Együtt leszünk család.

5 őszi tevékenység, amit az egész család szeretni fog

Habár úgy tűnhet, hogy a nyár még csak most kezdődött el, valójában az indián nyár ellenére az ősz már a kanyarban van. Ideje elbúcsúznunk a medence-, vagy tó partján töltött nyári napoktól és ráhangolódni a hulló falevelekre, az őszi gyertyák illatára, a sütőtökös ételekre és az ezekhez hasonló őszi dolgokra.

Annak ellenére, hogy ez az igencsak más év volt, mint korábban bármelyik, az ősz ideális alkalom arra, hogy időt töltsünk a családdal, kiránduljunk vagy bekuckózzunk otthon.

Próbáljuk ki ezt az öt szuper szórakoztató őszi tevékenységet!

freepik.com

1. Alma szedés

Az alma szedés igazi őszi tevékenység, idén pedig valószínűleg minden eddiginél népszerűbb lesz. Mivel a beltéri tevékenységek most nem ajánlatosak, a szabadtéri tevékenységek jelentősége megnőtt. Az alma szedés jó móka, és az egész család bekapcsolódhat! A tömeg elkerülése érdekében érdemes lehet korán érkezni, és odafigyelni arra, hogy betartsuk a gyümölcsös által bevezetett biztonsági irányelveket. Miután hazavittük az összes almát amit leszedtünk, finomabbnál finomabb almás ételeket készíthetünk, például almás pitét, almakompótot, almaszószt és még sok más finomságot!

2. Klasszikus őszi filmek nézése

Ősszel igazából nincs is jobb, mint a kanapén összegömbölyödni szeretteinkkel és megnézni egy filmet. Keressünk egy jó meleg takarót, főzzünk egy teát vagy forró csokit és kezdődhet is a moziest.

3. Levelek gyűjtése

A gyerekek kedvenc őszi tevékenysége a lehullott falevelek gyűjtése. Minél színesebb az összegyűjtött kupac, annál jobb. De egyébként is csodálatos az őszi erdő, ahogy változtatják a levelek a színűket, nincs is szebb az őszi erdőnél. Tehát ha szeretnénk a színes erdőben sétálni, fogjuk magunkat, induljunk útnak, közben lehet majd gyűjteni leveket, őszi terméseket.

4. Piknikezzünk

Szeptemberben a legtöbbször még sokáig engedi az időjárás, hogy piknikezzünk. Összeköthetjük akár egy kirándulással is. Csomagoljunk össze egy (piknik)kosarat, vigyünk magunkkal egy takarót, játékokat a gyerekeknek és kész is egy tökéletes őszi nap.

freepik.com

5. Süssünk pitét

Az ősz a piték ideje. Idén rendezzünk otthoni pite kóstolót a családnak! Felhasználhatjuk az őszi gyümölcsök többségét, hogy ízletes pitéket süssünk. Ha kész, szeleteljük fel őket és indulhat is a kóstolás.

freepik.com

via