Együtt leszünk család.

Mit vigyünk babalátógatóba?

Mit  szabad, és mit érdemes ajándékba vinni ha egy újszülött babát készülünk meglátogatni? És főleg mit ne? Mert az is fontos kérdés, ha éppen egy újszülött családjához készülünk.

Mindannyiunk életében elérkezik a pillanat, amikor valamelyik ismerősünknél kisbaba születik, és amikor meglátogatjuk őket, szeretnénk nekik kedveskedni valamivel. De érdemes alaposan átgondolni mi legyen az, nehogy feleslegesen vásároljunk.

Hiszen biztosan szeretnénk olyan ajándékot vinni, amivel valóban örömet tudunk okozni, ezért ha tanácstalanok vagyunk, érdemes megkérdezni, hogy van-e szüksége valamire a családnak, és célzottan azt ajándékozni. Egyáltalán nem ciki ez, sőt még jól is sülhet el, hiszen egy kisbabával rengeteg mindenre szükség lehet.

Összegyűjtöttünk pár hasznos ötletet:

Pelenka és egyéb kiegészítők

Ez az ami mindig jól jön, hiszen rettentő gyorsan fogy. Ennek valószínűleg minden család örül, ezzel nem igazán lehet mellé lőni. Ha az anyuka mosható pelenkát szeretne használni, azt is találunk már szép számmal, úgyhogy bátran kérdezzünk rá, nem fogja azt mondani, hogy pelenkára nincs szükségük. Az utóbbi időben divatossá váltak a pelenkatorták is, ha szeretnénk, hogy mutatósabb legyen, akkor óriási  kínálatból, különböző formákból választhatunk (nem csak torta formát, hanem például állatos formákat is) aszerint is, hogy lány vagy fiú babának szánjuk a pelenkákat.

Kép forrása: pixabay.com

Ruhák

Ez talán már egy kicsit ingoványosabb talaj, de talán még itt sem lőhetünk annyira mellé. Egy body vagy egy rugdalózó általában mindenhol elfér, a babák néha hajlamosak ezekből többet is elfogyasztani egy nap különböző okokból kifolyólag, ezért valószínűleg jól fog jönni plusz egy darab. (Hacsak nem vásárolták túl magukat a szülők, illetve kaptak valahonnan, vagy maradt az előző gyerek(ek)től – érdemes erre is rákérdezni.) Ajánlatos 1-2 számmal nagyobbat venni, és így biztosan hasznát tudják majd venni. Én amikor kaptam ilyesmit, az vagy kicsi lett, vagy sokkal nagyobb volt (ez persze nem volt baj), de előfordult olyan is, hogy mire belenőtt volna, pont nem volt szezonja annak a ruhadarabnak.

Rágókák, plüss állatok, csörgők

És különböző társaik. Itt már lehet mellé nyúlni, és fölösleges dolgokat összevásárolni. Egyrészt egy pár hetes baba még nem játszik semmivel, tehát játékot nincs értelme venni neki, illetve azt a későbbiekben is ráér még. Esetleg egy alvós morzsolgató kendő hasznos meglepetés lehet.

Kép forrása: pixabay.com

Kiegészítők

Gyerekszobai dekoráció, törülközők, textíliák – ezek ideális ajándékok is lehetnek, amennyiben biztosan tudjuk, hogy vágynak ilyesmire, illetve ismerjük az ízlésüket. Mi kaptunk kis takarót, illetve a keresztszülőktől ágyhoz falvédőt, aminek igazán örültünk. Még abban is kikérték a véleményünket, hogy mik szerepeljenek rajta, és nagyon jó volt ez így, mert azóta is szeretjük és használjuk. Rengeteg hazai alkotó van, akiknek a termékei között biztosan találunk valami szépet, ha ilyesmiben gondolkozunk.

Anyukának valami apróság

Ha jól ismerjük a kismamát, akkor nagyon jó dolgokat tudunk neki venni, amivel egy picit fel tud ő is töltődni az újszülött körüli teendők mellett. Lehet ez valami finomság: csoki, bonbon, tea, sütemény, amit szeret. Vagy valamilyen “különleges” kozmetikum, amitől esetleg felfrissül egy picit (egy fürdősó például), de akár egy új könyv olyan témában, amiket szeret olvasni. A hosszú szoptatások alatt lehet, hogy jól is jön. De biztos vagyok benne, hogy annak is nagyon örül, ha van(nak) nagyobb gyerek(ek) akkor egy picit leváltjuk és játszunk velük, lefoglaljuk őket.

Minden ajándékozásnál fontos szem előtt tartani, hogy nem az ajándék nagysága, és értéke a legfontosabb, hanem a szándék, hogy örömet okozzunk vele. Nem szükséges nekünk ellátni az újszülöttet és családját bármivel, amiről azt gondoljuk, hogy szükségük lehet rá. Egy aprósággal is kifejezhetjük, hogy gondoltunk rájuk, és velük örülünk az új jövevény érkezésének.

Kiemelt kép forrása: freepik.com

HáromPötty