Együtt leszünk család.

Két mutatós húsvéti dekoráció saját kezűleg

Közeledik a Húsvét, s ilyenkor minden évben tavaszi díszbe öltöztetjük az otthonunk. Azért esett a választásom pont erre a két húsvéti dekorációra, mert azon túl, hogy mutatósak, és feldobják a lakást, elképesztően egyszerű elkészíteni őket, ráadásul fillérekből meg is van.

Természetesen szoktam én is kiegészítőket vásárolni a lakásunkba minden évszakban, de néha sokkal izgalmasabb ezeket saját kezűleg elkészíteni, arról nem is beszélve, hogy sokszor a töredék ára a boltban kaphatóaknak. Plusz még egy érv mellette, hogy teljesen kikapcsol ez a tevékenység, úgyhogy így már még inkább megéri.

Idén a húsvéti készülődés jegyében a kisebb papírdíszek mellett egy nyuszis vázát és egy nyuszis képet készítettem, ezekkel a konyhát tervezem feldobni egy kicsit.

 

 

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Nyuszis váza tavaszi virágoknak

- Hirdetés -

Ehhez nem sok mindenre van szükség, egy kisebb kiürült befőttes üveg (nálam bébiételes üveg), fehér festék (itt: Kreatív Hobby alapozó festék), filctollak, spárga, vagy pékzsineg.

- Hirdetés -

Az elkészítés pedig így zajlott: lefestettem az üveget a fehér festékkel 2 rétegben, majd megrajzoltam rá a filcekkel a nyuszi arcát. Ezután betekertem az üveg nyakát a zsineggel, és készen is lett ez a vidám tavaszi váza.

 

 

 

 

 

2. Húsvéti kép dekoráció

Ennek a képnek az elkészítéséhez szükség lesz egy nyuszis sablonra, kartonlapra, ragasztóra és egy tetszőleges képkeretre.

Először is a képhez kivágtam a sablont, amit aztán átrajzoltam egy színes papírra (bármilyet választhattok, nekem most egy tavaszi, pillangós csomagoló papír tetszett meg). Ezt kivágtam és felragasztottam egy akkora méretű kartonlapra, ami éppen a képkeretbe illett. És ezzel el is készült ez a kedves húsvéti lakás dísz. Nálunk a konyhában kap majd helyet.

 

 

 

 

A képek a szerző tulajdonában vannak.

A cikk eredetileg a HáromPötty Blogon jelent meg.

- Hirdetés -