Együtt leszünk család.

Mi kerüljön az adventi naptárba édesség helyett?

Hamarosan itt az idő, hogy összeállítsuk az adventi naptárakat, és vannak akik úgy gondolják, hogy nem akarják teletömni édességgel a kis zsákokat, hanem valami egészségtudatosabb, kreatívabb megoldást választanának.

Nos, ezt tökéletesen megértjük, éppen ezért összeállítottunk egy adventi naptár ötletlistát olyan tippekkel, amik nem csak egészségtudatosabbak, de a családot is összehozzák.

Próbáljátok ki az alábbi tíz ötlet valamelyikét, ha ti sem szeretnétek kizárólag nyalánkságokkal megtölteni idén az adventi naptárat:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mese

Egy téli, vagy karácsonyi témájú mese vagy vers tökéletes lehet, hogy összebújjatok miközben elolvassátok. Akár kiválaszthattok egy folytatásos mesét is, amit várni lehet, és minden alkalommal átélitek közösen az adventi várakozás örömét is.

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikk: Adventi mesekönyvek

- Hirdetés -

Közös programok

Tegyél a zsákba olyan meglepetés programokat, amiket nem, vagy csak nagyon ritkán szoktatok a gyerekekkel együtt csinálni. Legyen az egy különleges téli, karácsonyváró program, amitől igazán izgalomba jönnek a gyerekek.

Apróságok

Kerülhetnek apróságok a csomagokba, például matricák, zsírkréta, gyurma, lufi, hajcsat, hajgumi. Választhatsz kisebb játékot is, mondjuk pónit, vagy kisautót. Nagyobb gyermekeknek pedig apró szappant, fürdősót.

Aszalt gyümölcsök, magok kiadagolva

Ha mégis szeretnél valamilyen édességet is belecsempészni a zsákokba érdemes azt egészségesebb változatban tenni. Kis papírzsákokba adagolj ki aszalt gyümölcsöket, magokat vagy diákcsemegét attól függően, hogy mit szeretnek a gyerekek.

Lego

Ha szeret gyermeked legoval játszani akkor egy készletet eloszthatsz és kis tasakokba adagolva napról napra építheti össze. Ez sokkal izgalmasabb, mint ha egyben kapná meg.

Puzzle

A Legohoz hasonlóan puzzle-t is kiadagolhatsz és akár az adventi időszak minden napján közösen is kirakhattok napról-napra mondjuk egy karácsonyi témájú kirakót. A gyermekeddel eltöltött közös programnak is tökéletes.

Diafilm

Ha szerettek diafilmezni egy-egy tasakba kerülhet egy-egy újabb mese, amit aztán közösen olvashattok el. A Télapó és Ezüstmackó tökéletes választás például.

Színező vagy kifestőkönyv

Ha gyermeked szeret színezni vagy rajzolni, nyomtathatsz otthon is színezőket vagy számtalan kisebb méretű színezőt, foglalkoztató füzetet is belerakhatsz a naptárba. Vagy töltsd le ezt a színezőt:

Kérem a karácsonyi színezőt

Kincskereső térkép

Ha igazán szórakoztatóvá szeretnéd tenni az adventi naptárat, akkor találj ki egy kincskeresős játékot otthon, amihez minden egyes nap újabb információt rejtenek az adventi zsákok. Lehet az adventi időszak végén egy nagyobb meglepetés, vagy naponta/hetente több kisebb, amiket egy térkép segítségével kell felkutatniuk.

Házi, kézműves édességek

Ha van rá időd, házilag is készíthetsz édességeket, amik a naptárba kerülnek. Ezek készülhetnek akár teljesen egészséges hozzávalókból is. Pl. egy forró csokipálcika. Ötleteket itt is találsz: www.familyversum.hu/utolso-pillanatos-gasztro-ajandek-ha-kifelejtettel-valakit-akkor-is-van-meg-ido-elkesziteni

Bármelyik mellett döntesz is, mindegyik jó választás. Mindegyiket személyre szabhatod és gyermeked érdeklődése szerint alakíthatod.

freepik.com

- Hirdetés -