Együtt leszünk család.

Életmentő tippek szülőknek, amik megkönnyítik a mindennapokat

Amikor szülővé válsz, időnként olyan helyzetekben találod magad, amikor teljesen tehetetlennek érzed magad, pedig ellenfeled még csak 2 éves. Szeretnéd, ha lenne egy varázslatos „némítás” vagy „a baba javítása” gomb, de sajnos ezek nem léteznek.

Szülőként mi is átéltük ezt éppen elégszer, ezért tudjuk, hogy szemünk fénye néha igencsak megnehezíti a mindennapokat.

Éppen ezért cikkünkben összegyűjtöttünk néhány igazán klassz trükköt, amelyek egyszer és mindenkorra megváltoztatják a szülők életét.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Tipp, hogyan állítsuk meg a gyermek dührohamát az üzletekben lévő játékok miatt

Ha gyermeked dührohamot kap a szupermarketben ​​valamilyen játék felett, amely nélkül nem tudna élni, és amelyet te viszont nem akarsz megvásárolni, akkor egyszerűen mondd meg gyermekednek, hogy készíthet egy fényképet a játékkal.

- Hirdetés -

Mondd, hogy el fogod küldeni a fotót a Mikulásnak/Jézuskának hogy tudja, mit hozzon majd neki. Szülők szerint, akik ezt alkalmazzák, ez a trükk csodákra képes, különösen a karácsonyi szezonban. A gyermek felveszi a játékot, boldogan pózol a képhez, majd nyugodtan visszateszi a játékot. Később pedig sokszor elfelejtik azt a játékot.

- Hirdetés -

De természetesen el is küldhetitek ezeket a fotókat Mikulások írt levélben, vagy például a nagyszülőknek, nagybácsiknak és nagynéniknek, vagy barátoknak, hogy ezzel lepjék majd meg gyermeked valamilyen ünnepen. De nem számít, mit csinálsz, a lényeg az, hogy a trükk bevált.

2. Táblázat válogatós evőknek

Van egy jó módja annak, hogy a válogatós gyerekekkel kipróbáljatok új ételeket. Készítsetek közösen egy táblázatot, ahova leírtok minden új ételt, amelyet gyermeked kipróbál. Az étkezés után a gyermek értékelheti, pontot adhat neki, és minden étkezéshez egy boldog vagy szomorú matricát tehet vagy rajzolhat a táblára.

Minden héten, ha gyermeked megeszi az összes étkezését, megajándékozhatod egy éremmel, amelyet kicserélhet egy kis ajándékra vagy egy szórakoztató tevékenységre. Te is kiválaszthatod közös ételeiket, és gyermeked is elmondhatja, hogy mit szeretne kipróbálni.

3. Trükk arra, hogy a gyermekünk abbahagyja a sírást

Változtasd játékká. Nézd, ahogy sír egy kis ideig, majd mondd, hogy most rajtad a sor, és kezdj el sírni te is. Majd állj meg és mondd a babádnak, hogy most megint rajta a sor. Gyermekednek valószínűleg nem fog tetszeni a játék, és azt mondja majd, hogy nem akarja megtenni. Ha sírni kezd, biztasd. Aztán mondd, hogy újra te vagy a soron, és kezdj el sírni, utólag átadva a fordulatot a babának. A baba szinte biztosan megtagadja ezt és véget vet a bemutatónak.

4. Van egyszerűbb módja annak, hogy gyermeked a bevásárlókocsiba beletedd

Nálatok is előfordult már, hogy felemelted a mázsás súlyúnak tűnő gyermeked, de sehogy sem sikerült beletenni a bevásárlókocsi ülésébe, mert beakadt a lába folyton? Kiderült, hogy van egy egyszerűbb módja annak, hogy gyermeked bevásárlókocsiba helyezd, mint hogy minden alkalommal felemeled. A kocsi hátsó panelje felemelhető. Egyszerűen felemeled, és a gyermek egyedül bemászik.

5. Tedd biztonságosabbá az autóutakat

Kiderült, gyakran előfordul, hogy egy közúti baleset után a szülők eszméletlenek, a mentősök pedig gyereket találnak az autóban. Nincs semmilyen információjuk a gyermekről vagy egészségi állapotukról, és senkitől sem kérdezhetnek. Szánj néhány percet arra, hogy felragassz egy indexkártyát információkkal a gyermek autósülésére. Írd fel a gyermek nevét, születésnapját, a szülő nevét és a sürgősségi kapcsolattartókat, említsd meg az egészségi állapotokat, a gyermek orvost, a gyermek által szedett gyógyszereket és minden egyéb fontosat. Ez sokat segíthet, és megmentheted gyermeked életét.

6. Mit kell tenned a gyermek megnyugtatásához?

Ezt a trükköt Diana hercegnő is gyakran használta, ma pedig Vilmos herceg használja. Amikor a gyerekek kényelmetlenül érzik magukat, csak hajolj le a szintjükre, hogy beszélj velük, és bátorítóbb szavakat mondj. A lényeg az, hogy egy szintre kerülj gyermekeddel, és addig maradj ebben a helyzetben, amíg a gyermek jobban nem érezi magát.

Nektek vannak hasonlóan jól bevált trükkjeitek, amiket alkalmaztok a gyerekeknél? Ismertek olyan hasznos trükköket, amelyek már többször megmentettek? Osszátok meg velük, s ezek talán megkönnyíthetik egy másik szülő életét is.

via

freepik.com

- Hirdetés -