Együtt leszünk család.

5 őszi tevékenység, amit az egész család szeretni fog

Habár úgy tűnhet, hogy a nyár még csak most kezdődött el, valójában az indián nyár ellenére az ősz már a kanyarban van. Ideje elbúcsúznunk a medence-, vagy tó partján töltött nyári napoktól és ráhangolódni a hulló falevelekre, az őszi gyertyák illatára, a sütőtökös ételekre és az ezekhez hasonló őszi dolgokra.

Annak ellenére, hogy ez az igencsak más év volt, mint korábban bármelyik, az ősz ideális alkalom arra, hogy időt töltsünk a családdal, kiránduljunk vagy bekuckózzunk otthon.

Próbáljuk ki ezt az öt szuper szórakoztató őszi tevékenységet!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

freepik.com

1. Alma szedés

- Hirdetés -

Az alma szedés igazi őszi tevékenység, idén pedig valószínűleg minden eddiginél népszerűbb lesz. Mivel a beltéri tevékenységek most nem ajánlatosak, a szabadtéri tevékenységek jelentősége megnőtt. Az alma szedés jó móka, és az egész család bekapcsolódhat! A tömeg elkerülése érdekében érdemes lehet korán érkezni, és odafigyelni arra, hogy betartsuk a gyümölcsös által bevezetett biztonsági irányelveket. Miután hazavittük az összes almát amit leszedtünk, finomabbnál finomabb almás ételeket készíthetünk, például almás pitét, almakompótot, almaszószt és még sok más finomságot!

- Hirdetés -

2. Klasszikus őszi filmek nézése

Ősszel igazából nincs is jobb, mint a kanapén összegömbölyödni szeretteinkkel és megnézni egy filmet. Keressünk egy jó meleg takarót, főzzünk egy teát vagy forró csokit és kezdődhet is a moziest.

3. Levelek gyűjtése

A gyerekek kedvenc őszi tevékenysége a lehullott falevelek gyűjtése. Minél színesebb az összegyűjtött kupac, annál jobb. De egyébként is csodálatos az őszi erdő, ahogy változtatják a levelek a színűket, nincs is szebb az őszi erdőnél. Tehát ha szeretnénk a színes erdőben sétálni, fogjuk magunkat, induljunk útnak, közben lehet majd gyűjteni leveket, őszi terméseket.

4. Piknikezzünk

Szeptemberben a legtöbbször még sokáig engedi az időjárás, hogy piknikezzünk. Összeköthetjük akár egy kirándulással is. Csomagoljunk össze egy (piknik)kosarat, vigyünk magunkkal egy takarót, játékokat a gyerekeknek és kész is egy tökéletes őszi nap.

freepik.com

5. Süssünk pitét

Az ősz a piték ideje. Idén rendezzünk otthoni pite kóstolót a családnak! Felhasználhatjuk az őszi gyümölcsök többségét, hogy ízletes pitéket süssünk. Ha kész, szeleteljük fel őket és indulhat is a kóstolás.

freepik.com

via

 

Szólj hozzá