Együtt leszünk család.

Az Ikea új kollekciója merész szín- és mintavilágot forradalmasít a lakberendezésben

A lenyűgöző KARISMATISK kollekció, amely Zandra Rhodes brit textil- és divattervezővel közös együttműködésben jött létre, 2021. szeptemberétől válik elérhetővé globálisan az IKEA áruházakban

Zandra Rhodes és az IKEA csapata közösen arra kereste a választ, hogy Zandra élénk szín- és merész mintavilága hogyan alkalmazható a lakberendezésben. Mindezek fényében az IKEA bemutatja a KARISMATISK kollekcióját, amely teret ad a merész önkifejezésre a lakberendezésben. A kollekció 26 figyelemfelkeltő darabból áll, amelyek mindegyike arra biztatja a vibráló színek kedvelőit, hogy merészek, lenyűgözőek és önmaguk legyenek.

A KARISMATISK kollekció az IKEA áruházakban 2021. szeptemberétől válik elérhetővé globálisan.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A merész motívumairól és élénk színhasználatáról ismert Zandra Rhodes már több mint 50 éve forradalmasító erővel hat a textil- és divatvilágra. Zandra élet és stílus terén egyaránt tapasztalható merész hozzáállásából inspirálódva az IKEA csapata arra vállalkozott, hogy a színekben és mintákban rejlő erőt megragadva karakterrel és karizmával töltse be otthonainkat. E próbálkozás vezetett oda, hogy megismerhettük a minták és a színek szerepét az önkifejezés, a tehetség és a helyi kultúra tekintetében, illetve az emberekre és a terekre gyakorolt pszichológiai hatásukat is.

Zandrához híven a kollekció harsány, merész és figyelemfelkeltő. Olyan, mint maga Zandra – nem marad észrevétlen. A KARISMATISK kollekció az otthont mint önmagunk színeken, mintákon és szemet gyönyörködtető tárgyakon keresztül történő kifejezését ünnepli. Az új kollekció Zandra energiáival és karizmájával tölti meg otthonunkat, hogy a lakberendezésen keresztül is büszkén megmutassuk önmagunkat. A KARISMATISK kollekció a lakberendezést is a játékosság felől közelíti meg, és optimista szemléletével betölti tereinket. Variáld kedvedre a párnákat, szőnyegeket és textíliákat, egészítsd ki egy vagy több vázával, dobd fel színekkel vagy minták kavalkádjával! „Ez az a fajta kollekció, amelyből akár egy-egy darabbal is feldobhatod a mindennapjaidat, de több kiegészítőt is kedvedre variálhatsz” − mondja Zandra Rhodes. 

- Hirdetés -

Amellett, hogy a KARISMATISK egy lenyűgöző kollekció, funkcionalitásában is megnyerő. A tervezővel való közös munka során a Demokratikus Dizájn öt dimenzióját – forma, funkció, fenntarthatóság és alacsony ár – alapul véve hozta létre az IKEA és Zandra Rhodes a játékos megoldásokat a mindennapos igényekre szabva, megfizethető áron. Habár Zandra a rikító minták és vibráló színek szenvedélyes alkotója, dizájnjai sosem nélkülözik a funkcionalitást. A kollekció lehetőség szerint újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, tudatosan a “több kevesebb” elv megvalósítására törekedve.

- Hirdetés -

Az IKEA csapata nagyon jól reagált Zandra Rhodes látványvilágára, és ennek következtében remekül kiegészítettük egymást. Az organikus és őszinte tervezési folyamat a kollekció teljes egészén érezteti a hatását” – mondja Zandra Rhodes. „Csodálatos kaland volt. Gyakorlati szempontból igazán izgalmas volt a ‚Zandra Rhodes: Színek világa’ hozzáállást kézzelfoghatóvá tenni az emberek többsége számára.”

A kollekció 2021. szeptemberétől válik elérhetővé globálisan az IKEA áruházakban.

Ikea