Együtt leszünk család.

19 rejtett ok, amiért a nyaralás sokba kerül

Utazás, szállás, elegendő fényvédő a csatahajó elsüllyesztéséhez … Senki sem tagadhatja, hogy a gyerekeket nyaralni vinni drága mulatság. És nem csak az előzetes költségek miatt. Amikor gyermekeinkkel nyaralni megyünk, alapvetően lemondunk a pénz féken tartásáról attól a pillanattól kezdve, hogy bezárjuk magunk mögött a bejárati ajtót.

Miért kerül mindig sokkal többe a család elvitele, mint amire számítottál? Hová megy pontosan ez a pénz?

Az alábbi felsorolásban összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, ami miatt mindig „nincstelenül” térünk vissza a nyaralásról. (A cikk néhol erős iróniát tartalmaz.)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Benzinkúti kiadások

Szorgalmasan csomagoltál annyi harapnivalót és italt, hogy a gyerekeid legalább 24 órán keresztül ellegyenek, de ez nem fogja megakadályozni, hogy csemegékért nyúzzanak, amikor megállsz a benzinkutakon.

- Hirdetés -

Csokoládék, kekszek, családi méretű Haribo-csomagok … mind sokkal vonzóbbak, mint az egészséges kenyérrudak és mazsolák, amelyeket a piknikzsákba csomagoltál.

- Hirdetés -

2. Repülőtéri költés

A legtöbb esetben két órával a repülés előtt ott kell lenni a reptéren. Aztán még három órát késik a járat...

Közben gyermekeid úgy szaladgálnak az indulási váróban, mint a tasmán mini ördögök, megbotlanak az emberek lábán, kidöntik a kávéikat és általában úgy viselkednek, mint valami rally versenyzői.

Szóval, mit teszel? Megveszed azokat a képregényeket, édességeket és játék repülőgépeket, amelyek szétesnek ugyan, de minimális esélyt mutatnak, hogy lefoglalják őket, mire eléritek a beszállókaput, csak azért, hogy csendben maradjanak.

3. Árkád gépek

Lehet, hogy még az is olcsóbb lenne, ha gyermekednek inkább vásárolnál egy nála is nagyobb LEGO készletet, mintha megpróbálna egyet nyerni a tengerparti markolós karmos gépből, de amikor olyan nagy, kölyökkutya szemekkel néznek rád, akkor csak nem tudsz ellenállni.

Az én gyerekeim például mindig azokat a golyókat, labdákat akarják megvenni a tekerős automatákból a Balatonnál.

4. Vidámparki túrák

Miért van az, hogy bárhol is nyaralunk, biztosan ott van egy ugráló kastély, egy miniatűr körhinta vagy egy gokart?

Az ellenállás hiábavaló.

5. Gyermekétkezések

A gyerekekkel való étkezés a valaha volt legnagyobb pénzkidobás.

A gyerekek gyakran nem hajlandóak megenni azt az ételt, amit úgy rendeltél, hogy majd megosszátok, ezért engedsz nekik és végül rendelsz gyermekmenüt, amit végül mégsem esznek meg, mert nem olyan íze van, mint otthon…

Legközelebb csomagolt ebédet hozol nekik.

6. Diszkó felszerelés

Világító rudak, sípok, villogó karkötők … Nem engedheted meg, hogy gyermeked legyen az egyetlen a mini diszkóban, aki nincs feldíszítve karácsonyfaként, holott tudod, hogy mindez a kukába kerül.

7. Fagylaltok

Minden este sétálni indultok és ilyenkor kérsz a gyerekeidnek egy fagylaltot – elvégre is nyaraltok.

Amiért viszont neheztelsz, az az, hogy megvásárolod a hupikék fagylaltját, egy újszerű állat alakú műanyag pohárban, ostyával, pelyhekkel és egy csillagszóróval kiegészítve – csak azért, hogy gyermeked egyen három kanálnyit, majd bejelentse: tele van.

8. Dolgok, amit elfelejtettetek hozni

Megesküdtél volna, hogy mindent kipipáltál a csomagolólistádról, de sajnos hamarabb megérkezel az üdülési célpontodba, mint rájössz, hogy otthon hagytad a fényvédőt, a rovarriasztót és a gyerekeid papucsait.

És mondanom sem kell, hogy a helyi bolt legalább négyszer többet számít fel azokért az alapvető üdülési cikkekért, mint amennyit otthon fizettél. Grrrr.

9. Családi kirándulások

A tudósok azt mondják, hogy a pénz elköltése a tapasztalatokra, nem pedig a tárgyakra a boldogság kulcsa, de nyilvánvalóan soha nem nyaraltak együtt gyerekekkel.

