Együtt leszünk család.

Nagy nyári fesztiválkörkép – Hova menjünk idén nyáron szórakozni?

Már második éve marad el a pandémia miatt hazánk legnagyobb fesztiválja, a Sziget Fesztivál. Szórakozási lehetőségekből szerencsére azért akad bőven, szét is néztünk és összegyűjtöttük, hova mehetünk idén, ha fesztiválozni szeretnénk.

Összeállításunkban több olyan helyszínt is ajánlunk, ahova bátran családostul is ellátogathatunk.

Örvényeshegyi Piknik

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Örvényeshegyi Piknik (július 9-11.)

Összművészeti hétvége zenével, irodalommal és családi programokkal Zalacsány festői lankáin.

- Hirdetés -

További információ: https://orvenyeshegypiknik.hu/

- Hirdetés -

Paloznaki JazzPiknik

Paloznaki JazzPiknik (július 29-30.)

Paloznakon immár 9. alkalommal kerül megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik. A rendezvény egy kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 40 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemünk előtt – és lebeg ma is – amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók.

További információk: https://jazzpiknik.hu/

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye (július 23- augusztus 1.)

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja évek óta híresen gyerek és családbarát fesztivál. Idén a 30. alkalommal megrendezett fesztivál rendkívül színes programmal várja az érdeklődőket.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű Balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel ezernyolcszáz program várja a látogatókat.

Részletek: https://www.muveszetekvolgye.hu/

Fishing on Orfű

Fishig on Orfű (augusztus 24-28)

A június végén megrendezett MiniFishing után augusztus végén kerül megrendezésre a Fishing on Orfű fesztivál. A korábbi évekhez hasonlóan a hazai előadók színe-java fellép Orfűn.

Részletes program: http://www.fishingonorfu.hu/

Ördögkatlan fesztivál (augusztus 3-7.)

Több száz programot tartanak az augusztus 3. és 7. között zajló Ördögkatlan összművészeti fesztiválon.

A fesztiválon egyebek mellett színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel és kiállításokkal várják a várhatóan több tízezres számban megjelenő érdeklődőket.

Bővebben: https://ordogkatlan.hu/

Kapolcska

Kapolcska

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kapolcska összművészeti tábort és családi kisfesztivált augusztus 11. és 19. között Kapolcson.

A programok központi eseménye a 9-15 éveseknek szóló tehetségkutató, tehetségfejlesztő tábor, ahol 11 szekcióban várnak 120 fiatalt 50 pedagógus és 10 önkéntes támogatásával. A diákok fotó, dzsesszimpro, kézműves, mélyvonós, mozgókép, néptánc, népzene, ütőhangszeres, vonós kamarazenei és kreatív írás szekciókon vehetnek részt. Idén is vendégül látják Kapolcson a Bethesda Gyermekkórház sérült fiataljait.

A csoportokat olyan ismert művészek vezetik mint például Szirtes Edina Mókus hegedűművész vagy a Talamba Ütőegyüttes tagjai. A táborban közös alkotások létrehozására is lehetőség lesz, valamint a fiatalok megismerkedhetnek Kapolcs történetével is – ismertette a részleteket a programigazgató. Az augusztus 13. és 15. közötti kisfesztiválon 10 helyszínen 80 program és 200 fellépő várja a családokat.

Továbbiak: https://kapolcska.hu/

SZIN

SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok – augusztus 25-29.)

Idén újra a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) zárja a hazai fesztiválnyarat. A nagy múltú rendezvény 2021-ben egy nappal hosszabb, ötnapos lesz és augusztus 25-től 29-ig tart.

“A hosszú kihagyás után szeretnénk a látogatóink számára meghosszabbítani a fesztiválélményt, másrészt ezzel is igyekszünk támogatni a hazai zeneipar képviselőit, hogy minél több fellépőnek legyen alkalma újra színpadra állni” – mondta el Kolonics Erika főszervező egy közleményben.
A plusz egy nap miatt mintegy hatvannal több magyar zenekar és előadó ad koncertet idén a szegedi Partfürdő területén.

Továbbiak: https://szin.org/ 

MTI

unsplash.com/Aranxa Esteve

- Hirdetés -

Szólj hozzá