Együtt leszünk család.

Több, mint 2000 programmal vár idén a Művészetek Völgye

Július 22. és 31. között több, mint 2000 programmal várja az érdeklődőket a Művészetek Völgye fesztivál. Nagyszínpados koncertek, csodálatos panoráma, színház, új cirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várják idén is az érdeklődőket az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.


Immáron 31. alkalommal a nyár legjobb tíz napján olyan, mintha mindenki a Művészetek Völgyében lenne: a fesztivál ideje alatt a zenei színpadokon szinte a teljes hazai könnyűzenei paletta megfordul, de szerepet kap a jazz, a folk, a világzene és a komolyzene is. Társulatok lépnek fel a Színház Színpadon és a Cirque du Tókert hatalmas cirkuszi sátrába, megszólal az irodalom a Kaláka Versurdvarban és a Poket Udvarban, kiállítások várnak a tűzoltószertárban, a buszmegállóban vagy éppen a templom kertjében, és mindezek mellett különféle workshopokon tevékenykedhetünk, vagy akár felfedezhetjük a Balaton-felvidéki tájat is.

Idén számos új helyszín is várja a Művészetek Völgyébe látogatókat: új helyszínen, Kapolcson köszönthetjük a Petőfi Udvart, amely a Petőfi Kulturális Ügynökség és Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíne, könnyűzenei koncertekkel, kortárs és klasszikus irodalmi programokkal, gyerekprogramokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel vár. Bemutatkozik a Hajógyár is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Taliándörögdön a Kert biztosít lehetőséget a legfrissebb, legaktuálisabb előadók fellépéseinek.

50 éves a táncházmozgalom – nagyszínpados táncház lesz a Völgyben

- Hirdetés -

A Művészetek Völgye számos jubileum, emlékezetes ünnep részese volt már az évek során. A Hagyományok Háza FolkUdvar programjainak középpontjában az idén 50 éves táncházmozgalom áll majd. Ennek apropóján az Udvar programjaiban azt járják körbe mi a vonzó ebben a gyakorlatban a 21. század felgyorsult emberének.

- Hirdetés -

A Művészetek Völgye a Nemzeti Filmintézettel közön idén harmadjára hirdette meg a Némafilmhez filmzenét! pályázatát, amelyről mi is írtunk korábban.

Idén is saját színdarabbal készül a Művészetek Völgye. Tavaly, a fesztivál 30. jubileumán debütált a Völgy első saját darabja, A tehetséges Mr. Ripley, idén pedig a Mr. És Mrs. című előadás elevenedik meg a Színház Színpadnál, Taliándörögdön.

A Művészetek Völgyében a különböző művészei ágak segítenek abban is, hogy picit kikapcsoljunk, magunkra figyeljünk. A természeti környezet, a különféle előadások, beszélgetések és workshopok segítenek abban, hogy egy pillanatra megálljunk és megpróbáljunk kapcsolódni egymással, a környezetünkkel és természetesen önmagunkkal.

A Völgyben emellett számos kiállítás is helyet kapott, aki pedig a mozgás szerelmese az Aktív Magyarország standjánál benevezhet a Bringavölgy valamelyik e-bike vagy természetjáró túrájára, valamint terepfutóversenyen is megmérettetheti magát,

2022-től a Művészetek Völgye is búcsút int a készpénznek, azaz a fesztivál összes ideiglenes kitelepülőjénél mindenki saját bankkártyájával vagy a kihelyezett feltöltőpontok egyikénél feltöltött kártyával tud majd fizetni, egyetlen érintéssel.

Gyermekvölgy

Mivel a 31 év alatt sok fesztiválozó is felnőtt és családot alapított, ezért a fesztivál külön gyerekprogramokkal várja a legkisebbeket. Különféle kézműves foglalkozások, játszóházak, gyerekkoncertek, táncszínház, ringató foglalkozások, zsonglőr bemutatók várják a legapróbb Völgylakókat is.

A Művészetek Völgyében a kezdetektől kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, ez idén sem lesz másként. Ezúttal is működik a Völgyben a visszaváltható repohár rendszer, az árusok az ételeket lebomló tányérban, szintén lebomló evőeszközzel kínálják. A látogatókat arra biztatják, hogy használják a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőket és a komposztálót, valamint közlekedjenek a települések között a fesztivál ingyenes járatával, a Csigabusszal.

A több, mint 2000 programért érdemes a www.muveszetekvolgye.hu oldalt böngészni, vagy letölteni a Művészetek Völgye saját applikációját.

Kép: Művészetek Völgye

Szólj hozzá