Ezenkívül az összetevők helyettesítési és hozzáadási lehetőségei végtelenek, így személyre szabhatod a levesed a kívánt módokon:

- Hirdetés -

Próbáld ki a teljes zsírtartalmú kókusztejet a nehéz tejszín helyett, a tejmentes leveshez.

Cseréld fel a fűszereket, és próbáld ki köménnyel, fekete borssal, gyömbérrel vagy egy csipet cayenne -nel.

Öltöztesd fel friss gyógynövényekkel, krutonnal, apróra vágott pörkölt dióval vagy sózott tökmaggal.

Tálalhatod az 5 összetevőből álló, turmixgép nélküli sütőtöklevest egy könnyű őszi salátával vagy egy rusztikus pulyka szendvics mellé. Ez a legjobb módja annak, hogy elkezdj egy ízletes őszi vacsorát! Mi is imádjuk egyszerűen egy darab kenyérrel, hogy minden utolsó falatot felitassunk.

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 gr-nyi tök (konzerv vagy fagyasztott) vagy akár friss
  • 4 csészényi csirkehúsleves
  • 1/2 l tejszín
  • 2 tk. sütőtök pite fűszer
  • 3/4 tk. só

Elkészítés:

1. Egy lábasban közepes-magas lángon felhevítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve 3 percig puhára főzzük.

2. Keverjük hozzá a tiszta sütőtököt, a csirkehúslevest, a tejszínt, a sütőtökös pite fűszert és a sót, és időnként megkeverve főzzük 3 percig, vagy amíg a leves fel nem bugyog egyet.

3. Díszítésként használhatunk pirított magokat, tökmag olajat, tejfölt, ízlés szerint ami jólesik. A maradék levest légmentesen záródó edényben tárolhatjuk a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig.

via

freepik.com

 

Szólj hozzá