Együtt leszünk család.

Miért nem jó ötlet anyaként, hogy a lányunk legjobb barátai legyünk?

Vannak, akik azt mondják, hogy anyjuk vagy lányuk a legjobb barátjuk. És tökéletes forgatókönyvnek tűnhet az anya és lánya közötti, már-már nagyon szoros kötelékhez. Ez a fajta kapcsolat azonban, amely elsőre jól néz ki, valójában negatív következményekkel járhat mindkét nő számára.

Édesanyaként abszolút megértjük és szeretjük azokat a családokat, akik szeretik és támogatják egymást. De úgy tűnik, hogy meg kell húzni egy határt az egészséges kapcsolat és a határok túllépése között.

A lányunk nem lehet a terapeutánk

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A barátságok, különösen a legjobb barátságok része a titkok megosztása egymással, a problémákról való beszélgetés és az érzelmi támogatás. Ennek a kapcsolatnak kölcsönösnek kell lennie, de nem lenne egészséges egy anya és lánya számára. A gyermeket nem szabad terhelni szülei gondjaival, és nem szabad úgy éreznie, hogy a szerepek felcserélődnek, és felnőttként kell viselkedniük szüleik számára.

Fontos a határok kijelölése

- Hirdetés -

Bár a barátok is felállíthatnak határokat, ezek különböznek azoktól, amelyeket a szülőnek kell meghúznia. Ha szabályt állítunk fel, gyermekünknek meg kell értenie, hogy be kell tartani azokat. Egy barátságban nem engedhetjük meg, hogy betartassuk az ilyen szabályokat, és megmondjuk egy másik személynek, mit kell tennie. Szülőként a lányunk előtt tekintélyünknek kell lennie, és meg kell mutatnunk, hogy felelősségteljesek vagyunk, ellenkező esetben „megengedő” szülővé válunk, ami gyenge önuralmat eredményezhet gyermekünkben.

- Hirdetés -

A lányunknak nehéz lehet függetlenné válnia

Ahogy nő a lányunk, egyre felelősebbé kell válnia tetteiért, és meg kell tanulnia saját döntéseit meghozni. Anyai szerepünk is megváltozik az idő múlásával. A barát szerepe viszont statikusabb. Egy barátnak nem szabad idővel függetlenednie a másiktól. Tehát ha barátként viselkedsz, a lányodnak nehéz lehet alkalmazkodni a felnőttkorhoz.

Lehet, hogy a lányunk nem alakítja ki saját személyiségét

Ha túl közel állunk a lányunkhoz, megakadályozhatjuk, hogy olyan személyiséget fejlesszen ki, mint a miénk. Rendszerint figyel minket és társait, valamint más embereket, akiket ismer, és különböző személyiségektől különböző személyiségjegyeket, gondolatokat és véleményeket „gyűjt össze”. De ha te vagy az anyja és a legjobb barátja is, akkor lehet, hogy nem fogja megtanulni a saját véleményét kialakítani vagy saját identitását kialakítani.


Lehet, hogy túlságosan függtök egymástól. Barátoknak lenni jó lehet mindkettőtöknek egy ideig. De lehet, hogy végül túlságosan támaszkodtok erre a barátságra. És ha valaha nagy harcot vívtok, amely megterheli a barátságot, akkor az át fog vezetni az anya-lány kapcsolatra is, és nehéz lesz szülőként jó munkát végezni.

via

pexels.com

 

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá