Együtt leszünk család.

50 szórakoztató tevékenység az őszi szünetre

Készen álltok arra, hogy a legtöbbet hozzátok ki az őszi szünetből? Íme néhány a legjobb és legszórakoztatóbb őszi tevékenységek közül, amelyeket a családdal együtt élvezhettek!

1. Gereblyézzetek össze levélkupacokat

és ugorjatok is bele!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

2. Készítsetek alma bélyegzőnyomatokat

Ezt szerettem, amikor a gyerekeim kisebbek voltak. Csak vágd félbe az almát, mártsd be egy kevés mosható festékbe, és hagyd, nyomdázzanak. Ez egy egyszerű és szórakoztató őszi tevékenység a kisgyermekek számára, de a nagyobb gyerekek is élvezni fogják!

- Hirdetés -

3. Próbáljátok ki a levéllel festést!

- Hirdetés -

A levelek dörzsölése és a levélfestmények készítése egy másik szórakoztató őszi kézműves tevékenység gyerekeknek. A dörzsöléshez csak néhány levélre, fehér papírra és zsírkrétára vagy pasztellkrétára van szükség. A leveleket ecsetként is használhatjátok az őszi művészeti alkotások készítéséhez.

4. Fessetek egy tököt

Néhány évben tököt faragunk, máskor azonban festünk. Kihúzzuk az ecseteket és a különböző eszközöket a kézműves szekrényünkből – jöhetnek a mozgó szemek, pom-pom labdák, csillogás, amit csak akartok -, és hagyjuk szárnyalni a kreativitást. A faragás helyett a festésben az a nagyszerű, hogy a tök úgy tűnik, nem romlik el olyan gyorsan, így tovább élvezhetjük.

5. Készítsetek természetnaplót

A természetrajzi napló elkészítése nagyon egyszerű. Használhattok notebookot, vázlatfüzetet vagy kartonpapírt. A gyerekek felfedezhetik a hátsó udvart, a közeli parkot és megtölthetik az oldalakat levélberagasztásokkal vagy természetrajzokkal.

6. ssetek almát– és sütőtököt

Az egyik legjobb őszi bakancslista ötlet a családoknak, ha sok finom őszi csemegét sütünk. Elő a receptkönyveket és süssétek az őszi finomságokat!

7. Sült hot dog és mályvacukor sütés a hátsó udvaron

Ez egy egyszerű módja annak, hogy eltölthessünk egy közös estét a családdal, amikor az esték már hűvösebbek lesznek. A hot dog és a mályvacukor nem kerülnek sokba, de az együtt töltött idő a házi tűzrakó körül felbecsülhetetlen.

8. Csillaglesés és őszi csillagképek keresése

Miközben pillecukrot és virslit süttök, kémleljétek az éjszakai eget, és nézzétek meg, hogy észrevesztek-e néhány őszi csillagképet.

9. Készítsetek pattogatott kukoricát a csutkán

Popcornt a csutkán? Hogy mi? Igen, megtehetitek, és itt van, hogyan kell elkészíteni:

Popcorn csutkáról

Tűzhelyes módszer (ajánlott):

Óvatosan pöccintsétek le a kukoricaszemeket hüvelykujjatokkal egy nagy tálba vagy papírzacskóba, és fújjátok le a törmeléket. Adjatok hozzá két evőkanál zöldséget, mogyorót, napraforgót, porsáfrányt vagy repceolajat egy nehéz aljú, fedett edénybe. Tegyetek néhány „teszt” kukoricaszemet az edénybe – ez jelzi, ha az olaj megfelelő hőmérsékletű. Fedjétek le és melegítsétek közepes lángonAmikor halljátok, hogy a szemek felpattannak, vegyétek le az edényt a tűzről. Adjatok hozzá ⅔ csésze kukoricaszemet, és rázzátok fel, hogy bevonja az olaj. Tegyétek vissza az edényt a tűzre, és hagyjátok féloldalasan a fedőt annyira, hogy a gőz távozzon, de a pattogatott kukorica ne.  Időnként rázzátok fel. Amikor 2-3 másodperc telik el a pattogatás között, vegyétek le a tűzről, és élvezzétek a pattogatott kukoricát a csutkából.

Mikrohullámú módszer (az eredmények a mikrohullámtól függően változhatnak):

Tegyétek az egész kukoricacsutkát vagy a kivont szemeket egy közepes méretű papírzacskóba. Hajtsátok fel kétszer a zacskó végét, és süssétek mikrohullámú sütőben magas hőfokon, amíg a pattogás lelassul 2-3 másodpercre.  A zacskó kinyitásakor ügyeljetek a gőzre. Élvezzétek a pattogatott kukoricát a csutkán!

Tárolás: Ne hagyjátok, hogy a kukoricaszem kiszáradjon. Tároljátok a hűtőszekrény kamrájában vagy fiókjában.

https://fruitguys.com/2012/01/popcorn-on-the-cob/

10. Tervezzetek őszi témájú terményvadászatot

A termésvadászat felállítása nagyszerű módja annak, hogy elfoglaljátok a gyerekeket és szórakozzatok az őszi időkben.

11. Készítsetek házi őszi dekorációt

Ahelyett, hogy őszi díszeket vásárolnátok, miért nem készítitek el őket? Nem kell tovább mennetek az előkertnél, hogy leveleket, fenyőtobozokat és makkot találjatok, amelyek mindegyike őszi dekorációvá alakítható.

12. Ültessetek virágot, hogy felkészüljetek a tavaszra

A tavasz még hónapokra van, de előre gondolkodhatunk a kertészkedéshez, ha tavasszal virágzó hagymákat ültettek a gyerekekkel. Íme néhány példa, hogy mely hagymákat ültessük ősszel: krókusz, frézia, írisz, tulipán, gyöngyike.

13. Készítsetek vásáros ételeket otthon

Szerettek minden évben vásárra járni, ráadásul inkább csak az étel miatt? De túlárazottnak tartod az ottani ételeket? Ha te is szereted a töki pompost vagy a sült gesztenyét, de nem szereted a költségeket, akkor bármikor megpróbálhatod otthon elkészíteni ezeket a finomságokat.

14. Készítsetek őszi vagy halloweeni képeslapokat

Az őszi vagy halloweeni képeslapok készítése egy másik szórakoztató őszi bakancslistás ötlet a családok számára. A gyerekek használhatnak kartonpapírt, krepp-papírt, jelölőt és bármilyen matricát.

15.Játsszatok bújócskát sötétedés után

A világító pálcák és karkötők remek kelléket lehetnek ehhez az őszi szórakozáshoz. A legtöbbször várásokban vagy gyerekzsúrokon láthatjuk, de kiválóan alkalmasak bújócskák lejátszására is a hátsó udvaron, amint lemegy a nap.

16. Alma halászat

Az almahalászat az egyik legszórakoztatóbb őszi tevékenység, amelyet mindenkinek legalább egyszer ki kell próbálnia. Amíg meg nem csináltad, nem veszed észre, hogy milyen nehéz (vagy hogy a gyerekeid mennyire nevetnek rajtad, miközben nézik, ahogy kipróbálod.)

17. Legyél Halloween témájú mozi est házigazdája

Az egyik kedvencem az őszi időszakban a Halloween és az őszi filmek nézése. Ha egy őszi filmestet tartotok otthon, remekül szolgál egy őszi vendégséghez. Kellene néhány őszi film ötlet?

Próbáljátok ki ezeket a családi kedvenceket:

Hókusz pókusz

Harry Potter kollekció

Ez a Nagy Tök, Charlie Brown!

Coraline

Karácsonyi lidércnyomás

18. Tervezzetek őszi témájú meseidőt

Az őszi könyvek olvasása ugyanolyan szórakoztató, mint az őszi filmek. Ha kisebb gyerekeid vannak, elolvashatjátok a Boszorkánycicát (Harcos Bálint) vagy a „Bot Benőt” . Az idősebb gyerekeknek tetszhet az „Álmos Völgy legendája”, ha valami kísértetiesebbet akarnak.

19. Főzzetek levest

A leves kiválóan alkalmas hideg napokra, és rengeteg lehetőség van, amelyeket könnyen elkészíthettek a gyerekekkel. Kipróbálhatod a leveskészítést az őszi sütéshez képest. Lehetséges, hogy a gyerekek jobban szeretnek levest enni a hűvösebb időkben.

20. Pirítsatok tökmagot

A pirított tökmag ízletes és könnyen elkészíthető. Süthetjük őket a sütőben, majd hangosan elolvashattok egy őszi könyvet, vagy dolgozhattok egy szórakoztató kézműves alkotáson, miközben pirul.

freepik.com

21. Készítsetek karamellás almát

A karamellás alma készítése szerepelhet a szórakoztató őszi tevékenységek listáján, ha édesszájúak vagytok. Készíthetünk hagyományos karamellás almákat és mini karamellás almákat, vagy szórakoztató öntetek és cukorbevonatok hozzáadásával egyedivé is tehetitek.

22. Próbáljátok ki a tök bowlingot

A tök bowling többé-kevésbé olyan, mint amilyennek hangzik. Sorba állítjátok a bábukat, majd hagyjátok a tököket gurulni, hogy meglássátok, ki tud a legtöbbet leütni. (És ha nincsenek műanyag bowlingbábuk, akkor még mindig használhattok WC -papír tekercseket.)

23. Készítsetek őszi témájú slime-ot

A fiam szeret nyálkát készíteni. Minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba, egy üveg ragasztót szeretne kapni, hogy összekeverje. Ha a gyerekeid is szeretik a slime-ot, érdemes kipróbálni néhány ilyen őszi ötletet!

24. Látogassatok el egy gazdaságba

Ha olyan vidéki területen éltek, ahol bővelkednek a farmok, akkor ősszel egy farmtúrát beütemezhettek. Több helyen is fogadnak látogatókat, így thattok néhány állatot, kijuthattok a szabadba, és hagyhatjátok, hogy a gyerekek piszkosak legyenek.

25. Kezdjetek el tervezni DIY Halloween jelmezeket

Ha szeretnél spórolni Halloweenkor, nézz körül a házban, és nézd meg, milyen menő jelmezeket készíthetsz a gyerekeknek, milyen kellékeket találsz otthon. Meglepődnél, hogy milyen házi jelmezeket találhatsz ki pénz nélkül.

freepik.com

26. Faragjatok tököt és készítsetek halloween-i dekorációt

Függetlenül attól, hogy tartotok-e Halloween bulit az otthon hangulatát remekül feldobják ezek az őszi kiegészítők.

27. Készítsetek hála fát

Ezt a típusú hála fát mi találtuk ki, de más változatai is megtalálhatóak az interneten. Íme, hogyan csináljuk: Piros, zöld, narancssárga és sárga papírból kivágtam egy csomó levélformát. Aztán november 1-től adventig mindannyian kiválasztunk egy levelet, és írunk valamit, amiért hálásak vagyunk. Ezután ragasztjuk a kamránk ajtajára, ahol láthatjuk. Ez egy olcsó és egyszerű őszi tevékenység a gyerekeknek, és nagyszerű emlékeztető arra, hogy számoljuk össze minden jót az életünkben.

28. Keverjetek össze  őszi témájú ooblecket*

Az Oobleck nem slime és nem is gyurma. Valahol a kettő között van. De ez egy gyors és olcsó kézműves dolog, amit a gyerekekkel el tudtok készíteni, aztán összegyúrják. Készíthettek akár áfonyás ooblecket áfonyaszósszal, de almaszósszal is ki lehet próbálni.

Összetevők: 2 csésze kukoricakeményítő, 3 csepp ételfesték, 1 csésze víz. A hozzávalókat egy közepes méretű tálban összekeverjük. (Lassan adjuk hozzá a vizet, mert lehet, hogy nem kell az egész csésze!).

*(A Bartholomew és az Oobleck egy 1949-es könyv, Dr. Seuss-tól. Egy Bartholomew Cubbins nevű fiatal fiú kalandjait követi, akinek meg kell mentenie királyságát az „oobleck” nevű ragacsos zöld anyagtól. )

29. Készítsetek kukoricahéj babát

A kukoricahéj babák a népi világ részét képezik. Ha olyan őszi ötletet keresel, amely arra készteti a gyerekeket, hogy készítsenek valamit – és tanuljanak valamit -, akkor próbáljátok ki ezt.

30. Készítsetek sütőtökös süteményeket

Senki sem tud ellenállni egy sütőtökkrémes pitének vagy sajttortának. De ízesíthetitek vele a muffint vagy akár a kávétokat is.

Kapcsolódó cikk: Készíts otthon Pumpkin Spice Latte-t

31. Készítsetek madáretetőket

Miközben a gyerekekkel élvezitek az őszt, a madarak és a mókusok a télre készülnek. Így segíthettek nekik azáltal, hogy családilag készítetek madár- és mókusetetőt.

32. Önkénteskedés

Ha képesek vagytok családként önkénteskedni, érdemes megfontolni, hogy megtegyétek. Nem kell feltétlenül valami szuper nagy dologra gondolni. Például átnézhetitek a gyerekek könyveit, és felajánlhatjátok azokat, amelyeket nem olvasnak a helyi könyvtárnak, egy őszi illatú gyertyával vagy más kis ajándékkal együtt a könyvtárosnak. Ezek apró dolgok, de sokat segíthetnek abban, hogy megtanítsátok a gyerekeket a jó cselekedetek értékére.

33. Menjetek csokit vagy csalunk túrára

Habár ez a szokás az angolszász országokban népszerű, egyre többen tartanak itthon is Halloween jellegű bulikat, csokivadászatokat. Beszéljétek meg a gyerekek barátaival, osztálytársaival, hogy tartotok közösen egy ilyen partit.

34. Vegyetek részt egy családi kerékpártúrán

Az ősz kiváló időszak egy családi kerékpározásra. Még akkor is, ha csak az utca végére és vissza mentek a kisebbekkel, gyermekeidet a szabadba viheted, és élvezhetitek az őszi napsütést.

35. Menjetek el egy festői útra

Ha semmi más nem jön össze, és valami elfoglaltságot kerestek egy hétvégi délutánon, bepakolhatsz az autóba egy családi körútra. Megnézhetitek a változó leveleket menet közben, vagy játszhattok egy őszi témájú keresős játékkal.

36. Próbáljatok ki egy egyszerű őszi tudományos kísérletet

Ez a zseniális őszi bakancs listás program gyerekeknek olyan egyszerű kísérleteket tartalmaz otthon, mint például a sütőtök-kenó készítése. A YouTube-on rengeteg tudományos, kísérletezős videót találhattok gyerekeknek.

37. Látogassatok el egy arborétumba vagy botanikus kertbe

Egy arborétum vagy botanikus kert látogatásával remekül kiegészíthetitek az őszi tevékenységek listáját, ha van ilyen hely a közeletekben.

38. Készítsetek házi forró csokoládét vagy almabort

A forró csokoládé és az almabor kiváló italok, amikor lehűl az idő. Utálod a forró kakaókészítés minden zűrzavarát? Íme egy egyszerű trükk, hogyan készítsd el a semmiből egy edényben. Tökéletes dolog, ami kéznél van a hideg napokon!

Krémes forró kakaó recept, amely felmelegít a hideg téli napokon.

Kiváló forró ital karácsonyra vagy bulira. Hozzávalók: 1,5 csésze kemény habtejszín, 1 doboz édesített sűrített tej, 6 csésze tej, 1 teáskanál vanília. 2 csésze tejcsokoládé csepp (félédes is használható)

Elkészítés: Keverjd össze a tejszínhabot, a tejet, a vaníliát és a csokoládédarabkákat egy 5 literes edényben. Fedd le és főzd alacsony lángon 2 órán át, időnként kevergetve habverővel, amíg a keverék felforrósodik és a csokoládédarabkák elolvadnak. Miután felforrósodott és a csokoládé felolvadt tartsd melegen. Tálalás előtt keverjük meg újra. (Ha gondot okoz a csokoládé felolvasztása, átmenetileg állítsd magasra). Díszítsd az egyes csésze forró csokit tejszínhabbal vagy mályvacukorral.

39. Készítsetek sütőtök fűszeres gyurmát

Könnyedén elkészíthettek otthon is egy őszies stílusú só-liszt gyurmát, amihez csak ételfestéket és sütőtök pite fűszert kell adni pluszban, hogy egy valódi őszi gyurmát kapjatok.

40. Reptessetek sárkányt

Kimehettek a parkba, egy folyópartra vagy egy nagy mezőre, hogy megreptessétek a sárkányt. Nagyon jó móka, nem csak gyerekeknek. Akár versenyezhettek is, hogy ki tudja tovább a levegőben tartani.

41. Nézzetek meg egy őszi kézműves vásárt

Sok településen a helyi termelői piacon minden hónapban kézműves vásárt rendeznek, és ez nagyszerű módja annak, hogy egy hétvégét a szabadban töltsünk. A trükk az, hogy először határozzátok meg a költségvetést, vagy még jobb, ha csak a kirakatvásárlásra kötelezed el magad.

42. Ujjfesték vagy levél ragasztás

Ez egy egyszerű, de szórakoztató kézműves tevékenység, amelyet hozzáadhatunk a gyerekeknek szánt őszi bakancslistához. Csak papírra, egy kis ujjfestékre és egy csipetnyi kreativitásra van szükség! A levelek felragasztása egy másik nagyszerű szórakoztató őszi tevékenység a kisgyermekek vagy a kicsik számára!

43. Kezdjétek el összeállítani az adományos dobozokat, amelyeket az ünnepekkor kioszthattok

Akár a Mikulásgyárnak, akár más jótékonysági szervezetnek gyűjtötök az ünnepi időszakra, érdemes időben elkezdeni ezt. Vagy egyszerűen csak összekészíthettek néhányat, hogy az autóban tartsátok, és odaadjátok a rászoruló embereknek.

44. Tanuljatok meg kötni

A kötés pihentető módja lehet a hideg őszi délutánok otthoni eltöltésének. Ha kisebb gyerekeid vannak, kezdheted velük ujjas kötéssel. Az idősebb gyerekek pedig követhetik akár a YouTube oktatóanyagait a kötésről.

45. Készítsétek el otthon kedvenc őszi ételeiteket

Néhány étel ősszel jobban ízlik. Tehát ha egy laza hétvége áll előtted a gyerekekkel, megpróbálhatod elkészíteni kedvenc őszi kényelmi ételeidet. Próbáljátok ki a leggyorsabb sütőtök levest: Egyszerű és gyors sütőtök leves

46. Irány a kukorica labirintus

Ha még soha nem jártatok kukoricalabirintusban a gyerekeiddel, ez az egyik legjobb őszi tevékenység, amit kipróbálhattok! Több őszi fesztiválon más szórakoztató őszi tevékenységeket is tartanak, valamint sok haszonállattal találkozhatnak a gyerekek!

47. Nézzetek meg egy termelői piacot

Ha van helyi termelői piac a közeletekben, akkor elképzelhető, hogy a téli időszakban megszűnhet. De még van időd kivinni a gyerekeket egy termelői piacra. Még akkor is, ha nem vásároltok semmit, a gyerekek számára nagyszerű módja annak, hogy többet megtudjanak arról, honnan származik az élelmiszer, és milyen szerepet játszik a gazdálkodás a helyi közösségben.

48. Próbáljatok ki egy őszi fesztivált

Az őszi fesztiválok mindig szórakoztató időszakot jelentenek a családoknak, és néhányuk látogatása nem kerül sokba. Keressétek a közeli őszi fesztiválokat, majd invitáld meg a gyerekeket egy jó kis őszi szórakozásra!

49. Menjetek libegőzni

Ha családdal együtt felültök egy libegőre, akkor ez egy szórakoztató módja annak, hogy élvezzük az őszt. Csodálatos a magasból gyönyörködni az őszi színekben.

50. Látogassátok meg a könyvtárat vagy a helyi közösségi házat

A helyi könyvtár vagy közösségi ház az őszi szórakozás kincsesbányája lehet, ha gyerekeknek van programjuk. Például kikölcsönözhettek egy őszi témájú könyvet, és az is lehet, hogy tartanak egy őszi kézműves találkozót vagy akár őszi olvasási kihívásokat.

via

freepik.com

Szólj hozzá