A valóságban a havi fizetésünk legnagyobb részét egy állatkertbe, akváriumba vagy vidámparkba tett egynapos kirándulásra költjük, csak azért, hogy aztán korán hazamenjünk, mert már nem bírjuk egy percig sem tovább hallgatni, hogy a gyerekek non-stop nyüzsögnek.

10. Arcfestés és csillámtetkó

Körülbelül öt percig örülhet a gyermeked az arcfestésnek, de mivel ezt le kell mosni, hogy bemehessetek az uszodába, szó szerint a pénz megy a lefolyóba.

11. Szupermarket vásárlás

Otthon nagyon is jól tudjuk, hogy a gyerekek elvitele a Tescóba általában rossz ötlet – ezért vásárolunk online.

De amikor nyaraltok, valami őrült okból úgy döntesz, hogy jó móka lesz az egész családot a szupermarketbe vinni.

Nem jó ötlet. És ezért jöttök ki egy olyan bevásárlókocsival, amely tele van olyan dolgokkal, amelyekre nincs szükségetek – a bajusz formájú jégpelyhektől a szuper méretű vízi pisztolyokig – csak azért, mert azt gondoltad, hogy most nyaraltok, és ilyenkor mindent jó közösen csinálni...

12. A helyi bolt

A gyerekek számára az egyik legjobb dolog a nyaralás alatt az, hogy több szabadságot kapnak, mint otthon – például megengedk nekik, hogy maguk menjenek el a kemping boltjába, miközben te egy pohár bor mellett lehűlsz.

Az egyetlen probléma az, hogy az a pár száz forint, amelyet minden nap adsz nekik édességekre, vagy valami apróságra, hamarosan akár több (tíz)ezer forintot is meghaladhat, több lehet, mint a szokásos zsebpénz-juttatás.

kis árat kell fizetni a fél órás nyugalomért, igaz?

13. Játékgépek

Ez a típus minden szülő rémálma – beteszel pár száz forintot, megcsavarod a fogantyút, és kijön egy kötelező darab gyermek kacat: egy ideiglenes tetoválás, egy nyújtható karkötő, egy pattogó labda, amely 10 percen belül elveszik.

14. Mosodai költségek

Garantálha, hogy még akkor is, ha gyermeked évek óta megbízhatóan szobatiszta volt éjszaka, nyaralás közben megnedvesíti az ágyat, aminek következtében meg kell próbálnod egy vagyonért kimosni és szárítani az ágyneműt a szállodában vagy a kemping mosodájában.

15. Szuvenír fotózás

Annak ellenére, hogy már készítettél 774 fényképet a gyerekeidről a nyaralás alatt, még mindig nem tudsz ellenállni a „profi fotós” (vagyis egy 17 éves diák, nulla gyakorlati tapasztalattal) által készített képek fényképezésének az úszómedence mellett, ahogyan gyermekeid papagájt simogatnak a szálloda állatbemutatóján, és automatikus fényképeket készítenek róluk a hullámvasúton a helyi vidámparkban.

Miért? Nem mintha valaha is kiállítanád őket!

16. Tengerparti kellékek

Minden évben megveszitek a vödröt, az ásót, a felfújható játékokat és a vízipuskák új választékát, hogy aztán a nyaralás végén mindet otthagyjátok, mert nem férnek el a bőröndben.

Átkozott poggyászkorlátozások.

17. Kulturális napok

Annak ellenére, hogy tudod, hogy gyermekeid sokkal boldogabbak lennének a medence mellett vagy a játszótéren, úgy érzed, elengedhetetlen, hogy legalább néhányat megnézzetek a helyi kultúrából a nyaralás alatt.

Természetesen ezek a városnéző „napok” fél óráig tartanak, mielőtt átengednéd magad a hatalomnak, és visszavinnéd nyüszítő, duzzogó utódaidat az üdülőhelyre, keservesen bánva azt a kisebb vagyont, amelyet kifizettél mindhárom festmény megtekintéséért a helyi művészeti galériában.

Gyerekek 1; szülők 0.

18. Taxik

A tengerpartra sétálás mindig jó ötletnek tűnik az adott pillanatban; végül is a parkolás olyan drága, és lehetetlen helyet találni.

De ez egy másik történet a visszaúton, amikor forró, fáradt és izzadt vagy, a gyerekeknek homok van a cipőikben, és a lábuk láthatóan leállt.

Taxi!

19. Vakációs emlékek

Mert amire a gyerekednek TÉNYLEG szüksége van, az egy kalózos póló, amiben nem engeded, hogy otthon bárki meglássa, egy óriási maci, az üdülőhely nevével díszítve, és egy zsiráf felelőtlenül előállított tengeri kagylókból.

Ki tudjátok egészíteni a listát? Ti mire szoktatok „feleslegesen” költeni a nyaralás alatt?

via

freepik.com

- Hirdetés -