Együtt leszünk család.

5 kreatív adventi kalendárium, amit otthon is elkészíthettek

Gyerekkorunk apró csokoládét rejtő ablakos adventi naptárán túl ma már rengetegféle adventi kalendáriummal találkozhatunk a boltok és webáruházak polcain. Ezek mindegyike tökéletes megoldás lehet, ám ha egy kicsit kreatívak vagyunk, akár mi magunk is elkészíthetünk egyet.

 

Kép: innen

Borítékos megoldás

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ez az egyik legegyszerűbb megoldás, 24 borítékra van szükségünk (ami lehet színes, állatos formájú vagy akár mintás papírból általunk hajtogatott), amit megszámozunk és vagy felkötözzük akár egy faágra, akár egy fogasra (vagy bárhova máshova a lakásban), de elhelyezhetjük akár egy kosárban is, majd az adott napon a megfelelő borítékot felbontjuk.

 

Papírgurigák, papír poharak

- Hirdetés -

A papírgurigákat rengeteg módon felhasználhatjuk adventi kalendárium készítéshez. Készíthetünk belőlük szaloncukrokat, ha befestjük, vagy színes papírral bevonjuk a külsejüket és a két végén pedig kartonpapírral lezárjuk, majd fehér papírral beragasztjuk és bevagdossuk, mint az igazi szaloncukorpapírnál.

- Hirdetés -

Kép: innen

 

Kép: innen

 

 

 

 

 

 

 

 

De a fenti technikát alkalmazva kirakhatunk házikó vagy fenyőfa formát is a gurigákból, vagy akár papír poharakból.

 

Az újrahasznosítás jegyében

Befőttes üvegekből nagyon mutatós kalendáriumot készíthetünk, és az üveg méretétől függően akár nagyobb ajándékok is beleférhetnek.

Kép: innen

Mielőtt nekiállnánk az elkészítésnek, mindenképp áztassuk le a címkéket és mossuk alaposan el a befőttes üvegeket. Ha már mindegyik megszáradt, akkor fessük be őket valamilyen színnel, a tetőket pedig arany, vagy bronz színű festékkel. Akár festéssel, akár ragasztóval számozzuk meg őket, aztán már csak meg kell tölteni.

Ugyanilyen jó ötlet kiürült konzerv dobozokat használni és egy karton papírral lezárni a tetejüket.

 

Kép: pexels.com
Kép: innen

Zsákocskák, papírzacskók

Ügyesebbek akár varrhatnak is 24 db apró zsákot, amit aztán egy szalagra, vagy faágra, fogasra rögzítve és felkötve tehetünk a falra. Ha nem tudunk varrni egyszerűen színes papírokból is hajtogathatunk papírzsákokat, amikbe belekerülhetnek a meglepetések.

 

 

Kép: innen

Ha élményeket adnál

Nem muszáj tárgyi ajándékokkal tele tömni az adventi naptárat. Egyre többen helyezik a hangsúlyt az élményekre, a közösen eltöltött tevékenységre vagy akár a mesékre. Ezekhez elég egy papírlap is, amire felírjuk azokat a dolgokat, amiket közösen szeretnénk megvalósítani, átélni. A mesék esetén pedig minden napra egy-egy meserészletet írhatunk fel az aznapi papírkára. Ez is igazán meghitt és különleges tud lenni.

 

 

Kiemelt kép: freepik.com

Szólj hozzá