Együtt leszünk család.

Készítsd el saját magad a karácsonyi ajándékokat

Gyermekként mindig saját készítésű ajándékokkal készültünk a karácsonyra, és azok voltak a legszebb, legértékesebb ajándékok. Sok szülő féltve őrzi most is gyermekei rajzát, kis barkácsolt ajándékát.

Felnőttként is azt vallom, hogy egy általunk készített ajándékban az összes szeretetünk benne van, mert időt, energiát fordítottunk rá, és valakit egy személyes dologgal szerettünk volna meglepni. Ennél szívmelengetőbb ajándék kevés van.

Nem számít, hogy mekkora az értéke, nem számít, hogy nem sikerült tökéletesre, csak az számít, hogy szívből készítetted azt valakinek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ezért most az ünnepi időszakhoz közeledve olyan DIY ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, amikkel még bőven elkészültök karácsonyig.

Fényképes asztali vagy fali naptár

- Hirdetés -

Ez az ajándék teljesen személyre szabható, akár a nagyszülőknek készíted a gyerekekről, akár barátoknak, vagy a párodnak, mindenképpen szuper ajándék.

- Hirdetés -

Egyedi bögre

Igazán jó ötlet egy bögre vicces vagy inspiráló felirattal, vagy egy fényképpel, amit sokat jelent az ajándékozottnak. Ihatja ebből minden nap a kávéját vagy teáját és így mindig garantáltan te fogsz eszébe jutni.

Fürdőgolyó, fürdősó

Készíthetsz házilag is fürdősót, és nem is kell hozzá túl sok alapanyag. Ami jó ebben, hogy az ajándékozott ízlése szerint alakíthatod, lehet akár levendulás, akár narancsos is.

thesweetestoccasion.com

Saját készítésű hógömb befőttesüvegből

Többféleképpen is elkészíthetünk egy ötletes hógömb dekorációt. Ennek a gyönyörű szép ajándéknak mindenki biztosan örülni fog. Befőttes üvegből akár mécsest is készíthetünk, erre is számtalan verzió álla rendelkezésünkre.

Gasztró ajándék

Ha szeretünk ilyenekkel foglalkozni, akkor készíthetünk apró süteményeket, forró csokit, házi készítésű bonbonokat, granolát, chutney-kat, lekvárokat ajándékba.

Kapcsolódó cikk: Utolsó pillanatos gasztró ajándék

Fakanál szett a főzés szerelmeseinek

Ha a megajándékozandó személy szeret főzni nagyon ötletes lehet egyedileg feldíszített fakanál szettet adni neki. Akár csak jelképesen, dísznek adjuk, akár mindennapi használatra biztosan nagyon sikere lesz. Arra figyeljünk, hogy a kifestésnél ha használatra szánjuk, hogy a festéket ne használjuk a fakanál azon részein, ami ételhez érhet majd.

Egyedi karácsonyfa díszek

Egy névre szóló gömb, egy horgolt angyalka, vagy a gyerekekkel közösen készített karácsonyfa díszt garantáltan nagy becsben fognak tartani.

Kötött, horgolt pohármelegítő

Ha tudunk kötni, vagy varrni, jó ötlet lehet karácsonyi pohármelegítőt készíteni, akár névre szólóan is vagy olyan mintával, amit szeret az akinek készítjük.

Egyedi párnahuzat / vászontáska

Ezekhez az ajándékokhoz legelőször is egy natúr párnahuzatra vagy vászontáskára van szükségünk. Ha kitaláltuk, hogy milyen mintát vagy feliratot szeretnénk rá, akkor textilfestékkel készíthetjük el a kívánt dolgokat.

Poháralátét

Csináljatok saját poháralátétet régi cd-kből vagy fadugókból, kisebb fakorongokból.

Egyedi gyertya

Ha elég ügyesek vagyunk, készíthetünk otthon is gyertyát. Ha azonban nem akarunk a gyertyaöntéssel bajlódni, akkor egy gyertyát (vagy akár a gyertyatartót) is feldíszíthetünk egyedileg fényképpel, vagy karácsonyi díszbe.

Nesszeszer, könyvtok

Ha tudtok varrni, ajándékokat is varrhattok. Egy nesszeszer, vagy ha szeret olvasni az ajándékozandó, akkor egy könyvtok is remek ajándék.

pexels.com

Szólj hozzá