Együtt leszünk család.

Visszavágytok a nyárba? Elevenítsétek fel a legszebb emlékeiteket mesekönyvekkel!

Még egy hétig tart a nyár, és nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem hihetetlen gyorsan elrepült ez a szünidő. Nem is szívesen gondolunk még a közelgő tanévkezdésre, ezért pár könyvvel vissza-vissza kacsintunk a nyári emlékekre.

Akár kihasználjátok az utolsó heteket a nyaralásra, akár otthon az iskolára, óvodára készülődtök, ezekkel a könyvekkel könnyedén visszarepülhettek a forró nyári napok emlékéhez, amikor pancsoltatok, kirándultatok, finom fagyikat és lángos ettetek, vagy akár a Balaton környékét barangoltátok be.

Összeállításunkban 4 olyan mesekönyvet találtok, amelyek garantáltan visszarepítenek a nyárba:

 

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tokody Klára: Mina és Vidi az óriások nyomában

Erről a mesekönyvről már korábban is írtunk a magazin oldalán. (ITT) Ha egy igazi kalandos és kedves mesekönyvet kerestek a Balatonról  – mindenképpen ezt válasszátok. A két kis tündér, Mina és Vidi a Balaton keletkezésének nyomába ered. Útjuk során megelevenedik a balatoni mondakör a gyerekek nyelvén és együtt nyomozhatják ki a két fonyódligeti tündérrel, hogy hova tűnhettek az óriások?

- Hirdetés -

Olvasás után pedig akár ti is útra kelhettek, hogy felkeressétek a könyvben szereplő helyszíneket, hiszen a Balaton ősszel is csodás!

- Hirdetés -

Tokody Klára: Mina és Vidi az óriások nyomában, Magánkiadás, 2020

 

Pikler Éva: Balatoni Böngésző

Ez a rendkívül részletgazdag böngésző könyv idén átdolgozott új kiadással jelent meg. Órákig el lehet bogarászni az oldalakon, fel lehet fedezni a kedvenc helyeket, vagy a nyaralás helyszínét megkeresni, és közben nagyokat nevetni a vicces ábrákon.

4 új helyszín és rengeteg keresnivaló – itt a kibővített és felújított Balatoni böngésző, Pikler Éva fergetegesen humoros rajzaival!
A Balaton partján igazi nyári vihar tombolt éjszaka, és a táborozó gyerekek holmijait messzire fújta a szél. Utazd velük körbe a Balatont, segíts nekik megkeresni az elveszett tárgyaikat, illetve az összes oldalon felbukkanó szalmakalapot meg a gördeszkázó kismalacot!
Merre járunk és mit látunk közben?

Balatonfüred – Tihany – Balaton-átúszás – Siófok – Völgyhíd – Balatonboglár – Fonyód – vitorlásverseny – Kis-

Balaton – Keszthely – Sümeg – Tapolca – Szigliget – Badacsony – Salföld – Hegyestű

Pikler Éva: Balatoni Böngésző, Kolibri Kiadó, 2021

 

Kampós Csaba – S. Németh József: A Rezeda család kalandjai a Balaton-felvidéken

A gyerekek szeretik az olyan történeteket, ahol a főszereplők hasonló szituációban vannak, mint ők maguk, ezért a könyv ideális társatok lehet, ha a Balaton-Felvidéken jártok – amit akár ősszel is szuper program felfedezni!

-Zombi vagyok, elkaplak és megeszlek!- Engem ugyan nem! – suttogta elszántan Julcsi, és felmászott a kőfal tetejére. Hosszú percek teltek el, mire Vili rájött, hogy kishúga túljárt az eszén, és sikeresen elbújt előle: – Julcsi, gyere elő, te nyertél!- kiabálta. Erre a magas fal tetején kuksoló Julcsi örömittasan ujjongani kezdett: – Én nyertem, én nyertem! Vili a hang irányába nézett, és szemei tágra meredtek. Azon nyomban kiabálni kezdett:- Anci, Apci! Gyertek ide gyorsan! A szülők villámgyorsan felpattantak az aggodalmas hang hallatán, és odarohantak. Anci a szája elé kapta a kezét, hogy fel ne sikoltson. – Hogy kerülsz te oda? – kérdezte. – Felmásztam – felelte Julcsi egyre kevesebb magabiztossággal, mert ekkor jött rá, hogy mennyire magasan is van. Az emberek aprónak tűntek, és messzire ellátott a tájon, neki pedig csak egy egészen szűk helye volt, amin ülni tudott.

A Rezeda család számtalan kalandba keveredik, miközben lakóautójukkal járják hazánk egyik legszebb táját, a Balaton-felvidéket. Ismerd meg te is ezt a vidéket, éld át velük nyaralásukat, légy részese a család izgalmas történeteinek!

Kampós Csaba – S. Németh József: A Rezeda család kalandjai a Balaton-felvidéken, Tihany Tourist Kft, 2019

 

Philip Waechter: Hurrá nyaralunk!

Szintén egy nyaralós böngészős könyv, amely akár az autós utazás közben is jó időre leköti a gyerekeket. A szünidő végén pedig jó vele feleleveníteni a nyáron megélt élményeket.

Végre vége a sulinak és itt a vakáció! Irány a tenger! Nincs is jobb annál, mint a tengerparton sátrazni, horgászni, pizzázni, ­tábortüzezni, a kempingbeli gyerekekkel játszani – még akkor is, ha néha esik az eső és elfújja a sátrunkat a szél…

Philip Waechter Németország egyik legnevesebb illusztrátora, magyarul ez a negyedik képeskönyve.

Philip Waechter: Hurrá nyaralunk, Pagony Kiadó, 2021

Ugye milyen jó egy kicsit visszakanyarodni még a nyárba?