Együtt leszünk család.

11 mindennapi dolog az otthonunkban, amelytől ideje megválni

Mindannyian szeretjük, amikor otthonunk hívogató, meleg és barátságos, és minden saroknak megvan a saját hangulata és jellege. Ennek a légkörnek a megalkotásához számos tárgyat és kellemes apróságot használunk. Eljön azonban az az idő, amikor már nincs több hely a polcokon, asztalokon vagy az erkélyen. És ugyanazokat a dolgokat egyik helyről a másikra kell mozgatnunk, hogy felszabadítsunk egy kis helyet.

Néha muszáj úgy döntenünk, hogy megválunk dolgoktól, még akkor is, ha azok korábban örömet okoztak. Fel kell ismernünk, hogy mik azok, amiktől könnyebb megválni, mint helyet találni nekik. Összeállításunkban ilyen tárgyakat mutatunk be, amiktől ha megszabadulunk rengeteg helyet nyerünk.

1. Világító lámpák és figurák

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Azok a kerámia, műanyag és fa figurák vagy lámpák, amelyek akkumulátorral működnek, és amelyeket a belső tér díszítésére terveztek, általában csak helyet foglalnak el az asztalon és a polcokon. Fel kell ismernünk, hogy általában nem használjuk olyan gyakran ezeket világításra, mint amennyit terveztünk, amikor megvásároltuk ezeket a dekorációs tárgyakat.

2. Régi cipők

- Hirdetés -

Gyakran egy egész lábbeli kollekciónk van, amelyet hosszú ideig hordtunk, de már nem használunk. Érhető, hogy nehéz megválni a még jó állapotú, de általunk már nem viselt lábbeliktől. Ezért lehet, hogy minden alkalommal a tudatalattink rábeszél, hogy ezeket a cipőket csak vigyük át a szekrény túlsó sarkába. De így csak a helyet foglalják, inkább adjuk jótékony célra, ha még valóban használhatóak.

- Hirdetés -

3. Mindenféle ajándéktárgyak

Kínai és mindenféle eredetű szokatlan ajándéktárgyak. Izzó szemmel és gyermeki örömmel vásároltuk meg őket, de pár hét múlva egyszerűen nem is vesszük észre őket. Most csak ott állnak és a takarítás során el kell távolítani a port ezekről a vásárlásokból maradt tárgyakról, vagy át kell helyezni egyik helyről a másikra. Így felmerül a kérdés: valóban szükségünk van ezekre?

4. Régi kanalak és villák

Egy csomó régi alumínium vagy acél kanál és villa található a konyhaszekrény mélyén? Lehet, hogy nászajándék, lehet, hogy megörököltük őket, de ha nincs mindennapi használatban, és nem is tervezzük használni a jövőben sem (ez persze az ünnepi, vagy vendégség esetén használandó evőeszközökre nem vonatkozik), akkor itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük.

5. Újabb zsák tele műanyag zacskókkal

A műanyagzacskó, amiben a műanyagzacskókat tartjuk. Ismerős? Napról napra nő a műanyag termékek száma, és eljön a pillanat, amikor össze kell hajtogatni őket. És ez megy újra és újra. Amikor vásárolni megyünk, a szokásosat halljuk: “Szüksége van táskára?” És minden alkalommal, amikor ez megtörténik, arra a kupacra gondolunk, amely valahol otthon ül a spájz mélyén és csak helyet foglal. Ehelyett használjuk inkább a meglévő zacskókat, amíg tönkre nem mennek és ha elhasználódott az összes, akkor váltsunk környezettudatosabb verzióra.

6. Szuvenír gyertyatartók

A porcelán vagy fém gyertyatartók egyedi gyertyákhoz, amik gyönyörűek a kirakatban és a vásárlást követő első napon. Idővel ez is csak egy újabb porgyűjtővé válik. Ideje menniük.

7. Üres parfümös üvegek

Az új parfümök kellemes illata mindig felvidít minket, és a szokatlan alakú palack kellemes a szemnek. De egy bizonyos ponton elég sok ilyen üveg van a polcon, és nincs mindegyik számára elegendő hely. Ezekben a helyzetekben a legegyszerűbb az, ha betesszük őket a kukába, ahelyett, hogy megpróbálnánk szépen átrendezni őket a polcon.

8. Újságok és folyóiratok

Az a rengeteg magazin a szépségről és a kényelem megteremtéséről otthonunkban, valamint egy csomó újság TV-műsorral – mindez fokozatosan felhalmozódik az erkélyen vagy az ágy mellett. Valószínűleg ebből a halom papírból csak néhány oldalra lesz szükség a gyerekek kézműveskedéséhez vagy, hogy a nedves cipő alá tegyük.

9. Régi számítógépek és monitorok

A modern technológia nagy előrelépést tett, és könyörtelenül kiszorította a régi számítógépeket a mindennapi használatból. Sok embernek van egy régi monitora, billentyűzete, vagy számítógép háza, amely nehéz, terjedelmes és sok port gyűjt. És mivel szükségessége teljesen eltűnt, így biztonságosan eladhatjuk vagy elvihetjük ahol ezek leadhatók.

10. Kartondobozok háztartási készülékekből

Minden alkalommal, amikor egy új háztartási készülékeket kicsomagolunk, azt mondjuk: “Nem dobjuk el a dobozt, amíg garancia van rá.” Néhány évvel később kiderül, hogy senki sem nyúlt ehhez a csomaghoz. Legjobb esetben a dobozt szépen szétszereljük és laposan összehajtjuk, rosszabb esetben pedig valamelyik sarokban, vagy a szekrényben foglalja a helyet.

11. Lakás felújítás után maradt dolgok

Egy felújítás mindig hosszú és fáradságos folyamat, amely után nagy mennyiségű felhasználatlan anyag marad meg. Megpróbálunk tartalék tapétát vagy parkettát vásárolni, hogy biztosak legyünk benne, hogy elég lesz belőle. És gyakran, miután befejeztük a lakás felújítását, egész tapétatekercsek és egész doboz parketták maradnak érintetlenül, és sok helyet foglalnak el.

Szóval itt az ideje szétnézni az otthonunkban és egy tavaszi nagytakarítás keretében megválni a dolgoktól, amik csak a helyet foglalják, de semmi hasznuk sincs.

Higgyétek el, felszabadító érzés lesz.

freepik.com

via

 

Szólj hozzá