Együtt leszünk család.

10 módszer, hogy megszabadulj a gondoktól, és érezd az élet csodáját

A modern élet üteme gyakran annyira lefoglalt bennünket, hogy nincs időnk azokra az apró dolgokra, amelyek a legnagyobb örömet okozzák nekünk – hobbikra, esti sétára, egymás iránti szeretetünk kifejezésére. Nincs elég időnk az életünk megélésére. A Lassú élet mozgalom több mint negyed évszázada létezik, és célja egy egészségesebb, értelmesebb életmód előmozdítása, amely legyőzi ezt a problémát.

Az elmúlt időszak után úgy éreztük, itt az ideje megosztani veletek néhány módszert, amelyek szerintünk lehetőséget kínálnak arra, hogy életünk minden egyes napján harmóniában érezzük magunkat a világgal.

1. Legyél egyedül a természettel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A természet energia, harmónia és szépség forrása. Amikor az emberek összhangban vannak a természettel, elfelejtik problémáikat, és megtanulk hallgatni a szívüket. Próbálj alkalmanként a csillagokra pillantani, vagy nézd meg a napfelkeltét egy folyó partján, vagy gyönyörködj az égen magasan szárnyaló madarakban. Ezek a pillanatok olyan értelmet adnak életednek, amelyet nem tudsz kifejezni szavakkal.

2. Élvezd a csendet

- Hirdetés -

Annyira szükségünk van rá a városi zaj, a reklámok, a telefonhívások és még a saját véletlenszerű gondolataink állandó áramlása közepette is. A csend olyan ritka látogató, hogy néha még félni is kezdünk tőle. De valójában a csend segíthet abban, hogy másként érezd magad, pozitívabban értékeld és jobban megértsd magad, és már ez nagyon sok dolog amit ad nekünk. Tehetsz egy egyszerű lépést, és csendet hívhatsz az életedbe, ha csak napi néhány percre is.

- Hirdetés -

3. Oszd fel munkád egyenlő részekre

A lényeg itt a következetes dolgok elvégzése, legyen szó házimunkáról vagy munkáddal kapcsolatos feladatokról. Még akkor is, ha túl sok tennivalód van, összpontosíts egyszerre az egyikre, és ne vond el a figyelmed más dolgoktól, amíg ezzel az egy problémával nem végeztél. Ellenkező esetben nem lesz sem időd, sem vágyad semmire sem! A munkának örömet kell hoznia, és nem szabad teljesen elszívnia az idődet és energiádat.

4. Tedd azt, amit szeretsz

Ennek elolvasása közben a kreatív kiteljesedés gondolatai tűnhetnek fel a fejedben. Mindenkinek vannak kreatív ajándékai, de nem mindannyian vesszük ezt észre, és megpróbáljuk fejleszteni. Ahhoz, hogy megértsd, miben vagy igazán jó és szívesen csinálnád, meg kell találnod az időt a különböző lehetőségek kipróbálására. Ez bármi lehet: rajz, kertészkedés, modellezés, versírás vagy gyermeknevelés. Ha azt csinálod, amit szeretsz, nem ez az igazi boldogság?

5. Menj el az eseményekre, de mértékkel

Az életmód változatosságának vágya gyakran változik a különféle benyomások túlterhelésében: reggel elmész egy kiállításra, aztán a vidámparkba, délután moziba, este pedig a színházba. Minden összekeveredik, így nincs esély megérteni vagy értékelni, amit teljes egészében csinálsz. Ha egy dologra koncentrálsz, az élmény minősége teljesen más. Ez a kiállítás, ha elegendő időt hagysz rá, ösztönözheti saját kreativitásod; a vidámpark egész napra lélegzetelállító izgalmi érzést fog adni az élet iránt, a mozi vagy a színház pedig arra ösztönöz, hogy elmélkedj a cselekményen vagy a saját életeden.

6. Kommunikálj a való életben

A személyes kapcsolat nem javítható. Annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy ez az Ön életednek része, tudatosan korlátozhatod a beszélgetéseket más kommunikációs csatornákon – mobiltelefonokon, e-maileken és általában az interneten keresztül. Egy baráttal való találkozás értelmesebb, mint több száz üzenet és hívás. Figyelj szeretteidre, szánj időt arra, hogy szívl beszéljetek és megosszátok titkaitokat.

7. Értékeld annak az ízét, amit eszel

Különleges attitűd alakulhat ki az élelmiszerek iránt, amely az egész folyamat kimért elvégzésében nyilvánul meg – az elkészítéstől a fogyasztásig. Élelmiszerbolt vásárlásakor ne szaladj be az első boltba, amelyet hazafelé meglátsz, jobb, ha hétvégén szánsz egy kis időt az élelmiszer-vásárlásra. Menj a piacra, válaszd ki a legfrissebb ételeket, amelyeket találsz, legyél kreatív az recepttel, és amikor elkészíted az ételt, kapcsolj be egy jó zenét. Miután minden készen van, lassan élvezz ki minden falatot.

8. Tényleg koncentrálj a pihenésre

Egész évben dolgoztál, és itt egy jó lehetőség – egy utolsó pillanatban bejárható túra: “öt ország öt nap alatt”, látogatás az összes múzeumba és látnivalóhoz … De egy ilyen utazás után ez eltart, hogy pár hónapig töltse az akkumulátorokat. Nem kell azonnal több tucat új tapasztalatot üldözni. Élvezd inkább a szabadidő minden pillanatát, élvezd azt; szánj időt arra, hogy körülnézz, új emberekkel ismerkedj meg és kommunikálj. Az élet teljességét csak a rakparton sétálva vagy egy csésze kávé mellett egy szabadtéri étteremben érezheted.

9. Legyél egy kicsit kiszámíthatatlan

Néha hagyni kell, hogy spontán legyél, és ne tervezz. Csak kövesd a hangulatod által adott sorokat, és meg fogsz lepődni az eredményeken.

10. Tanulj a gyerekektől

Gyerekkorunk volt, és ez még nem ment sehová – továbbra is mindannyiunkban bennünk él. Kommunikálj a gyerekekkel, nézd meg, hogyan viszonyulnak a világhoz, és ez egy bizonyos ponton segít abban, hogy a szemükön keresztül lásd az életet, a felnőttként kialakult fájdalmas élettapasztalatok és előítéletek nélkül. A gyerekek nem sietnek, a jelenben élnek, és az egész értelme számukra az “itt és most”! Engedd meg magadnak, hogy néha gyermek legyél.

via

freepik.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá