Együtt leszünk család.

Nyolc hazugság, amit minden szülő mond a gyerekének

Sokszor észre sem vesszük, és már ki is mondtuk. A szülők gyakran hazudnak a gyerekeiknek. Ezek a hazugságok, amelyeket gyermekeinknek mondunk, a nagyoktól és a széles körben elfogadottaktól kezdve a kicsikig és a túlzottan használtakig terjednek (pl. „hamarosan indulunk!”).

Igen, tetszik vagy sem ez az igazság.

Tehát most, mindenféle sorrendiség nélkül bemutatjuk azokat a hazugságokat, amelyeket rendszeresen elmondunk gyermekeinknek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Lemerült az akkumulátorunk

A fiam nem kevesebb, mint 8 világító, zajkeltő, önállóan mozgatható játékot kapott második születésnapjára. Tehát el lehet képzelni a megdöbbenésemet, amikor ugyanazon a napon elfogytak az elemek. Mekkora az esély erre?

- Hirdetés -

Nálunk sokszor a TV véletlenül csak 12 és 2 óra között kap áramot (ami furcsa módon történetesen pontosan ugyanabban az időben van, mint a délutáni alvásidő). Kár, hogy ehhez sincs akkumulátorunk!

- Hirdetés -

Ez a hely ma zárva van

Legyen szó játszóházról szombaton, vagy a strandról alapvetően mindig, az ma zárva van.

Általában azokon a napokon, amikor egyszerűen nem bírom gyomorral a gondolatot, hogy egy adott helyen irányítsam a gyerekeimet. Lehet, hogy holnap ráérek, vagy nem, de csak annyit tudok biztosan, hogy NEM MA.

Nem számít, hogy a hét melyik napja van, vagy hogy ez az a fajta dolog, ami valóban bezár. A lényeg az, hogy a gyerekeim ezt nem tudják, ezért ZÁRVA. .

Két perc múlva indulunk

Ez az egyetlen, amiről valójában elhisszük, hogy igaz, miközben ezt mondjuk.

Általában egy testvér veszekedés során hangzik el, vagy amikor az egyik gyerek az ajtó felé indul, vagy amikor valaki azt mondja, hogy éhes.

De aztán összegyűlnek az anyukák a játszón, vagy beszélgetni kezdünk, vagy a korábbi harc boldog kuncogásba oldódik.

Aztán ez a két perc tízre, húszra vagy hatvanra húzódik. Teljesen felelősek vagyunk azért, hogy gyermekeink nem értik az idő működését.

Ez orvosság

Nemrég hallottam egy szülőről, akinek minden nap van egy nyalókája ebédidőben, viszont a gyerekei nem is kérnek. Ugyanis arra tanította őket, hogy elhiggyék, hogy ez a nyalóka tele van gyógyszerekkel, és a gyerekek elfogadták ezt igazságnak.

Egyszer azt mondtam lányomnak, hogy a brownie, amit megeszek, kakiból készült, így békén hagyta, de 14 percnyi „Kakiiiit akarok enni” sikoly után felhagytam a taktikával. Most azt mondom neki, hogy minden borból készült….

5 évesnek kell lenned ahhoz, hogy rágózhass

Önkényesen hozzárendelünk egy életkort valamihez, amit nem akarunk, hogy a gyerekek ebben a percben cselekedjenek, majd ezt kell betartatnunk a következő öt évben. Így lányom az ötödik születésnapjára kapott egy csomag rágót, és azon a napon, amikor 7 éves lesz, elmegy a bevásárlóközpontba. Ugyanez vonatkozik arra a szuper drága ajakbalzsam készletre is, amelyet 8 évesnek kell vásárolnia, vagy a könyvtár, amelyhez 12 évesnek kell lenned. Az ötlet, hogy hagyjuk, hogy a gyerekeink megcsinálják ezeket a dolgokat, annyira érthetetlennek tűnik, hogy nincs más választásunk, mint a jövőbe tolni.

Már túl vagy a lefekvési időn

Ez a KEDVENC trükköm, hogy a gyerekeket ágyba vigyem, és rettegek attól a naptól, amikor valóban meg tudják mondani az időt, és rám cáfolnak.

Ha már túl vagyok egy bizonyos ponton az adott napon, nagyot sóhajtok, és azt mondom: „Istenem,  már rég túl vagy a lefekvési időn! Nem hiszem el, hogy hagytam, hogy ilyen későig fent legyél … kérlek, ne mondd el senkinek, hogy hagytam, hogy éjfélig fent maradj. ” Általában tágra nyílt szemmel néznek, megígérik, hogy megtartják maguknak, és kuncognak a párnájukba, majd bebújnak a takaró alá. De ne feledjük, hogy csak 18:45 van. Azt hiszik, megúsztak valami ŐRÜLETET, a megdöbbentően korai lefekvéssel…

A születésnapos megbetegedett, ezért a bulit törölték

Amikor a gyerekeimnek valamit ki kell hagyniuk – akár az időzítés miatt, akár a gyerekeim nem éreznék jól magukat, vagy mert egyszerűen nem tudok szembenézni egy másik születésnapi partival két vadon ugráló gyerekkel-, soha nem csodálkozom azon, hogy a születésnapos fiú vagy lány véletlenül megbetegszik, és a partit törlik. Nagy kár, hiszen mindannyian nagyon vártuk, de a díszvendég nélkül nem lehet bulit tartani. Hosszasan beszélünk arról, hogyan ne hozzuk fel a témát a szegény, beteg házigazda előtt (mert egyértelműen fájó téma), szánjunk egy percet a veszteség gyászára, és folytassuk a napunkat.

Ha nem eszel, nem fogsz megnőni

Nem tudom, hányszor mondtam ezt a gyerekeimnek, de azt tudom, hogy ez egyáltalán nem tudományos alapokon nyugszik. A lányom körülbelül fél szelet sajtot és két kis kifli csücsköt evett 1,5 és 2 éves kora között, és rendesen nőtt. De azt hiszem, valahol a szívünkben azt kívánjuk, legalább egy kicsit többet egyenek! Tehát mi ezt mondjuk, de reméljük, hogy ennek kimondásával sikerül megállítani ezt a gyors fejlődést.

Minden szülő néha hazudik a gyerekeinek …. De úgy gondoljuk, hogy egyetérthetünk abban, hogy az indokok sokszor nagyon megalapozottak.

Ti miket szoktatok mondani a gyermeketeknek?

via

freepik.com

 

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá