Itt a kánikula! Az egyik legjobb módja, hogy lehűtsd magad a JÉGKRÉM!
Ezt a szuper egyszerű, akár fagylaltgép nélkül otthon is könnyedén elkészíthető áfonyás jégkrémet az egész család imádni fogja!
Krémes, dús, tökéletesen kiegyensúlyozott és sokkal jobb, mint a bolti! Ez a vegán áfonyás citromfagylalt az ideális nyári csemege.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 2 teáskanálnyi citrom lé és egy reszelt citrom héja
- 1 doboz kókusztej
- 2/3 bögre Agave szirup (helyettesíthető mézzel vagy juharsziruppal)
- 1,5 evőkanálnyi vanília kivonat
- 1 bögre áfonya és kesudió (sótlan)
Elkészítés:
A kesudiót szobahőmérsékletű vízben áztassuk 2 órán keresztül. Áztatás után lecsepegtetjük és leöblítjük.
Keverjük össze az áztatott kesudiót, a kókusztejet, a 1,5 bögre áfonyát, az agave szirupot, a vanília kivonatot, a citromlevet és citromhéjat nagy sebességű turmixgépben amíg krémes állagú lesz.
Ha fagyi gépben készíted, akkor öntsd a keveréket a fagylaltkészítőbe és nyomd meg az indítást.
Adj hozzá 1 bögre friss áfonyát, amikor a gép jelzi, vagy dobd bele őket a fagylalt elkészülte után.
Ha gép nélkül készíted, akkor a turmixgépet addig járatjuk, amíg jó krémes állagot kapunk, és a maradék áfonyát a végén tesszük csak bele.
Végül tedd a fagylaltot a fagyasztóba, fedd le, és hagyd min. 3-4 órán keresztül fagyni, vagy akár egész éjszakára. Körülbelül 5-10 perccel a fogyasztás előtt vedd ki a mélyhűtőből.
Plusz tipp: ha van otthon jégkrém készítőd formád, abban is lefagyaszthatod, így pálcikás jégkrémet is készíthetsz.