Együtt leszünk család.

A legjobb karácsonyi reklámok a nagyvilágból

Vajon miért szeretünk karácsonyi reklámokat nézegetni? Mert reményt adnak bármilyen nehéz helyzetben is. Megmutatják, hogy milyen varázslatos lehet a világ, és sokszor erre nagyon szükségünk van. Különösen idén.

A legnagyobb cégek minden évben elkészítik az adott évi karácsonyi reklámjukat. Kiválogattam párat az idei reklámok és az elmúlt évek reklámjai közül is, amelyek remélem, hogy titeket is felvidítanak és az ünnepre hangolnak majd!

Az idei évben szerintem ezek a legjobbak:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tudjuk, hogy a szülők bármire képesek, hogy teljesítsék a gyermekeik kívánságait, még ha ehhez az északi sarkra is kell elmenniük dacolva a hóval, faggyal vagy akár a vadállatokkal. A Coca-Cola idei karácsonyi reklámjában az apuka pontosan ezt teszi.

Megható, hogy az apuka mindenképpen igyekszik célba juttatni kislánya Mikulásnak írt levelét, aki egyébként csak annyit, kért, hogy az apukája érjen haza karácsonyra, hogy együtt tölthessék az ünnepeket.

- Hirdetés -

 

- Hirdetés -

Idén mindenkinek a törődés a legnagyobb ajándék. Az idősek otthonába bekerülő Edgart látszólag semmi nem hozza már lázba, kedvetlenül és unalmasan telnek a napjai, míg az ápolója rá nem jön, hogy mivel tudná felrázni ebbből az állapotból.

Az Erste Bank idei karácsonyi reklámja gyönyörű kisfilm az odafigyelésről és az embertársaink iránti szeretetről:

A Disney idei reklámja is a szeretetről és a törődésről szól.  Arról, hogy a szüleink, nagyszüleink mi mindent tesznek meg értünk.

Miközben változnak az idők és az emberek idősödnek, a szeretett családi hagyományok egész életen át tartó emlékeket idéznek elő, amelyek generációkon átívelnek és összetartanak bennünket, különösen az ünnepi időszakban.
Lola és unokája szereti a Disney-t és a karácsonyi kézművességet, de az idő múlásával a csillaglámpások készítésének évente megtartott rituáléja kezd elhalványulni. A kisfilmben visszatekintünk Lola múltjába, és a nagymama által oly szeretett Mickey egér arra inspirálja az unokáját, hogy egy ünnepi meglepetést készítsen, amely fénnyel tölti meg a karácsony reggelt és megújítja különleges köteléküket.

 

Az elmúlt évekből pedig ezeket kedveltük a legjobban:

A francia Bouygues telekommunikációs cég 2018-as reklámja, ami tökéletesen összefoglalja a család lényegét: legyenek bármilyenek is a családtagjaink, feltétel nélkül szeretjük őket, és azokat a családi mintákat visszük tovább, amit a szüleinktől tanultunk.

(A kisfilmnek van egy folytatása is egyébként, ami szintén rendkívül megható. Itt meg tudjátok nézni: Boyuages 2019-es karácsonyi reklám.)

 

John Lewis 2011

A karácsonyi reklámok iránti rajongásom ezzel a reklámmal kezdődött.  A főszereplő kisfiú az egész adventi időszak alatt a karácsony eljövetelét várja türelmetlenül, amit a családja növekvő aggodalommal néz végig. Karácsony napján aztán kiderül, hogy miért volt annyira izgatott. Csodálatos kisfilm a szeretetről.

Az álmok karácsonykor márpedig valóra válhatnak, az Argos 2019-es reklámja alapján legalábbis mindenképp: az apuka gyerekkori álmai is életre kelnek, ahogy meglátja, hogy mit karikázott be a kislánya a karácsonyi katalógusból.

(Az apuka mimikája pedig kifejezetten figyelemreméltó)

Végülis a Mikulás miért is ne vágyakozhatna valami után? Ebben a 2018-as reklámban ki is derül, hogy mi az, amit szeretne:

 

Kiemelt kép illusztráció: freepik.com

Szólj hozzá