Együtt leszünk család.

Idén is lesz jótékonysági rajzolás Agócs Írisszel és Dániel Andrással az Ördögkatlan Fesztiválon

A 2016-ban létrejött Rajzolj nekem! jótékonysági esemény Budapesten kívül is megrendezésre kerül, idén ismét az Ördögkatlan Fesztivál keretén belül, a Pécsi Pagony szervezésében. A fesztiválra látogatók egyedi illusztrációt kérhetnek kedvenc pagonyos illusztrátoraitoktól, így segítve a Katlan-falvak könyvtárait, iskoláit. 2021. augusztus 6-án, pénteken 10.00-12.00 óráig Agócs Írisz és Dániel András várja az érdeklődőket a nagyharsányi Pagony gyermekudvarban.

Miért jött létre a Rajzolj nekem?

A vidéki, kistelepülési könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak. Gyerekkönyvek szerzőiként, kiadóiként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni. Dániel András ötlete alapján most a rajzolók és az olvasók együtt segítik a Pagonnyal a rászoruló könyvtárakat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Augusztus 4-7. között számtalan izgalmas gyerekprogrammal várja a családokat az Ördögkatlan Fesztiválra kitelepülő Pécsi Pagony csapata: lesznek kézműves foglalkozások gyerekeknek, szitanyomás Agócs Írisz grafikáival, gyerekjóga, valamint a Rajzolj nekem! nevű, nagy sikerű jótékonysági esemény is újra ellátogat a Katlanra.

Augusztus 6-án, pénteken 10.00-12.00 óra között két grafikus/illusztrátor várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók. Az ily módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnénk támogatni.
Ajánlott támogatás: A5 méretű grafika: 5 000Ft és A4 méretű grafika: 10 000Ft

- Hirdetés -

A jótékonysági akción rajzoló illusztrátorok:

- Hirdetés -

Agócs Írisz – szabadúszó illusztrátor, Magyarország egyik legnépszerűbb gyerekkönyv-illusztrátora. Berg Judit, Tandori Dezső, Varró Dániel műveihez készített rajzok mellett számtalan önálló kötete jelent már meg, a Mesék Barnabásnak kötetektől kezdve a Rajzolj egy krumplit! sorozatig.
Dániel András – író, illusztrátor, a Rajzolj nekem! ötletgazdája. A Szép Magyar Könyv-díjas szerző első mesés kötete 2012-ben jelent meg, 2013-ban indult kufli sorozata pedig mára megérett arra, hogy PhD-dolgozatok témája legyen, gyakorlatilag bármilyen szakterületen. 2021-ben megkapta Az Év Gyerekkönyv Írója díjat.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2809612056011731